Epilepsie u psa

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2752
5.12.16 21:56

Měla jsem hrubosrstého jezevčíka psala jsem tady o něm v diskuzi str.2. Bohužel v srpnu nám zemřel, ráno běhal po dvorku, štěkal na lidi a odpoledne padnul na bok. Než jsem zavolala veterináře bylo do 6 minut po něm :? asi srdíčko 8o stýská se nám po něm ale už jsme slíbili malému nového pejska- tak přinese Ježíšek nového kamaráda ale na Kubíčka vzpomínáme pořád. malýmu se po něm tak stýská, že jsem mu před měsícem musela Kubíka uháčkovat :) tak máme háčkovaného Kubu :D trochu to pomohlo, malej s ním chodí spát a bere si ho sebou do školky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
5.12.16 23:05

@Zuzka91 A testoval vet z krve účinnou hladinu léku? Bez toho je zvýšování/snižování dávky úplně nesmyslné. Vzhledem k tomu zhoršování - máte vyloučený nádor na mozku? Na FB je skupina Epilepsie u psů a v ní (bohužel) dost zkušených lidí, kdyžtak to zkuste ještě tam, už toho bylo napsáno spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
5.12.16 23:25

Chtěla jsem taky napsat, že to nemusí být jen epilepsie, ale může tam být souvislost s nádorem na mozku. Měla jsem fenku většího plemene, u které taky vše začalo záchvaty jako u epilepsie, nejdříve jednou za pul roku, pak jednou měsíčně a postupně častěji. Nakonec jsme ji museli nechat uspat ( bylo jí 12,5) po noci, kdy měla asi 4 záchvaty po sobě a už se nebyla schopná postavit na nohy. Měla nádor na mozku, ne epilepsii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
6.12.16 11:15

Měla jsem psa s epilepsií ( jsem zakladatelka této diskuse ), dostával Phaenamaleten, záchvaty se objevovaly stále častěji, museli jsem zvyšovat dávku ( až na 1 tabletu 2× denně. Pak jsem změnili veterináře, k Phaenamalet. přidal ještě 1/2 tsblety Libromidu 2× denně a pes byl do konce života bez záchvatu ( nechávala jsem ho uspat ve 13 letech, selhávala mu játra a ledviny ). Určitě doporučuju kvalitního veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
6.12.16 11:16

Měla jsem psa s epilepsií ( jsem zakladatelka této diskuse ), dostával Phaenamaleten, záchvaty se objevovaly stále častěji, museli jsem zvyšovat dávku ( až na 1 tabletu 2× denně). Pak jsem změnili veterináře, k Phaenamalet. přidal ještě 1/2 tablety Libromidu 2× denně a pes byl do konce života bez záchvatu ( nechávala jsem ho uspat ve 13 letech, selhávala mu játra a ledviny ). Určitě doporučuju kvalitního veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
6.12.16 11:26

Měla jsem psa s epilepsií ( jsem zakladatelka této diskuse ), dostával Phaenamaleten, záchvaty se objevovaly stále častěji, museli jsem zvyšovat dávku ( až na 1 tabletu 2× denně). Pak jsem změnili veterináře, k Phaenamalet. přidal ještě 1/2 tablety Libromidu 2× denně a pes byl do konce života bez záchvatu ( nechávala jsem ho uspat ve 13 letech, selhávala mu játra a ledviny ). Určitě doporučuju kvalitního veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.12.16 19:48

Děkuji všem za zkušenosti i nápady…hladinu léku v krvi už byl 2× a příští týden jdeme znovu…tak uvidíme…jsem z toho špatná, je ještě moc mladej, aby takhle trpěl… :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
2.12.19 10:14

Vedlejsi ucinky Phanaemalu

Ahoj. Ozivuji diskuzi.
Zaznamenali jste u Phanaemalu nejake vedlejsi ucinky, kdyz jste ho zacali podavat? Moje fena ho bere od ctvrtka 0,5 tablety po 12hod. a je porad oblbla, zakopava, obcas vravora, hodne pije, ale i slinta, coz nikdy nedelala a taky vic ji. Cetla jsem, ze nekdy trva, nez si telo na lek zvykne a pak se to srovna. Stalo se vam to nekomu? A jak dlouho trvalo, nez se to vratilo do normalu?
Protoze jestli by to takhle mela mit do konce zivota, to uz si myslim, ze by bylo lepsi se vratit k diazepamu, ktery dostala jen pri zachvatu (ma je 1-2× do roka a nejsou nijak brutalni) a zbytek byla vesela a v pohode.
Volala jsem na veterinu, abych se zeptala, jestli je to normal, nebo jestli treba nema moc vysoko davku, ale sestra mi ani nedala doktorku a rekla, ze jestli se mi neco nezda, tak mam prijet.
Ale z veterinare ma hruzu a nechci ji zbytecne vystavovat dalsimu stresu, pokud to neni nezbytne nutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
2.12.19 10:42

@boletka Ahoj, u mé 9-leté feny to trvalo cca 10 dní, každý den bylo vidět, že se to lepší. To pití bohužel zůstalo, když ji nehlídám, vychlastá celou misku a pak je inkontinentní :roll: což normálně není, když pije slušně. A žraní to samé, nikdy venku nic nejedla a teď každej nesmysl. Na prášcích jsme asi měsíc a půl. Pořád doufám, že i tohle přejde, ale dá se to přežít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
2.12.19 11:13

Měla jsem psa, v 10 letech se mu objevila epilepsie, nejsem si už jistá, které léky dostal, ale když jsme je začali podávat, tak to trvalo cca 8 dní, než se vrátil do „normálu“, ikdyž už to nikdy nebyl on, ale alespoň normálně fungoval. Těch 8 dní byl jak hadrová panenka, skoro nechodil, jen seděl, ležel, měl skelný pohled a když jsem ho zvedla do ruky, uvolnil všechny svaly opravdu jako hadrová panenka. Měla jsem taky hrozný strach a volala na veterinu, ale veterinář říkal, že musím vydržet, že se to zlepší…a opravdu se to zlepšilo. Jediné o co přišel byl jeho temperament. Třeba, když mě vítal skákal radostí hrozně vysoko, ale co začal brát ty léky, tak už takovou velkou radost nikdy neprojevil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
2.12.19 12:32

@boruvkay ja mam taky akitu :) ( tedy jestli v tve profilovce je tvuj pes). Prave ze moje fena byla vzdycky vesela, hrava, zvedava, vzdycky me letela vitat, div se neprerazila a ted je takova apaticka, privitat me sice jde, ale sotva se dosoura ke dverim. Tak doufam, ze se ji vrati radost ze zivota. Tohle me uplne ubiji ji takhle videt. A to vecne slintani - porad ji visi slina z koutku, jak kdyby byla nejakej boxer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
2.12.19 12:34
@beneskat píše:
@boletka Ahoj, u mé 9-leté feny to trvalo cca 10 dní, každý den bylo vidět, že se to lepší. To pití bohužel zůstalo, když ji nehlídám, vychlastá celou misku a pak je inkontinentní :roll: což normálně není, když pije slušně. A žraní to samé, nikdy venku nic nejedla a teď každej nesmysl. Na prášcích jsme asi měsíc a půl. Pořád doufám, že i tohle přejde, ale dá se to přežít :lol:

@beneskat tak my to mame teprv 5.den, ale zatim teda zadny zlepseni nepozoruju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
2.12.19 18:37

Moje holka bere už deset letPhenaemaletten jedne večer, jeden ráno. Měla tak dva záchvaty týdně, teď tak jeden do měsíce. Jinak je úplně bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
2.12.19 19:26

@boletka já měla shibu, ale je to vlastně malá kopie Akity. Bohužel u mého pejska už se právě ten temperament nevrátil a cca po 3 letech braní těhle léků přišla mozková příhoda, ze které se ještě dá se říct oklepal, ikdyž s trvalými následky. Do roka měl druhou, a z té už se bohužel nedostal. Vlastně měl takové světlejší chvilky a to v zimě, když napadl sníh…to se mu na chvilku ten temperament vrátil, ale s tím vítáním to bylo podobné, přišel, přivítal, ale už to nebylo tak radostné jako dřív. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
2.12.19 20:08

@boruvkay aha, to je mi lito

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie