CAR Eurofertil - Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
99
27.4.15 12:23

@sharka84 je tak to je super neboj teď to určitě vyjde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1997
27.4.15 12:31

@sharka84 Tak já myslím, že na jednom vaječníku je na nádhera. V pátek ti budu držet palec :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1997
27.4.15 12:32

@kataros každé antibiotika jsou jiné… to je na dotaz lékaře, tady ti asi neporadíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.15 13:01

@sharka84 Jé, takový krásný počet vajuch a ještě lepší termín! Není možné, že by to tentokrát nevyšlo! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.15 13:03

@Pavlinka28 To je právě to, že statistika není to samé jako reálná úspěšnost…Máš pravdu, nikde jsem se tato čísla nedověděla a když jsem se zeptala, bylo mi odpovězeno, že ve všech centrech to mají stejné, protože to dělají stejným způsobem, prostě klasika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
27.4.15 14:12

@Paja1234 to je prave to co se mi prestalo libit, to mlzeni…prumer prece znamena, ze nekde jsou na to lepe a nekde hur…tim nechci rict ze je ef na tom hur, ale kdyz je to takovy skvely prumer nebo nadprumer, tak proc se tim nepochlubi verejne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
27.4.15 16:40

@Naomina ne, zatím čekám až příjde MS (teda polykám prášky, ať příjde za cca 14 dní) a pak se budu objednávat na ty krevní testy. Genetiku mám už dělanou po druhém potratu, říkal mi, že to není běžné, že se to tak dělá, tak uvítal, že to donesu a prý nemusí dělat další testy. Pak budeme plánovat spermio… obávám se, že manžu dřív jak koncem června (to bude mít týden dovolenou) na to spermio stejnak nedostanu. :roll: Já potřebuju něco na úpravu cyklu, ať tělo ovuluje a můžeme se snažit i přirozeně. Dost se k tomu upínám. Projednávali jsme s MUDr. zatím jen IUI, na IVF je dle jeho slov ještě dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.15 17:06

@Pavlinka28 A můžu se zeptat, do pro jaký CAR ses teda rozhodla a jak jsi spokojená? Fakt začínám uvažovat o změně a každé info pro mě dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
27.4.15 17:11

@Paja1234 chodime ted do reprofitu, k dr machacovi - ja si vybirala spise doktora, muj gynekolg me ho doporucil ze se specializuje na nizke amh. Ordinuje v olomouci a v brne. V olomouci je to ivf agel a v brne prave reprofit. Jsme s dokrorem moc spokojeni, konecne mam pocit ze to neni jen tahani penez, ale snazi se fakt pomoct. Kdykoliv mam dotaz, odpovi mailem. A taky cekacka - objednas se prijdes, odchazis. Nekdy jsem z olomouce drive doma, nez jsem byla z fertilu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
27.4.15 17:11

My se prave rozhodovali mezi heliosem a reprofitem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.15 17:25

@Pavlinka28 Taky bych potřebovala nějaké doporučení. Můj gynekolog je skvělý, snažil se pro mě udělat první poslední a když už více nezmohl, navrhnul nám návštěvu caru. Když jsem se ho ptala na názor, raději nechtěl doporučovat konkrétní car, což je škoda. Říkal, že rozhodnutí je na nás, což v době, kdy člověk absolutně nevěděl, do čeho jde, bylo dost složité. I když jsem předtím pročítala různé diskuze, ale víš jak, někdo mluví v superlativech, někdo naopak. Proto jsem si říkala, že zkusíme EF a uvidí se. Máme to asi 50 km, což taky tehdy rozhodovalo (abychom to taky mohli nějak skloubit s prací atd.). V práci to nikdo neví a nechtěla jsem, aby se mě neustále na něco vyptávali a probírali mě u oběda. Vůbec jsem nečekala, že budu absolvovat 3 cykly bez úspěchu, peníze v tahu a nervy ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
27.4.15 17:30

@Paja1234 zabere to asi nejvice casu, ale je treba se opravdu rozhodnout sam, a klidne absolvovat nejake nezavazne konzultace, prece jen mas uz taky neco za sebou a tak si podle me dokazes udelat obrazek i po jedne konzultaci…preji hodne stesti pri rozhodovani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.15 17:37

@Pavlinka28 Díky moc za podporu, možná se rozhodnu pro nějakou konzultaci jinde, abych si udělala obrázek. Máš pravdu, jedna návštěva často stačí. Fakt je, že se mi nechce pořád do sebe cpát dávky kortikoidů, totálně si s nimi zaneřádit tělo a výsledek žádný. Docela mě vždy zaráželo, že mi opravdu zbyla jen embrya na transfer (nikdy nic k zamražení) - i když se v první dny vyvíjela shodně, pak se najednou zastavila a zavádělo se jen jedno. U třetího cyklu jsme měli 2 prý ukázkové blastocysty, ale zavést jsme chtěli jen jednu a druhou zmrazit, bylo mi pak sděleno, že jedna začala záhadně fragmentovat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
27.4.15 18:14

Ahoj holky. Taky nevím a přemýšlím co a jak dál… Máme za sebou 3 iui, 2 ivf bez mrazáčků. Manžel má horší spermio, u mě ovulace probíhá, cyklus téměř pravidelný, takže po neúspěšných iui jsme šli do ivf. Před 1. Ivf klasické vyšetření, stand. genetika. Z cca 12ti odebraných zbyla jedna blastocysta, chytla se ale neudržela. Následovalo Imuno v ef a odhalilo alergii proti spermiím. Po třech měsících 2ivf s prednisonem. 4.den et 9ti buněčné, které se ani nechytlo. Oba cykly stejná stimulace gonalem tuším 200 jednotek, pak crinone. Teď jsme před 3tím pokusem, na který se odhodlávám, právě mám doplněno laparoskopické vyšetření - lehká forma endometriózy, kterou nemá význam kvůli ivf řešit, odstranění dvou myomů z vnější strany dělohy, které taky nemají na ivf vliv, a jeden vejcovod obtížně průchozí, což taky na ivf nemá vliv… Tak kde je chyba, když u obou pokusů bylo kolem 10ti oplodněných vajíček. U druhého navíc přes picsi, ale u obou nakonec ani jeden mrazáček a u druhého ani vývoj nedošel do 5ti denní blastocysty… V podstatě nám dr. říká, že přes ivf by to mělo jít… Jen kvůli endometrióze to může být na více pokusů… Nevím, jestli to ještě dám… Jestli je to prostě věkem (mně 35), tak ať to řekne rovnou, že už nejsou prostě buňky tak kvalitní a raději řešit jinak. Tohle udržování naděje na vlastní dítko pro mne začíná být kruté. Zřejmě do třetího pokusu ještě půjdeme, zatím stále u ef… Mezitím už nám běží žádost o adopci…
Omlouvám se za dlouhý vstup. Nějak to na mě dneska dopadlo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.4.15 18:27

@aliko Ahojky, vím, jak je to strašně těžké. Já jsem laparoskopii zatím odmítla. Když jsem se doktora ptala, jestli mi to pomůže k tomu, aby IVF dopadlo úspěchem, bylo mi řečeno, že je to jedna z diagnostických metod proč to nejde přirozeně. Takže i kdyby mi zjistili neprůchodné vejcovody, stejně by volili IVF, proto do sebe nechci nechat zbytečně „řezat“. Vidím, že u tebe do bylo taky diagnostické a v podstatě se potvrdilo, co tady píšu. Nevěš hlavu, jednou se nám to přece musí podařit! I když je to běh na dlouhou trať a přijde mi, že okolo mě jsou těhotné snad úplně všechny holky! :zed: I takové, které měly úlet na jednu noc a v podstatě žádné děti neplánovaly a vlastně ani nechtěly - není to fér. :twisted: Vůbec se neomlouvej za dlouhý vstup, je fajn, že se tady můžeme vypsat z našeho trápení. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí