E-Mimino versus realita

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
30.7.13 22:36
@nepř. G12 píše:
Nebudu dočítat, možná zítra. Ale sama za sebe můžu říct, že to co, je tady v běžném životě nepotkávám. neznám nikoho, komu selhala antikoncepce, nikoho, koho manžel mlátí, nikoho, kdo nemůže 2 roky najít práci a kdo vydělává 9 tisíc. Takže pokud je realita to, co se píše tady, tak žiju asi v jiné dimenzi :think:
žiješ se slušným, dobře a odpovědně vybraným partnerem a otcem svého dítěte, živíš se sama, jsi odpovědná a slušná inteligentní ženská. Naštěstí žiješ mezi jinými lidmi, jinou vrstvou, jinou cílovou skupinou. Sdílíš jiné hodnoty, nejsi promiskuitní, umíš se o sebe a dítě postarat. Myslíš hlavou. Prostě normální ženská, se kterou je mi ctí se virtuálně přátelit. Kéž by jich zde bylo více.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
30.7.13 22:38
@nepř. G12 píše:
Nebudu dočítat, možná zítra. Ale sama za sebe můžu říct, že to co, je tady v běžném životě nepotkávám. neznám nikoho, komu selhala antikoncepce, nikoho, koho manžel mlátí, nikoho, kdo nemůže 2 roky najít práci a kdo vydělává 9 tisíc. Takže pokud je realita to, co se píše tady, tak žiju asi v jiné dimenzi :think:

jo, to taky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
30.7.13 22:38
@Burj Chalifa píše: žiješ se slušným, dobře a odpovědně vybraným partnerem a otcem svého dítěte, živíš se sama, jsi odpovědná a slušná inteligentní ženská. Naštěstí žiješ mezi jinými lidmi, jinou vrstvou, jinou cílovou skupinou. Sdílíš jiné hodnoty, nejsi promiskuitní, umíš se o sebe a dítě postarat. Myslíš hlavou. Prostě normální ženská, se kterou je mi ctí se virtuálně přátelit. Kéž by jich zde bylo více.

8o To už se musím vážně smát. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.13 22:39

Přidám jeden svůj problém tady - kolikrát radši ani do některý diskuze nenapíšu, nebo se rozepíšu a zase to smažu, protože při představě, že se na mě „někdo“ sesype jak na shnilou hrušku, mi není zrovna nejlíp. Asi nízký sebevědomí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
30.7.13 22:41

@Burj Chalifa
hele, nežiju s otcem, protože ten není mezi námi. žijeme sami s tím, že máme přítele, který nahrazuje i otce a muže s tím, že nám oddělené bydlení vyhovuje, to jen aby nedošlo k nějakému omylu :-)

• Citovat
  • Upravit
1257
30.7.13 22:42

Myslím, že tady je širší oblast populace než já mám kamarádek, takže to bude asi tím, že některé maminky neznám. Já lidi nesoudím do nějakých skupinek ať si každý dělá co chce. Nevadí mi ani latkářky, ani dlouho kojící..taky kojím už 19 měsíců a co na potkání to nevykládám :mrgreen:. Ani mi nevadí skleničkové, ani bio supermatky, a podobně. Co mi vadí je oslovování lidí takovými názvy. Já jsem taky jiná..nepatřím do žádné kategorie jsem svá. Myslím, že každý jsme originál a tohle nálepkování nemusím akorát :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.7.13 22:48
@smutný anděl píše:
@luciášice
ja si take nekdy pripadam divne, ze nesislam a podobne a ze se zajimam i o jine veci a hlavne uz jsem byla nazvana i krkavci matkou jen proto, ze jsem rekla, ze jsem ne jen mamka ale i zena, ktera se venuje i svym zalibam

to jsi moje revní skupina :D já založila nedávno disusi „Matka tyran“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2220
30.7.13 22:49

Já jsem se sem zaregistrovala letos v lednu po té, co jsem koncem prosince vysadila antikoncepci. V lednu jsem ujížděla na tématu snažení, pak jsem otěhotněla a postupně jsem projela všechno od těhotenského testu („Je tam duch?“) přes těhotenství („Jsem v 6.tt a nemáme srdíčko“; „Omylem jsem snědla trochu hermelínu“..)..teď řeším téma porodnice, porod, výbavička…Těm výše zmiňovaným tématům se směju, NA DRUHOU STRANU musím říct, že mi spoustu diskuzí (i těch trapných) hrozně pomohlo, hlavně ujasnit si, co vlastně chci, co by mi (asi) vyhovovalo, jaký přístup zvolit..atd atd. Takže i ty směšné diskuze můžou být v něčem přínosný, i kdyby jen k tomu zasmání a uvědomění si, že jsem (zřejmě) normální.
Kojit chci co nejdéle to půjde, ale je to z čistě ekonomického hlediska, stejně tak látkovat (částečně), ale nezblázním se, když to nakonec dopadne jinak. Do práce se chci vrátit ve dvou letech miminka…
V práci ani mezi netěhotnými kamarádkami své těhotenství neřeším, odpovídám jen na otázky, co koho zajímá. Dokonce mi kolegyně z práce řekla, že jsem divná, že mimčo vůbec neřeším a chovám se a pracuji úplně stejně jako před těhotenstvím. Nařkla mě, že si nevážím toho, že se nám to podařilo tak brzo a že se nešetřím, na mimčo nemyslím, chci se vrátit strašně brzo do práce…atd atd..takže já se vlastně s takovou tou „šikanou“, že zřejmě nejsem dobrá máma, paradoxně setkala v reálu, nikoliv na emiminu. Tady mi to přijde super. Hlavně si myslím, že kdo je normální, normálním zůstane i v tomhle superkoncentrovaném prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
30.7.13 22:55
@veria píše:
@luciášice Škoda, že jsi z ČB ;)

To jo ;)

@petulatko píše:
Holky a myslite vyrazit jako zaparit v noci, nebo vyrazit na odpoledni kafco nebo cviceni treba? :oops:

Tak já psala o kafi odpoledne, někde v kavárně, kde není dětský koutek a vedou tam dlouhé schody, které nevyjede kočárek :lol: :lol: :mrgreen:

No právě, že vážně šlo jen o kafe přes den nebo si jít třeba na hodinku zaplavat :nevim:
Ale teď už se chystám i večer na víno, kojila jsem, takže to předtím nešlo.

Aby bylo jasno, tak já nikoho neodsuzuju, že se necítí od dítěte odejít…Jen mě to zaskočilo…Mě zase nebaví ty akce, na které kamarádky chodí rády, třeba cvičení s miminkama byl děs běs, nebavilo to ani malého :lol: A přednášky k tomu byly nudné, všechno už jsem věděla odsud :D

• Citovat
  • Upravit
30.7.13 23:01

@nikol.ondrášovka
tak to jsem rada, ze je nas takovych vic :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.7.13 23:02

@smutný anděl co ta skupina, někde už takvá je, ale je moc zaběhnutá asi :)

• Citovat
  • Upravit
74217
30.7.13 23:04

Taky neznám osobně nikoho, kdo látkuje nebo vůbec neočkuje :think:.
Většina mamin v mém okolí kupuje skleničky, buď kojí nebo dává UM, některé se občas diví proč odmítám dávat kupované skleničky na jídlo.
A abych pravdu řekla očkování jako takového jsem se začla bát až tady, jak občas čtu ty hrozné příběhy co se stalo, ale i přesto očkuji.
Většinou jsem se, ale v okolí setkala s pohodovýma mamkama, které nic neřeší nebo nic nehrotí, to akorát tady, když to čtu, ale to je právě to, že každý má jiný život jiné zkušenosti, jiné návyky a zrovna jsem neměla možnost třeba narazit na látkující mamku a přitom jich může být plno, nebo na emiminu mi příjde, že je jich hodně.
Teď se hodně potkávám z mamkama na rehabilitačním v nemocnici, které taky musí z dítětem cvičit vojtovku, že má nějaký problém v pohybu, tak mě zajímají jejich zkušenosti a názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
30.7.13 23:13

Tak mně to tak nepřijde, že by to tady bylo tak vyhrocený a stresující prostředí :)
Ale já si to tak neberu, jedu podle svýho a nemám potřebu se ztotožňovat s nějakou skupinkou BIO, papírovek, skleničkářek, „normálních“ nebo ne tak úplně normálních matek :), supermatek nebo očko/neočko. Mám názory většinou mimo hlavní proud, ale že to má někdo jinak mě zas tak netankuje ;)

Hodně lidí okolo mě toho moc neřeší, nečtou internetové diskuze, očkují skoro vše co lékař doporučí, krmí vším možným, výchovu neřeší, o bezplenkovce nikdy neslyšeli, chodítka mají doma, aspoň tak je to tady na vsi… :D

Ale zase znám lidi co neočkují (příbuzná se dokonce soudí se státem), látkují, krmí děti hodně zdravě atd, takže jsou, jen je jich samozřejmě mnohem míň…

• Citovat
  • Upravit
74217
30.7.13 23:17

Teď jsem si vzpomněla, že znám osobně jen dvě mamky, která šátkují a tady na emiminu to vypadá, že je jich moc v mém okolí se asi nevyskytují.
Hodně mamin v mém okolí vůbec neřeší chodítko jestli je škodlivé nebo né, když se dítě zabaví atd… 8)
A jednu mamku, která by snad do 5 let nedala dítěti nic jen zdravé, žádná ani pidi sladkost prostě nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
30.7.13 23:25

Tak ja take neznam maminky, ktere by latkovaly, dumaly nad ockovanim, dlouho kojily, netesily se, az jim nekdo ohlida ditko a ony si vyhodi z kopytka, atd.. Za me at si dela kdo chce co chce, ale obcas tu dost chybi tolerance k jinym nazorum. Musim rict, ze mi ty emimi diskuze pomohly si ujasnit spoustu veci, obcas jsem kvuli nim byla na vazkach a nejednou me uplne vystrasily :). Ale uz jsem se naucila nebrat to tak vazne. A hlavne u me kvuli emiminu nehrozi vyznavani kultu matky, protoze ted jasne vidim, jak moc protivne to je :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová