Existuje věrnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
13.5.16 15:01
@káťa píše:
S jistotou to můžeš říct jen o sobě ;)Věrní lidé určitě existují, ale je jich mnohem méně, než o kterých si to jejich partneři, rodiny či okolí myslí.

přesně, vystihlas to jednou větou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
13.5.16 15:09

Jo jo, věrnost vyžadují, ale nedej bože, aby ji po mě někdo vyžadoval. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76748
13.5.16 19:21

Nechtěla jsem sem přispívat, protože tohle není úplně moje téma, ale nedá mi to.
Pro zakladatelku: ano, věrnost existuje! Bohužel je to těžce prokazatelná kvalita s nejasnou expirační dobou. Více než u čeho jiného pro ni platí aforismus
„Optimismus je pouze projevem nedostatku informací“, ale nechci Ti ho brát.
I tady na emiminu jsou lidé, kterým jejich důvěru v tento partnerský bonus z celého srdce věřím. :kytka:

A pak jsou tu někteří další.
Třeba @Ellusa, která je o svojí věrnosti přesvědčená na milion procent.
Věrnost - zásadní ukazatel kvality vztahu. ;)
Je natolik zapálená, až to jednomu nedá a se zájmem přečte alespoň několik z mnoha dalších vláken, do kterých přispívá. Načež se člověk překvapeně dočte, že uživatelka ve vysokém stupni těhotenství řeší především svého bývalého, údajného manipulátora, s doložením spousty odkazů a odborné literatury. Bývalý je pochopitelně zcela na pokraji jejího zájmu, jen úplnou shodou okolností mu tu a tam nahlédne na FB a zjistí, že souznění stále trvá, protože odvrženému manipulátorovi se telepatickou shodou okolností momentálně líbí právě ta píseň, na které ujíždí ona.
O současném partnerovi a doufejme otci očekávaného dítěte ani zmínky, o dítku zmínka pouze v tom smyslu, že bývalý byl v šoku, když ji potkal v šestém měsíci. Určitě závidí, protože ona má teď všechno a on nic.
Jistěže to bylo jenom neobratně napsáno, ale postavit vytoužené první dítě do role trumfu, kterým vytřu „zcela mi lhostejnému“ bývalému zrak i otrlé mně přišlo celkem unapetitlich.
Nicméně nevěrná Ellis nebude na milion procent, protože není žádné zvířátko. :andel:
Nezbývá, než partnerovi gratulovat.
Ano, některé věci my ostatní skutečně nedokážeme pochopit, v tom úplný souhlas. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.5.16 11:27

Já myslím, že v minulém a přítomném čase můžeme s jistotou říci, že se nevěra nekonala a nekoná.
Ale s tím budoucím časem bych byla kapku opatrná.
Protože člověk opravdu nemůže vědět, co mu budoucnost nachystá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
14.5.16 14:22

@sirikit Už jen to, že věrnost dneska někdo považuje za partnerský bonus, je hodně smutný. Ale to, jakým způsobem jsi se opřela do Ellusy, mi tak trochu připomíná jen poněkud neobratný způsob jak podpořit svoje argumenty tím, že zdiskredituješ alespoň jednoho zastánce věrnosti. :nevim: Myslím, že tvůj příspěvek by vyzněl jinak v diskuzi, na kterou jsi poukázala.
To, že se věrnost nedá prokázat je fakt, to už tu padlo. Ale ta expirační doba? :think: Víš možná to pro tebe bude překvapení ale existují i lidé, kteří mají své zásady i v takových „prkotinách“ jako je věrnost. A netvrdím, že nemůže nastat situace, nemyslím sebe, :mrgreen: kdy je v nějakém vztahu nevěra jako to menší zlo.
Jo a rozhodně tu nikdo netvrdil, že věrnost je zásadní ukazatel vztahu. Nicméně pro některé hodně důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
14.5.16 14:22

Já jsem si myslela, že chlapi můžou být věrní. Ale jako uplně ne no… Mám skvělé kamarády, kteří mají super job, doma pěknou babu a děti. Inteligentní, milí, galantní, jako tátové úžasně fungují. No a pak jdou na diskotéku, nějakou si vyhlídnou a následně berou na hotel. Pravidelně celkem. Jsou to lidi, do kterejch byste to v životě neřekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
14.5.16 14:36
@Whiskin píše:
Já jsem si myslela, že chlapi můžou být věrní. Ale jako uplně ne no… Mám skvělé kamarády, kteří mají super job, doma pěknou babu a děti. Inteligentní, milí, galantní, jako tátové úžasně fungují. No a pak jdou na diskotéku, nějakou si vyhlídnou a následně berou na hotel. Pravidelně celkem. Jsou to lidi, do kterejch byste to v životě neřekli.
Úžasní tátové od rodin, kteří chodí pravidelně na diskotéky bez manželky jsou poněkud podezřelí. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
14.5.16 15:51
@radúna píše:
Já myslím, že v minulém a přítomném čase můžeme s jistotou říci, že se nevěra nekonala a nekoná.
Ale s tím budoucím časem bych byla kapku opatrná.
Protože člověk opravdu nemůže vědět, co mu budoucnost nachystá.

Přesně tak :palec: Aneb jisté je jen to, že jisté není vůbec nic :D A nevěra je zrovna věc, která může potkat skutečně každého..a pozor, netvrdím, že musí, jen, že může :D

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
14.5.16 16:08
@Whiskin píše:

Tátové od rodin, co chodí pravidelně na diskotéky? 8o :think: To jsou asi nějací nevyzrálí jedinci, k chlapovi mi jde spíš hospoda, na diskotéce mi starší muži přijdou úsměvní :lol: Já teda nikoho takového neznám :think: A už vůbec mi diskotéky nejdou k chlapům, co mají super job, ty asi loví v jiných vodách :think:

• Citovat
  • Upravit
524
14.5.16 16:18

@Sonarka tak nemyslim klasickou „dýdžinu“, ale příjemný kluby nebo bary a tím pravidelně jsem myslela cca jednou za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
14.5.16 16:22

@nostress jo, tak s dětma fungují normálně, pomáhají v domácnosti. A občas si sami bez manželek vyjdou. Jsou to lidi, do kterých bys to v životě neřekla a ani by tě to asi nenapadlo. Jakkoli je to blbý nebo hnusný, tak si myslim, že v podobných formách to tahle funguje (nebo nefunguje spíš) u dost vztahů. Jen se o tom nějak nemluví, neslyší.. Tim se teda nechci nikoho nějak dotknout. Jen jsem zmínila pár dotyčných ze svého okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
14.5.16 16:57
@Whiskin píše:
@nostress jo, tak s dětma fungují normálně, pomáhají v domácnosti. A občas si sami bez manželek vyjdou. Jsou to lidi, do kterých bys to v životě neřekla a ani by tě to asi nenapadlo. Jakkoli je to blbý nebo hnusný, tak si myslim, že v podobných formách to tahle funguje (nebo nefunguje spíš) u dost vztahů. Jen se o tom nějak nemluví, neslyší.. Tim se teda nechci nikoho nějak dotknout. Jen jsem zmínila pár dotyčných ze svého okolí.

Tak každý je nějaký, ono to nic moc nevypovídá, já mám zase kamarády, co tohle nedělají a naopak znám spoustu nevěrných žen a taky to tím pádem neznamená, že jsou nevěrné všechny ženy :D Zkrátka nevěra byla, je a bude a mezi ženami a muži a četností nevěr, jsou opravdu mizivé rozdíly…

• Citovat
  • Upravit
káťa
14.5.16 17:35
@Sonarka píše:
Tátové od rodin, co chodí pravidelně na diskotéky? 8o :think: To jsou asi nějací nevyzrálí jedinci, k chlapovi mi jde spíš hospoda, na diskotéce mi starší muži přijdou úsměvní :lol: Já teda nikoho takového neznám :think: A už vůbec mi diskotéky nejdou k chlapům, co mají super job, ty asi loví v jiných vodách :think:

Moje kamarádka se právě rozvádí s manželem po 15 letech. Mají 2 holky, 9 a 6 let. Její manžel byl vždy takový nemluvný skromný slušńák. Hrál fotbal a každou sobotu měli trénink, po tréninku hospoda a po hospodě většinou nějaká diskotéka. Jinak jen práce, rodina… Nyní se rozvádějí, neb si našel 20 letou slečnu a pálí mosty. Jemu je přes 40. Ze dne na den jí řekl, že zažádal o rozvod (ona koukala jako blázen). Druhý den jí požádal, jestli by se s holkama nevystěhovala z jeho baráku (ano, barák mu koupili jeho rodiče jako ruinu ještě před manželstvím, 15 let ho ale s kamarádkou dávali postupně do kupy a barák je dnes po kompletní rekonstrukci, přičemž do něj oba investovali zhruba nastejno peněz i práce). A další 3 dny na to vzal holky na výlet s onou slečnou, kdy holky kamarádce líčily, jak se tatínek vodil s Kristýnkou za ruku a celou dobu se líbali. Ta mladší to bere celkem o. k., starší dcerka hodně blbě.
Nikdo by to do něj neřekl, známí ani přátelé ho nepoznávají.

• Citovat
  • Upravit
káťa
14.5.16 18:24
@janfra píše:
A takový chlap ti přijde jako slušňák? 8o

Vždycky na mě dojem slušňáka dělal. Kamarádce to podával tak, že tam jde celý mančaft a on by byl za podpantofláka a trhače party, kdyby nešel. Já bych chlapa, co je sobotu co sobotu na diskotéce nechtěla, ona to brala v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
14642
14.5.16 18:26

Já znám zase spoustu věrných mužů i žen, do kterých by to kdysi taky nikdo neřekl. V mládí a za svobodna se vyřádili, a teď jsou šťastní a spokojení ve svých rodinách, starají se o děti spolu s manželkami, a nemají potřebu trajdat po nocích, ani být svým manželkám/lům nevěrni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí