Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@takymanžel jenže tak to nikdy nebude, hodně lidí už nevěru bere jako běžnou součást
@janfra já to takhle am strašně dlouho a zatim nám to vyhovuje
, pro mě prostě nevěra do vztahu nepatří, zničí ho
@káťa do doby než se nevěra provalí
, pak to často stejně rozvodem, rozchodem končí jen je to větší peklo než se rozejít včas
Já sex neřešim, pokud ho mam dostatek
. asi je to fakt o povaze, já bych s tim žít nedokázala že odpoledne sex s milence a večer s manželem ![]()
@Markéta80
Ono většinou mají toho sexu málo.
Kdyby byl sex s manželem každý den a pak ještě pravidelně milenec, tak by to by velmi náročný život…plus ještě děti a chodit do práce ![]()
Pak by ještě milenec mohl začít s tím, že chce občas vyprat, navařit…dlouhodobě by to bylo náročné ![]()
@káťa píše: člověče, já si nemyslím…
zase by byla větší nudaale teď vážně - pokud je ve vztahu krize (např. jeden nechce sex, popř. mnohem méně než ten druhý, ponorka atd.), tak mnohdy dokáže nevěra paradoxně ten vztah udržet. Podvádějící upustí páru jinde a pak je doma příjemnější, uvolněnější, pohodovější. Kdyby ve vztazích neexistovala vůbec nevěra a každý by se před pořízením si milence či milenky napřed čestně rozešel, podle mě by bylo rozchodů, potažmo rozvodů ještě mnohem větší procento než teď…můj subjektivní názor
To je právě asi ten největší kámen úrazu. Kdyby se lidi nenudili, tak by nedělali tolik blbostí.
Asi budu působit jako škarohlíd a moralista, ale to s tím upuštěním páry.
Chápu, že výrazný rozdíl v nárocích na sex je problém. Ale můj názor je zas ten, že kdyby lidi víc zvažovali výběr partnera, byl by výsledek daleko lepší. Ta nevěra dost často rozchod jen oddálí.
@free333
milenec snad jen ten sex ne
a to jen občas
, právě si říkam že bych to ani nestíhala, prostě by nebylo kdy. Sice od září budu mít po 10 letech dopoledne doma pár h bez dětí
. Fakt za celou dobu mě to ani nikdy nenapadlo, je jasné moje přesvědčení a pak kdy
. Manžel má nepřetržitý provoz ale jinak je doma furt nebo děti
a to nechodim do práce a stejně mě přijde že nic nestíham
Pokud by sex byl málo nebo vůbec tak bych to řešila s manžel, ví jaké mam potřeby a pokud dál nezájem tak bych navrhla ukončit manželství protože už by to nefungovalo, se znam že mít milence tak jet ten den se doma přiznam
![]()
@takymanžel píše:
To je právě asi ten největší kámen úrazu. Kdyby se lidi nenudili, tak by nedělali tolik blbostí.Asi budu působit jako škarohlíd a moralista, ale to s tím upuštěním páry.
Chápu, že výrazný rozdíl v nárocích na sex je problém. Ale můj názor je zas ten, že kdyby lidi víc zvažovali výběr partnera, byl by výsledek daleko lepší. Ta nevěra dost často rozchod jen oddálí.
přesně, jenže lidi v začátku tohle neřeší i tady v diskuzích píšou že se rozvádí a vlastně problémy měli od začátku a počítali že se to časem zlepší a ono ne. My spolu i bydleli pár let před svatbou a ve všem si sedli takže po svatbě jediná změna výměna jmenovky na dveřích a nová občanka
Tchán očekával že po svatbě tchýně sex bude chtít častěji a tchýně si myslela opak a dopadlo to jak dopadlo. Pokud mě někdo nesedí pro mě v zásadních věcech tak hledam dál než pak řešit neřešitelné
Ale je to o štěstí no, většina lidí si myslí že časem to bude lepší a je jasné že ne, max horší
Pokud jeden chce sex každý den a druhý 1× za měsíc tak kompromis je 1× týdně jenže ani jeden nebude spokojený
někdy kompromis prostě najít nejde ![]()
@Sonarka píše:
Nic nezaměňuju, pořád je to zkušenost s něčím novým a podle mě se to dopředu tak úplně předvídat nedá..můj přítel byl taky zarytý odpůrce nevěr…a v první chvíli skutečně reagoval, tak jak sliboval, jenže ty prvotní reakce jsou jen následkem šoku a brzy vyprchají a člověk si pak začne rovnat v hlavě pro a proti a buď mu vyjde, že mu to za to stojí, nebo ne..já kdyby mi na někom záleželo, tak bych si spíš vyčítala, že jsem tu šanci nedala. Ono je to hlavně o tom, jak moc chceme s dotyčným být..mně přítel říkal, že přede mnou měl přítelkyní, se kterou se rozešel, protože mu v něčem lhala, prostě měl zásadu, že lhaní ne a prý ten rozchod ani nijak neprožíval…se mnou by musel vyrazit dveře už mnohokrát, alekdyž ti na tom vztahu záleží, tak to prostě nevzdáš.
Nechci být osobní ani se do tebe navážet, ale řekni sama. K čemu mu to bylo? Každej jsme jinej, ale já si za svým stojím. Samozřejmě, že může nastat situace se kterou nikdo nepočítal, která tu nevěru svým způsobem omlouvá i když mě žádné nenapadá, ale může. Ale třeba konkrétně ve tvém případě bych já na místě tvého partnera neváhal. Sama jsi kdysi psala, že kdyby reagoval jinak, možná by to pomohlo víc, než jeho věčná tolerance.
Asi se nedá předvídat reakce při nějaké přírodní katastrofě. Tam člověka může ochromit strach, ale ne při životní situaci. Možná taky záleží na nastavení každého. Já jsem pragmatik. A rozhodně bych nelitoval, že jsem nedal šanci někomu, kdo to zvojtil svým vlastním chováním. Přeci dlouhodobá nevěra není žádný škobrtnutí.
@free333 píše:
@Markéta80
Ono většinou mají toho sexu málo.
Kdyby byl sex s manželem každý den a pak ještě pravidelně milenec, tak by to by velmi náročný život…plus ještě děti a chodit do práce
Pak by ještě milenec mohl začít s tím, že chce občas vyprat, navařit…dlouhodobě by to bylo náročné
@janfra no právě je to taková povolenka že o nic nejde
, jen blbec tohle může říct a až k nevěře dojde tak se bude divit jak je to možné a většinou kdo nevěru odpustí tak ten druhý je hodný chvilku a udělá to zase, proč ne když se zase tak moc nedělo ![]()
@Markéta80 píše:
@free333![]()
milenec snad jen ten sex ne
a to jen občas
, právě si říkam že bych to ani nestíhala, prostě by nebylo kdy. Sice od září budu mít po 10 letech dopoledne doma pár h bez dětí
. Fakt za celou dobu mě to ani nikdy nenapadlo, je jasné moje přesvědčení a pak kdy
. Manžel má nepřetržitý provoz ale jinak je doma furt nebo děti
![]()
a to nechodim do práce a stejně mě přijde že nic nestíham
![]()
Pokud by sex byl málo nebo vůbec tak bych to řešila s manžel, ví jaké mam potřeby a pokud dál nezájem tak bych navrhla ukončit manželství protože už by to nefungovalo, se znam že mít milence tak jet ten den se doma přiznam
![]()
Tak já jsem si třeba milence vůbec nehledala kvůli sexu, já ho vlastně vůbec nehledala, ani kdyby mi něco chybělo, tak bych ho nehledala, na to jsem moc líná
..a myslím, že to tak má spoustá nevěrných, nic jim nechybí, jen prostě potkají JEHO nebo JI a bum…konec, ende, šlus a jaký jsme byli a kam se poděli naše předsevzetí
Já si teda neumím představit hledat někoho jen za účelem sexu, to by mě nebavilo ![]()
Opakovaná nevěra podle mě není důsledek toho, že se člověk nudí, ale jen nedostatek vnitřní disciplíny.
Je to podobná forma projevu, jako když jdete na večeři s mužem, který má problém oprostit se od sledování vašeho výstřihu. Nedostatek vnitřní disciplíny. A můžeme očekávat, že takový muž bude své vzorce chování aplikovat i v jiných sférách, např. v rodině, v přátelství.
Příčiny nevěry mohou být různé a přestože je neomlouvám, zastávám názor, že ať jsme podvedená přítelkyně, milenka nebo zklamaná matka, nejsme v pozici, kdy můžeme toho, kdo podvádí, kategoricky odsoudit. Nejsme jím a skutečnou příčinu, proč tak jednal, nemůžeme znát.
Kdyby se tak zachoval můj partner, v prvé řadě bych mu položila otázku „proč“ a sama sebe bych se zeptala, nakolik jsem k celé situaci přispěla já. Spokojený partner, pakliže není ze své podstaty promiskuitní, nevěrný nebývá. A vztah, kam zasahuje nevěra, je narušený. Je proto otázkou k řešení, jestli ho jde ještě ozdravit nebo ne. A pakliže se rozhodnete ho léčit, je otázkou, jestli příčinou takového rozhodnutí není třeba obava z rozchodu, závislost na partnerovo financích apod. Relevantními důvody podle mě jsou Láska, dále víra v to, že vám spolu může být zase dobře, a děti.
@Sonarka píše:
Tak já jsem si třeba milence vůbec nehledala kvůli sexu, já ho vlastně vůbec nehledala, ani kdyby mi něco chybělo, tak bych ho nehledala, na to jsem moc líná![]()
..a myslím, že to tak má spoustá nevěrných, nic jim nechybí, jen prostě potkají JEHO nebo JI a bum…konec, ende, šlus a jaký jsme byli a kam se poděli naše předsevzetí
Já si teda neumím představit hledat někoho jen za účelem sexu, to by mě nebavilo
Ono to takhle asi většinou dopadne…
Myslím, že kdybys zrovna chtěla hledat někoho na sex, tak by se Ti nikdo nelíbil a nenašla bys, takhle to přišlo samo ![]()
@Sonarka něco tě asi chybělo jinak by milenec šanci prostě neměl
a jak jsi psala opakovaně a nejsi jediná proto odpouštět nevěru je pěkný risk že milenecký vztah bude pokračovat dál ![]()
@Shinead píše:
Opakovaná nevěra podle mě není důsledek toho, že se člověk nudí, ale jen nedostatek vnitřní disciplíny.Je to podobná forma projevu, jako když jdete na večeři s mužem, který má problém oprostit se od sledování vašeho výstřihu. Nedostatek vnitřní disciplíny. A můžeme očekávat, žetakový muž bude své vzorce chování aplikovat i v jiných sférách, např. v rodině, v přátelství.
Tak teď nevím, co si mám myslet o manželce.
Onehdá přišla z banky a svěřovala se, že nemohla odtrhnout oči od výstřihu pokladní. Byl tak výraznej a měla ho přímo před očima, že se musela doslova přinutit koukat jinam. ![]()
Tady myslím, že ty soudy nejsou tak úplně na místě. ![]()
@Sonarka píše:
Tak já jsem si třeba milence vůbec nehledala kvůli sexu, já ho vlastně vůbec nehledala, ani kdyby mi něco chybělo, tak bych ho nehledala, na to jsem moc líná![]()
Já si teda neumím představit hledat někoho jen za účelem sexu, to by mě nebavilo
Proč ale potom nezůstat rovnou s tím druhým, když je to ON, ONA? Pak ten původní partner asi není zrovna ten pravý.
@káťa píše:
Bude to znít divně, ale já myslím, že může. Nevěra se fakt může přihodit každému (i těm, co tvrdí - já bych nikdy…), i když jejinak férový, má svého partnera rád a nechce mu ublížit. Samozřejmě není to pravidlo, ale samotná nevěra v jinak pohodově fungujícím vztahu s fajn chlapem by pro mě důvodem k rozchodu asi nebyla.
Možná, že je to tím, že to posuzuji i ze strany toho, kdo nevěrný byl. Jednou to bylo v manželství, které už šlo stejně do kopru nevěra nenevěra, ale v druhém případě čase jsem si postupně uvědomila, že k milenci cítím méně a méně a samovolně to ukončila a zůstala s přítelem, kterého jsem pak měla snad ještě raději než předtím. On se to nikdy nedozvěděl, rozešli jsme se až několik let poté úplně z jiného důvodu.