Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sharka84 ze strachu jsem denně vypila skoro i 6 litrů, byla jsem jak průtokáč
Jak říká Žanet, můžeš víc jíst maso, tam je taky bílkovina. O těch bílkovinám mi ani doktor neříkal, jen o příjmu tekutiny, tak nevím, jak moc je pro to důležitá, vyčetla jsem to až na netu
A neboj se, prý že opravdový hypetstimulák má jen velice malé procento žen, tím mě doktor uklidnil ![]()
@Danďuška Já vím…ale víš jak…jak jsem psala, s pitím nemám problém, spíš když nepiju, tak mě bolí hlava a točí se mi, a tím, že jsem i silná tetanička, tak pít musím ať se mi nemotá hlava ![]()
Holky, nevíte jak je to u stimulace s alkoholem? Neříkám že se hodlám ožrat ale babička bude mít narozeniny, tak jestli si můžu dát sklenku vína a po obědě v restauraci pivko? ![]()
Holky a cítila jste některá při stimulaci už tlak okolo toho vaječníku? Mě tam teda sem tam píchne a někdy cítím takový tlak - jakoby už tam cosi rostlo
nevím jak to popsat ![]()
@sharka84 Ahoj, neboj, je to úplně normální, určitě ti tam folíky pěkně rostou§
Měla jsem to pokaždé taky tak…
@Paja1234 tak snad rostou, horší by bylo kdyby s tou koňskou dávkou Gonalu nerostly vůbec
jsem zvědavá kolik jich v pondělí bude ![]()
@sharka84 Určitě bude vše v pořádku, uvidíš
. Budu ti moc držet pěsti a myslet na tebe, už mám za sebou tři takové cykly, tak dobře vím, kolik stresu u toho člověk zažívá - aby tělo dobře reagovalo na stimulaci, aby tam bylo hodně kvalitních folíků, aby se vše dobře oplodnilo, vyvíjelo a uchytilo…A to bychom prý měly být co nejvíce v klidu a nemyslet na to…Upřímně, závidím těm, které to dokážou…
@Paja1234
to máš pravdu, také obdivuji ty které dokáží být v klidu…a řeknu Ti, mám kamarádku, tady z vesnice. Sice nechodila do Fertilu ale někde do centra - IUI zkoušeli taky jen jednou, pak šla rovnou do IVF a napoprvé krásné zdravé dvojčátka uplně bez problému. A ona věřila že to vyjde, a vyšlo. Já sice také tomu věřím, protože už máme jednu krásnou, zdravou dceru, ale kvůli toho že mám po tom císaři jen jeden vaječník a vejcovod a kvůli těžké operaci břicha neprůchodí ten zdravý, tak si myslím, že by to mohlo vyjít…věřím tomu a budu se za to modlit ![]()
A vám přišli na to proč se stále nedaří?
Ahoj holky, přidávám se do diskuze, stále se rozhoduji, jestli už jít do CAR a tento mě zaujal, četla jsem jen začátek diskuze. Prosím Vás, jak to tam probíhá, chodí partneři s vámi a jaké vyšetření mě za začátku čeká? Děkuji.
@mische Ahoj, jaká byla první konzultace tam a byla jsi sama nebo s partnerem? A jaká vyšetření ti udělali nebo to byl jen pohovor? Děkuji
@sharka84 Upřímně, já jsem ohromně věřila už 1. IVF, možná proto, že jsem netušila, do čeho vlastně jdu a jak dlouhá cesta nás ve skutečnosti čeká…
Po prvním neúspěchu jsem zase věřila v další a další…Připadá mi to jako nekonečný příběh, který snad jednou bude mít šťastný konec. Není možné, že by se nezadařilo a i na nás se štěstí neusmálo.
Genetiku máme OK, spermiogram taky, akorát mi vyšla špatně imunologie - jsem alergická na manželovo sperma a i na má vajíčka, tak jsem na to dostala koňskou dávku Prednisonu - snad to pomůže. Pro poslední IVF genetik doporučil metodu PGD, tak uvidíme, jak to ve skutečnosti bude. Jinak jak jsi v diskuzi psala o tom hyperstimuláku - to znám…
Zažila jsem to hned při prvním IVF - docela mazec! Vůbec jsem netušila, že něco takového existuje, nikdo mě na to bohužel neupozornil - druhý den po OPU jsem myslela, že polezu po zdi, ale nakonec jsem to rozehnala vodou
I když jsem zvyklá vypít běžně 2 litry denně, v té době jsem pila 4 litry a opravdu to pomohlo. Mléčné výrobky jsou taky super - jsem ujetá na jogurty, tak mi to vůbec nevadilo - prý je ale hodně dobrý Nutridrink (dá se koupit v lékárně, je sice dost drahý, malá lahvička stojí okolo 45 Kč, ale prý pomáhá). Nakonec jsem ten hyperstimulák „vyléčila“ sama a nemusela případně do nemocnice na kapačky.
@Naomina Ahojky, při první návštěvě tobě i partnerovi odeberou krev a udělají spermiogram (případně se objednáte na jindy). U tebe se dělá krevní odběr 3. DC - nám to akorát vyšlo na den první návštěvy, tak jsme tam nemuseli jet zvlášť. Pak většinou naplánují IUI…
@sharka84 já jsem celou dobu nic nepila, ani slivovičku do čaje, abych náhodou něco nepokazila zároveň s lékama, a taky jsem brala premidson na snížení imunity a byla jsem nachlazená a slivovice by se šikla ![]()