Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky,nepřispívala jsem do diskuse,nebylo mi pořád dobře,i teď to stojí za prd,nevěděla jsem,že mě to až tak vezme.Ty nezdařilé IUI mě tolik nevzaly,jako teď IVF.Asi jsem tomu na 100% věřila,pořád jsem si s embryjkem povídala a hladila bříško,jakoby mě slyšelo
Nějak jsem si zvykala,že nejsem sama,že ve mě to je a žije,a pak to vše…nedokázala jsem se s tím ještě smířit
Cítím se bez života,tak prázdně
Nezlobte se,že tady šířím zas takovou smutnou náladu,ale musela jsem to napsat.Jak jsem byla včera ještě u svého gyn.ohledně nemocenské,tak jsem se mu tam tak rozbrečela,že jsem ze sebe nemohla vydat ani slovo,ale byl hodně chápající.A co se mi nestalo,když jsem od něj vycházela ze dveří.Přímo na proti mě stála moje spolužačka s týdenním miminkem v náručí a dalším dítkem.Holky,to tak šíleně bolelo…až mi bylo trapně,že jsem ji sotva řekla ahoj a utíkala pryč.Bohužel se nedalo jinak,měla jsem srdce v krku a nesnesitelnou bolest v srdci.Ale to asi znáte,když vidíte kočárek nebo těhotnou,že?Předtím se to ještě dalo,ale teď,když se to nepovedlo,tak je to u mě horší
No,a když jsem hned od dr.šla ještě do lékárny,je přímo vedle,málem jsem se srazila s jednou ženou,těhotnou.Není co dodat
Prostě mi to tak připadá,když má člověk nějakou ránu,i do toho hloupého prstu se člověk pořád bouchá.
No,a aby toho nebylo málo.Máme jít na oslavu k našim a vím,že tam příjde můj bratranec,kterému se minulý měsíc narodil kluk.Asi už nemusím dodávat,jak mi bude
Samozřejmě,že mu to přeju,mám ho ráda,ale po tom všem… ![]()
Abych pořád tak smutně nepsala,teď pořád na netu zkoumám nějaké tipy na přirozené otěhotnění,a zaujala mě tam jedna poloha při sexu
,která může usnadnit spermijkám cestu,a pak nějaká holka tam radila jednu manipulační metodu po sexu a ta je taky dost zajímavá.Prý to poradila několika ženám,které nemohly otěhotnět,a ony na to hned byly v tom
Tak jsme si s manželem řekli,že to zkusíme.Je to zadarmo
a nic jiného stejně teď dělat nemůžeme.Tak vás prosím držte nám všechny palce,ať se to povede a ten krásný zázrak příjde k nám.Přeji vám všem to samé.
andreabul píše:
Ahojky,Agy, zatím jsme uvažovali o urologovi o andrologovi slyším poprvé od tebe. Už jsem si zjistila, že jeden je v porubě, tak snad se domluvíme a s manželem tam zajedeme. My teď čekáme na výsledky toho druhého IUI - testovat se budu až příští týden v pondělí. Doufám, že tam ještě nebudou zbytky pregnylu. Kdybyste potřebovali poradit ohledně financí, tak mám švagra v české spořitelně. Možná by Vám pomohl a něco doporučil
Orchidejko, taky blahopřeji a přeji, ať se uchytí.
orchidejka píše:
dobré ránko holky![]()
![]()
AGY zlatíčko,vím,jak se citíš
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
,tohle je strašně náročné na psychiku,máš pravdu,já sama se divím,kde beru tu sílu
takhle stále bojovat,ale touha po miminku je taaaaaaaaaak silná,že prostě jdu hlava nehlava
a je to i tím,že jsem už těhu 2× byla a vím,že to jde,tak možná proto takhle bojuju a už ted vím,že když to ted nevyjde,že jdem znovu
,Ale tady jak píšeš je bohužel duležtá i ta finanční stránka
![]()
![]()
![]()
,je mi líto,že máte potíže
![]()
![]()
,ještě mi někdo řekne,že peníze nejsou v životě duležité,tak ho nakopu někam
![]()
![]()
![]()
,protože v dnešní době,jsou bohužel hooodně duležité a myslím,že příjde i doba,kdy si o to zdraví za peníze budeme kupovat
,však už ted to tak trošku funguje,chceš lepší leky,tak si připlat
![]()
,Tohle vše stojí hříšné prachy
![]()
![]()
,ted když pominu vaši fin. situaci,tak si myslím,že nezdařilé IUI nic neznamená a jedno IVF taky
![]()
![]()
![]()
,vím,že je to zlééé,ale bruslim po tolika diskuzích a holky těhotní i na pátý pokus,tím jsem chtěla jen říct,že stále šanci máte,až se vaše fin. situace zlepší,tak máte naději to zkusit znovu
![]()
,zhoršený spermiogram je uplně v pohodě,takže šance je velká
,naup manžovi vitamíny,selezin,zinek,macu a vše možné,znám několik holek,jejichž manžové si tímhletím hoodně zpraily spermíjky a třeba se vám povede přirozeně
![]()
Agy, hod nam sem prosim tu stranku, at si muzem taky pocist a at jsme zase o neco chytrejsi, nebo nam to popis ![]()
Agy77 píše:
Abych pořád tak smutně nepsala,teď pořád na netu zkoumám nějaké tipy na přirozené otěhotnění,a zaujala mě tam jedna poloha při sexu,která může usnadnit spermijkám cestu,a pak nějaká holka tam radila jednu manipulační metodu po sexu a ta je taky dost zajímavá.Prý to poradila několika ženám,které nemohly otěhotnět,a ony na to hned byly v tom
Tak jsme si s manželem řekli,že to zkusíme.Je to zadarmo
a nic jiného stejně teď dělat nemůžeme.Tak vás prosím držte nám všechny palce,ať se to povede a ten krásný zázrak příjde k nám.Přeji vám všem to samé.
Agy,přesně vím o čem píšeš,o té prázdnotě a pocitech
cítila jsem se stejně a je to jako na houpačce,nebudu psát,že to přejde,ale naučíš se s tím žít
ať je Ti brzy alespoň trošku líp na dušičce
jinak jestli myslíš prstíkovku,jako tu metodu,tak tu jsme zkoušeli
nebo je to něco jiného??
Holky,je to od vás velice milé,děkuju,že se mnou cítíte,pohladí to po duši.
Tu metodu,jak jsem psala,tak ji sem zkopíruju,i o té poloze.
Je to jako prstíkovka,ale nikdy jsme ji nedělali tak přesně,jak je tady popsáno.Bylo to v jedné diskusi,ale ne tady,o přirozeném otěhotnění po IVF.Tady to je:
Re: Přirozené otěhotnění po neúspěšných umělých oplodněních /IVF a IUI/
já brala Femibion 800, mateří kašičku a oba s MM jsme kolem ovulace užívali 1×denně ACC long. A poloha „lapač spermií“ je: ty na zádech, kolena skoro u uší, partner přistupuje nejlépe seshora, ale může i z boku. V této poloze je děložní hrdlo „dokořán“ a sperma se vstříkne přímo do dělohy.
Příspěvek:
Hltala jsem články a diskuze, kde radili lékaři i úspěšně těhotné co s tím, ale nedařilo se… Po každém milování jsem dávala nohy nahoru a podkládala zadeček, dělala stojky a hrbila na čtyřech hřbet jako kočka, aby se spermie nemusely moc namáhat a měly to jednodušší. Zkoušela jsem všechno možné a po 2 letech se to opravdu povedlo. Zjistila jsem, že jsem těhotná. Shodou okolností to bylo v měsíci, kdy jsem použila pro někoho možná zvláštní metodu jak pomoci spermii k vajíčku: Po styku jsem si podložila zadeček a prstíkama pomohla semenu, aby se dostalo až k děložnímu čípku (ten ucítíte jako takovou bouličku na koci pochvy). Vysvětliluji si to tím, že čípek je nalepený na stěnu pochvy a tím dírka do dělohy a dál k vaječníku ucpaná poševní stěnou. Tím, že prstama odtlačím poševní stěnu od čípku (vchodu do dělohy) a namočím čípek do „loužičky“ se spermiemi, pomohu jim proniknout do dělohy a dál … Možná to někomu přijde divné a nepřirozené, může pomoci partner nebo odejděte do ložnice a tam se snažte samy. Stojí to ale za to, bývala bych pro dítě snědla i žížalu a tohle je proti tomu nic
Proč to píšu a nenechám si to pro sebe? Moje kamarádka se snažila otěhotnět 11 měsíců a po sdělení mé „finty“ už menstruaci nedostala a teď má o 2 měsíce mladší holčičku a úplně mě přesvědčilo, že pár, který čekal na těhotenství 3 roky se také dočkal. Na silvestra jsem jim vyložila moji metodu (s tím, že nevím, jestli to není náhoda) a teď mi volali, že jsou ve 3 měsíci.
Dobré ránko děvčátka!! ![]()
Agy, když čtu tvé řádky, co prožíváš, tak mám slzy v očích.. Je mi to moc líto..
Život však jde dál, jsi mladá holka a věřím, že se to podaří!!! Nám všem!! ![]()
Jinak tu metodu jsem už taky někde četla, ale zatím neaplikovala. Tak dnes to vyzkouším
![]()
Včera jsem řekla manžovi, že jdem v pátek Na Záguří, tak se tak na mě podezíravě podíval, že jsem se musela zasmát. Prý jestli nejsem nějak často v tahu ![]()
Včera jsme totiž měli oslavu 50tin kolegyně z práce (ale přijela jsem před půlnocí!!), ve středu máme výjezdní zasedání na 2 dny a pak v pátek s váma.
Prý nás tam přijde zkontrolovat
![]()
Hmmmm
já to mám vyzkoušeno…
jinak holky nevíte,kde si mám nastavit ať mi každý příspěvek tady se nehlásí do emailu,mám tam totál přeplněno a v nastavení už jsem vyzkoušelo všechno možné a pořád mi to chodí
za to se mi ztratil podpisek,který jsem vždy měla
díky za každou radu
jsem nemehlo ![]()
prstíkovku jsme taky zkoušeli,u nás tedy více méně bez úspěchu,a poloha třeba z boku při sexu je pro mě nejlepší poloha,já jsem malinká a můj manža je pro změnu obr,tak nám to takhle vyhovolo,ale je těch poloh spousta,někde jsem četla že žena která má zakloněnou dělohu tak je pro ní lepší sex zezadu,jenže malokterá ženská ví jestli je její děloha v pořádku nebo není že jo?
ahojte holky mojeeeeeeeeeeeeee ![]()
AGY zlatíčko je mi moc líto,co ted prožíváš
,prošla jsem si 3ma nezdařilýma ivf
a uplně tě chápu
![]()
ted mi je tu uplně blbé napsat,že nám to zatím vyšlo
,holky od ET jsem tesovala pregnyl,ten už nebyl a včera a dneska na mě vykoukly //
,včera sotva viditelné a dneska už na živo krásné
,fotila jsem později a ještě k tmonu naš foták
a já fotografka,ale mi to prostě nešlo zaostřííít noooooo
,tak ale aspon vidíte něco
,jsem 10DPO,tak myslím,že čárka je dobrá
,
Holky prožíváme s manžou srašnou radost,ale taky velký srach po minulých zkušenostech
,tímhletím to teprve vše začíná
,ale musíme bojovat a věřííít ![]()
holky tady ještě jedna fotečka mojich miláčku
,omlouvm,se,že otravuju,ale nemám spaní ![]()