Embryotransfer - embryo zůstalo v pipetě. Máte zkušenost?

209
8.9.22 12:53

Embryotransfer - embryo zůstalo v pipetě. Máte zkušenost?

Ahoj,
dnes jsem byla na řízeném KET ( s použitím embryoglue) embrya po PGD. Všechno probíhalo normálně, ALE když už byl transfer ukončen a já jsem se přesouvala na vozík, embryoložka zavelela k návratu, protože při kontrole pipety zjistila, že embryo zůstalo v pipetě. Takže znovu zavedení zrcadel, transfer…poté opět kontrola pipety embryoložkou - a tentokrát už prý O. K.
Mám z toho hodně špatný pocit, transferovali mi vymodlenou kvalitní blastocystu a mě od té doby jen jede v hlavě, jestli tím podivným transferováním nemůže být nějak poškozená - nebo jestli je nakonec teda vůbec v děloze…
Doktorka se mě snažila uklidňovat, že se to občas stává a že aspoň je vidět, jak to pečlivě embryoložka kontroluje, že má embryo evidentně dobrou přilnavost, apod., ale já jsem z toho tedy úplně rozebraná 😔
Navíc večer jsem pak na záchodě při utírání našla na wc papíře takový pidi midi červený chuchvaleček, velký ani ne milimetr, tak si říkám, jestli to nemohla být právě ta naše vymodlená blastocysta :,(
Nestalo se prosím některé z Vás něco podobného? A ideálně s dobrým koncem? 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
8.9.22 13:23

Prosím tě, klid. Chuchvalec jsi měla na papíře protože ti pronikali čípkem. Embryo bys v téhle veliskosti pouhým okem opravdu neviděla a navíc nemá z dělohy jak vypadnout. Oni s těmi embryi dělají celkem psí kusy, takže něco vydrží. A že zůstane v pipetě, to se občas stává.

• Citovat
  • Upravit
9293
8.9.22 13:35

@MiliX nestalo, ale na výsledek transferu to nemá žádný vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
8.9.22 13:39

Že by to byla ta blastocysta si nemyslím, rozhodně nepůjde o žádnej „chuchvalec“. Poškození taky pochybuju že by se stalo tím prodlouženým transportem, ale vyloučit to nikdo nemůže na 100 %. :nevim: Počkej a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
8.9.22 14:05

@MiliX takw, nejdřív se nadechni pak vydechni a teď.. to co z tebe vyšlo bylo buďto z čípku, nebo silně prokrvené dělohy, nebo jen krev z dělohy jak zaváděli embryo..embryo je samo o sobě silné lepkavé a přilne samo, embryoglue je naprosto zbytečné a vyhozené prachy ale budiž.. to že embryo zůstalo v pipete..vím že se to stává a buď ráda, že na to přišli než abys čekala a ono nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.9.22 21:59

Naprosto chápu tvé obavy, přesně stejným martyriem jsem si prošla před 3 roky, takže naprosto přesně vím, že sebemenší „zádrhel“ dokáže člověka pěkně rozhodit :,( sama jsem absolvovala několik KET s PGD a přestože to na začátku opravdu vypadalo zoufale, tak vedle mě teď leží 2, 5letá cácorka (poslední vyšetřené embryo, které jsme měli, abychom nemuseli celý cyklus opakovat potřetí) a roční lumpík, kterého jsme si naprosto nečekaně pro nás i celý lékařský tým, který nad námi lámal hůl, udělali na Štědrý večer přirozeně.
Takže za mě je opravdu nejdůležitější psychická pohoda po transferu. To, že zůstalo embryo v pipeně, jistě není žádná tragédie. Přestože nejsem lékař, nemyslím si, že by došlo k nějakému mechanickému poškození a co jsem načetla, tak zárodky mají údajně v počátku velkou schopnost regenerace. Nejdůležitější je, že je geneticky v pořádku. :) Takže to hoď za hlavu, už s tím nic nenaděláš a ty nervy jsou podle mě daleko horší pro uhnízdění. Vím, že se mi to teď lehce říká, když jsem byla v tvé situaci opravdu jsem šílela z naprostých pitomostí, ale zpětné vím, že daleko horší než naše diagnóza byla moje těžce nalomená psychika. Takže se snaž udělat vše proto, aby ses alespoň trochu dostala do pohody a ono to půjde. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
15.9.22 11:40

@MiliX buď v klidu, v pipetě se embryu nic nestalo, tam je v bezpečí a teď je u tebe. Krvavé nitky, slabé krvácení to bude z toho jak do tebe cpali zrcadla atd. To se stává. Máš obrovskou šanci. Držím palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
7.10.22 14:18

Ahoj holky, všem Vám děkuji za odpovědi. Bohužel, mám aktualitu. Včera večer jsem šla bez nějakého problému spát, v noci mě vzbudil pocit na wc a mokro…byla to čerstvá krev. No, a ráno pak následovaly veliké kusy sraženin. Bylo jasné, že je to konec. Teď se to potvrdilo i u mého gynekologa, váček s embryem už v děloze nenašel. Zato tam je ještě nějaká sraženina, tak mi na to dal injekci - a já se budu modlit, abych aspoň nemusela na revizi. Byla by to už moje pátá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí