Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
andreabul píše:
Ahojky, díky Agy za pozvání do tohoto fóra. Taky se snažíme o mimi už dloho a řešíme to s doktory a jak tak pročítám Vaše příspěvky, tak asi taky přejdeme do Eurofertilu. Na gyncentru je to mám pocit jen horší a horší. Když se nevyhoví doktorovi, tak je oheň na střeše.
Agy..
je mi to moc líto holčičko.. Nedokážu si ani představit, co asi prožíváš, ale ze čtení tvých řádků mám slzy v očích..
![]()
Je třeba věřit tvé Dr., má pravdu, že stačí jen jediná spermijka, a jak holky psaly, že spermio je pokaždé s jiným výsledkem, tak bych to určitě ještě nevzdávala!! Důležité je, že TY jsi zdravá!! ![]()
Posílám hodně síly, ať to zvládneš!!
![]()
Lenka72 píše:
Agy..je mi to moc líto holčičko.. Nedokážu si ani představit, co asi prožíváš, ale ze čtení tvých řádků mám slzy v očích..
![]()
![]()
Je třeba věřit tvé Dr., má pravdu, že stačí jen jediná spermijka, a jak holky psaly, že spermio je pokaždé s jiným výsledkem, tak bych to určitě ještě nevzdávala!! Důležité je, že TY jsi zdravá!!
Posílám hodně síly, ať to zvládneš!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ahojky, o mimi se snažíme už dva roky a pořád nic. Mám teď za sebou druhou IUI s duphastonem, clostilbegytem a jednou dávkou pregnylu. A teď čekám na výsledek. Doktor mě pořád posílá na laparku a tam se mi moc nechce. Myslím si, že já bych měla být v pořádku, když jsem před sedmi lety šla dobrovolně na potrat. Bylo to s jiným partnerem a věděla jsem, že s ním nezůstanu. Vina je tedy na straně manžela. Je to sice hodně intimní problém, ale prostě se nedokáže ve mně udělat, a když se s ním hraju rukou, tak se sice udělá, ale někdy to trvá i dvacet minut. A ruce opravdu bolí
Takže si myslíme, že by nám IUI měla stačit, říkal to i můj gynekolog.
Je mi líto, že to nevyšlo. Vím, jak se cítíš. Já ač docela mladá, mám toho taky dost za sebou. Ve dvaceti jsem měla „šikovného přítele“, který se na mě nabral spoustu různých půjček a neplatil je. Našim jsem o tom měla strach říct, tak to došlo tak daleko, až mě banky předaly k exekuci. V tu dobu se to naši dozvěděli. Moc nadšení z toho nebyli. Ale vše se vyřešilo, časem splatilo. Mám teď akorát nevýhodu, že na mé jméno mi banky nepůjčí ani korunu. Takže hypotéku si musel vzít manžel na sebe. Problémy jsou prostě všude.
Mohly by se nám vyhnout, co? ![]()
Diskuse už mám přečteny všechny, ty už čtu tak dva měsíce. Ale zaregistrovala a žačala psát až teď, když jsem našlo diskusi z Ostravy a okolí. ![]()
Jinak Agy zkus na to nemyslet. Sestra od mé kamarádky se snažila o mimi 5 let, vyzkoušeli několik IUI i IVF a byli z toho docela nervózní a nešťastní. Nakonec se na to vybodli, přestali na to myslet, začali si zařizovat domek a povedlo se jim to hned první měsíc. Tak snad tě to trochu utěší. ![]()
ahojky AGY vím jak ti je taky to teď prožívám mám sice za sebou 1 minimálku a 1 IVF to všechno za 4.měsíce ale už je to taky unavné hlavně psychika je úplně v háji
vyhodili jsme 35 tis.a k ničemu teď se objednávám na vyšetření genetika,šťítná žláza,imu.atd.tak uvidíme chceme jít na další pokus do Brna,ale až na podzim zkusíme nějakou změnu
držím palečky ať vám to vyjde
![]()
Agy
,
nevím co říct, páč já nikdy // na testu neměla…moc mě to mrzí, ach jo, taky mám slzy v očích
vykašlete se s mm na snažení a snažte se si užívat, vím že to teď zní blbě, ale musíte to společně překonat, udělejte si nějakou dobrou večeři, vínečko, pěkný film…jděte někam na procházku do přírody, na houby, mezi lidi na pivko…posílám ti energii a myslím na tebe ![]()
Andreobul,máš pravdu,každý má nějaký problém,který musí řešit,a ne vždy to jde hladce.Někdy si říkám,proč?Proč to člověk musí prožívat,když život je tak krátký.Já prožila taky velkou bolest před léty,která souvisela s chlapem,který za to nestál,ale zjistila jsem to hodně pozdě.Ubližoval mi fyzicky,psychicky,i ty finance mi vzal,taky jsem se pro něj zadlužila a doteď mi pomáhal můj manžel,který teď chudinka taky má fin.problém ![]()
Co se týká vašeho problému,tedy manžela,zkoušeli jste navštívit nějakého jiného dr.,myslím tím např. androloga?Třeba by mohl pomoci.Jinak IUI má malou úspěšnost,ikdyž… četla jsem i tady na emiminu jiné diskuse a jsou i po IUI těhulinky.Tak ti přeji,ať vám to vyjde
Nás to taky dnes ještě napadlo,ale řekla jsem manželovi,že už tomu IUI nevěřím.
Jo a andrejko,s tím,že když člověk na to nemyslí,tak to příjde,tak na tom asi něco bude,znám taky lidičky,kterým se zadařilo,když na to vůbec nemysleli.Jenže je to strašně těžké,kdyby mi aspoň bylo méně roků,ale takhle mě dost tlačí čas,je mi 34let.A dr.říká,že v tomto věku první dítě je taktak za minutu dvanáct.
Ajak,děkuju
tak to jste toho stihli za 4 měsíce hodně
A nevadí,že tělo je tak moc zahormonované?Já vím,že u minimálky je to jiné,ale i tak.Mi totiž Jaroš řekl,že kdyby to teď nevyšlo,musel by mi na další pokus (který nebude) zdvojnásobit dávky,ale už tak jsem toho měla ažaž.Tak ti držím palečky do dalšího pokusu,ať vám změna přinese štěstí.Jen se chci zeptat,proč nepokračujete v EF?Už jste na něho zanevřeli úplně?
Martino,právě mám docela hrůzu z toho,ať to náš vztah nějak neohrozí,jelikož opravdu ty 3 roky snažení už byly na palici a zasahovalo to hodně do vztahu,ikdyž je díky bohu pevný.Teď to ještě nejde nedělat jakoby nic,ale snad se to spraví.Budeme se snažit a děkujeme za energii
![]()
Holčiny,jsem tak ráda,že tu jste,že to vše chápeme tak všechny nějak stejně.Mám kamarádky,ale tohle nikdy nepochopí.Ani se vlastně nedivím.Člověk,když něco neprožije,nejde se do toho tak vcítit,jak ten,který to prožil na vlastní kůži.
Ahoj holky, ![]()
v pátek jsme byli v EF, dr. navrhnul tento měsíc další IUI, píchnuul Agolutin, dneska přišla MS … začal mluvit už o IVF, tak nevím, jsem z toho celá zmatená
žádný problém údajně není, ale proč to nejde, to už nám nevysvětlil, tak nevím co si mám myslet … ![]()
jak to tady tak čtu, tak vím, že na to IVF stejně nebudeme mít, asi to je všude stéjné, nebo podobné, ale proč?????
![]()
Jsem z toho smutná
s chlapem jsme se začli hádat, matka se mi asi zbláznila
nevím, kdo nám holky pomůže
je to špatnýýýýýý ![]()
ahojte holky,ted vás nedočtu,páč jdu ležet,ale vidím,že tady je nějak smutno
,přečtu si to zítra.
Jinak já jsem po ET,holky doporučuju reprofit,dr. uplné zlatíčko,manža tam seděl se mnou ná sále jsem na plazmě viděla embryjka
a ve chvili,kdy mi je zaváděli,mi jezdla sestřička po břiše utz a viděli jsme i embryjka,jak vpluly do břicha
,dr hledal nejvhodnější místo v děloze,díky tomu utz,a vytiskli nám i fotečku,pak nás tam s manžou nechali asi 20 minut ežet na koze a pustili nám tam relaxační hudbu,náádherný zážitek
,Jinak máme 2 hatchující blastocysty
,jsou nejvyšší možné kvality a to ještě o den napřed
a během pár dnu,nám pošlou meila,kolik zamrazují,ještě tam bylynějaké blastocysty a morulky,ale musí je prý nechat do 6tého dne jak to s něma bude dal ,tak já jdu ležet a papa zatíím
.Myslím na vás na všecny holky a raíím,pryč z EF
a to neříkám jen proto že se mi tam nezadařilo,nemusí se zadařit ani v Brně,nikdo není všemocný ,ale i v případě neuspěchu se tam vracím ![]()
jo a ještě cenu,mám na faktuře napsáno Minimálka 13 000 a ICSI 8000 za těch 10 embryii
,a PK tam vubec není
,nechápu to
,ale jsme rádi že ![]()
Holky ahojky,nestíhám,jen jsem nakoukla… ![]()
Orchi,držím Vám palečky,Tobě i bobískům v bříšků,super,jsem rozhodnutá,že na IVF jdu do Reprofitu…
no ale uvidíme,co nám ten život přichystá… ![]()
musím běžet paaaaa
a držte se ![]()
Orchidejko,
moc gratuluju k bobánkům
hlavně se teď šetři a polehávej…jinak já jsem taky rozhodnutá na IVF jít do Reprofitu ![]()
abychom za chvíli nemusely přejmenovat diskuzi na „odejivší z Eurofertilu“ ![]()
Agy
na to se ani neda nic napsat
![]()
Ja jsem citlivka a jak jsem si precetla ten tvuj prispevek
![]()
Drz se, my jsme s tebou ![]()