Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@takymanžel strach tě může ochromovat i při životních situacích nejen při katastrofách..
@takymanžel: Porovnáváte se zcela odlišnou situací, nevidím souvislost ![]()
@janfra píše:
Pokud partner bude předpokládat, že mu může být v případě nevery odpuštěno, tak je blázen ten, kdo mu tohle v partnerství řekl. Asi kdyby mi tohle řekl partner, tak na něj budu koukat jak na blázna a asi na just bych mu to udělala.To už by nebyl tolerantní, ale blbec.
Tak třeba manželka si myslela, že už jí ujíždí vlak a že už nic nezažije. Taky si myslela, že se na to nepřijde. Ale pokud člověk vnímá i neverbální komunikaci, tak si najednou uvědomí, že se něco děje. A pak se divila, když jsem jí předložil vše, co se mi podařilo zjistit. Jelikož se u ní nejednalo o dlouhodobý vztah, tak se pokoušíme pokračovat dále. Ale z iluzí už jsem vyléčený.
@Markéta80 píše:
@Sonarka něco tě asi chybělo jinak by milenec šanci prostě neměla jak jsi psala opakovaně a nejsi jediná proto odpouštět nevěru je pěkný risk že milenecký vztah bude pokračovat dál
O ničem významném nevím..mírný stereotyp pro mě není důvod k nevěře. Já už jsem to tu někde psala, že si myslím, že nepotkat jeho, tak jsem do dnes věrná, nejsem typ, co by něco vyhledával. Možná jsem mohla odolat a na to kafe s ním nejít, ale má zvědavost mi nedala..říkala jsem si, třeba se z něj vyloupne blbec a budu mít klid..no bohužel..
@takymanžel píše:
Proč ale potom nezůstat rovnou s tím druhým, když je to ON, ONA? Pak ten původní partner asi není zrovna ten pravý.
Protože vedle osudového partnera, může být ještě osudový milenec..to neznamená, že je to ten pravý, milenec je prostě jen milenec a často tam chybí něco, kvůli čemu, z toho partnerství být nemůže, ale přesto toho člověka potřebuješ.
@brumdinka píše:To už samozřejmě závisí na jednotlivci. Ale když nejde o život, tak k tomu není důvod. Alespoň dlouhodobě. A pokud to někdo dělá jen proto aby nezůstal sám, jeho problém.
@takymanžel strach tě může ochromovat i při životních situacích nejen při katastrofách..
@Shinead píše:
@takymanžel: Porovnáváte se zcela odlišnou situací, nevidím souvislost
Prostě když je na někom něco, co je hodně výrazné, nemusí to být zrovna výstřih, tak to prostě přitahuje pohledy ostatních. To nemusí být nic sexuálního. Může to být třeba šílenej účes.
@Sonarka píše:
Protože vedle osudového partnera, může být ještě osudový milenec..to neznamená, že je to ten pravý, milenec je prostě jen milenec a často tam chybí něco, kvůli čemu, z toho partnerství být nemůže, ale přesto toho člověka potřebuješ.
@Sonarka no právě stačilo dát stopku hned v začátku
, za ty problémy to ani nestojí, já bych fakt neměla kdy
![]()
@takymanžel píše:
Prostě když je na někom něco, co je hodně výrazné, nemusí to být zrovna výstřih, tak to prostě přitahuje pohledy ostatních. To nemusí být nic sexuálního. Může to být třeba šílenej účes.
no jo na tom něco je, včera v tramvaji jsme jeli s manželem a nastoupil zajímavý chlap a když jsme vystoupili tak manžel jestli jsem si všimla těch kalhot a já sem říkala že ne ale toho víka od primalexu co měl kolem krku
to se nedalo nekoukat, ještě že seděl zády ke mě
![]()
@takymanžel: Rozumím. Ujistil jste mě, že to, na co reagujete je out of topic
Ale dobře. To, že výrazný prvek přitahuje pozornost, je naprosto bazální a neodiskutovatelný fakt.
Nicméně je předmětem nějaké společenské korektnosti nezírat a nedostávat tak druhého do situace, kdy se bude cítit nekomfortně nebo trapně.
Např. (když už jste to použil jako argument) pokud se tehdy vaše manželka nedokázala ubránit pohledu na výstřih pokladní do takové míry, že to mohla zaregistrovat sama pokladní (a třeba i kolemjdoucí), pak i to vypovídá o jisté míře vnitřní disciplíny ![]()
@janfra píše:
A jsi šťastná? Máš pocit, že ti to něco dalo?
Myslím, že líp by mi bylo, kdybych ho nepoznala..ale zase každý člověk vstupuje do našeho života z nějakého důvodu, má nás něco naučit, někam posunout, nebo pomoci něco pochopit a mně tahle zkušenost dala hodně.
@odlaska píše:
Věřím ve věrnost. Ale myslím si, že za spoustu nevěr si ženy mohou samy. Ano, zní to hnusně a nejspíš se do mě pár žen tady pustí, ale - ve své podstatě jsou muži jednoduší - chtějí dobré jídlo, klid a pravidelný sex. Co má chlap dělat, když ho žena třeba tři měsíce, šest měsíců, rok „nepřipustí“? Když se pořád vymlouvá na bolest hlavy nebo únavu? A nebo když už svolí, tak u sexu leží jako mrtvá ryba a modlí se, aby už to bylo za ní?Ano, jsou muži, kteří podvádí, protože jsou prostě nevěrní od nátury. Ale někdy chlap holt podlehne po alkoholu, protože je prostě nevybouřený.. A najednou se objeví slečna, která jim lichotí, pomrkává na ně, svůdně se usmívá..
Navíc spousta žen po té, co otěhotní, jakoby toho chlapa už nepotřebovaly, přestanou o sebe dbát a řeší jen těhotenství a následně mimino a chlapa odsunou na vedlejší kolej. Které z nás by se to líbilo?
Ano, není to omluva, je to jeho chyba, ale zároveň si za to může ta žena tak trochu sama.
To je, ale důsledek problémů ve vztahu, takže by se ten dotyčný nejdřív mel zamyslet na sebou, nic není jednostranne
@Markéta80 píše:
@Sonarka no právě stačilo dát stopku hned v začátku, za ty problémy to ani nestojí, já bych fakt neměla kdy
![]()
Jo kdyby člověk dopředu viděl ty následky, tak by do toho v životě nešel
Měli by vysílat nějakej dokument, nebo vydávat upozornění, jako je na cigaretách
jak může nevěra dopadnout…i když stejně tak jako kuřáci, tak by pravděpodobně i nevěrníci, navíc pod vlivem hormonů, nějaké výstrahy ignorovali…
@janfra píše:
A co třeba?
Třeba, že už nevidím svět černobíle, jednostranně, dokážu se víc vcítit do ostatních, taky mě to nějakým způsobem uklidnilo, přestala jsem být žárlivá, protože mi došlo, že nikoho nedonutím, aby mi byl věrný, že to musí chtít sám, pochopila jsem co je důležité a co není a že jsou věci a lidi, které nezměním a nemá cenu se kvůli tomu trápit.
@terinka4444 píše:
Noty bláho, tohle je taky ale dobré smýšlení. Kdybych si tohle myslela, popřípadě tímto stylem psala o svém manželovi, švihl by se mnou do kopřiv. Takže zvířátka, co se musí sem tam připustit a musí se jim dát najíst a napít. To je taky dobrý.
pokud nemas nejakeho nadstandartniho jedince, tak to tak bohuzel je… jeste bych pridala nejakou tu pochvalu, jak je uzasny a vyjimecny
Mne se to taky nelibi a tezce se s tim smiruju, ale rozhodla jsem se to zkusit a zatim to opravdu funguje