Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka náš společný kamarád nevěru zažil, no manžel říkal že se sice berou ale max do 2 let rozvod. napřed kvůli ní vzal byt na hypo, po pár měsících odešla z práce že půjde makat do Německa, všem to bylo divné ale ok a jednou za ní jel že ji překvapí
, překvápko bylo když viděl že tam nežije sama
.ještě ten den její věci zabalil a odvezl rodičům a rozváděli se ani ne rok po svatbě
.my spíš nechápali proč si jí vůbec bral a nebyla to 1. nevěra
Většinou odpouští ženský, pak dělají že to nevidí
, nejčastěji jde o peníze ![]()
@takymanžel píše:
Nějak jsi z toho výkladu taktně vypustil, že pokud se manželka partner(ka) dopustí nevěry, tak se tím samozřejmě dopouští i lži. Tedy v případě, že jste se dohodli, že si budete věrní. A co se týče těch let prodlení. Samozřejmě o to je to horší, že tě svým mlčením nechává v domnění, že je vše OK.
Navíc, já ty následky provalené nevěry mám téměř v přímém přenosu u jedněch známých. A čím jsou starší, tím je to horší. A věř mi, že ani po víc jak dvaceti letech to není příjemné když si začnou vyčítat. Opravdu jim to, že to spolu vydrželi, nijak vztah neutužilo.
Kdepak, já jsem nic taktně nevynechával, protože já lež vnímám jako zcela účelovou záležitost, která má v tomto případě za úkol ochránit autora před důsledky jeho jednání. Kdežto nevěru beru pouze jako porušení slibu (úmluvy, paktu…), chceš-li i jako zradu vůči partnerovi. Ale určitě to není lež. Lež ve většině případů následuje potom, když se to nějak provalí. Pro mě jsou ti, kteří se dopustí nevěry a přesto při přímé konfrontaci partnerovi nelhali daleko charakternější než ti, kteří aby tím „neublížili“ se dopustí milosrdné lži. Tímto chováním u mě ztrácí i ty zbytky charakteru který po spáchané nevěře ještě možná měli.
Opravdu se domníváš, že je charakternější přijít za nic netušícím partnerem(kou) s tím, že jsi se dopustil nevěry, ale nechceš ji nechávat v domění, že je všechno OK a proto jí to oznamuješ? Proč by jsi to proboha dělal, kdyby jsi jí nechtěl buď cíleně ublížit a nebo to rovnou ukončit?
Jasně, provalená nevěra vždy znamená trvalé narušení důvěry mezi partnery, ale také máš jedinečnou možnost v reálné situaci vidět partnera jak se k tomu celému postaví. Žádné kdyby…ale teď a tady! A doposud mi parnerka za ty roky nikdy nedala důvod litovat toho, že jsem to tenkrát v jejím případě překousl a ustál. Samozřejmě nemohu vědět co bude dál, ale to nemohou naštěstí vědět ani ti, kteří jsou si svým partnerem 100% jisti… ![]()
@Markéta80 píše:
@radkka náš společný kamarád nevěru zažil, no manžel říkal že se sice berou ale max do 2 let rozvod. napřed kvůli ní vzal byt na hypo, po pár měsících odešla z práce že půjde makat do Německa, všem to bylo divné ale ok a jednou za ní jel že ji překvapí, překvápko bylo když viděl že tam nežije sama
.ještě ten den její věci zabalil a odvezl rodičům a rozváděli se ani ne rok po svatbě
.my spíš nechápali proč si jí vůbec bral a nebyla to 1. nevěra
Většinou odpouští ženský, pak dělají že to nevidí
, nejčastěji jde o peníze
Teda, super.
@LittleBoy píše:
Kdepak, já jsem nic taktně nevynechával, protože já lež vnímám jako zcela účelovou záležitost, která má v tomto případě za úkol ochránit autora před důsledky jeho jednání. Kdežto nevěru beru pouze jako porušení slibu (úmluvy, paktu…), chceš-li i jako zradu vůči partnerovi. Ale určitě to není lež. Lež ve většině případů následuje potom, když se to nějak provalí. Pro mě jsou ti, kteří se dopustí nevěry a přesto při přímé konfrontaci partnerovi nelhali daleko charakternější než ti, kteří aby tím „neublížili“ se dopustí milosrdné lži. Tímto chováním u mě ztrácí i ty zbytky charakteru který po spáchané nevěře ještě možná měli.Opravdu se domníváš, že je charakternější přijít za nic netušícím partnerem(kou) s tím, že jsi se dopustil nevěry, ale nechceš ji nechávat v domění, že je všechno OK a proto jí to oznamuješ? Proč by jsi to proboha dělal, kdyby jsi jí nechtěl buď cíleně ublížit a nebo to rovnou ukončit?
Jasně, provalená nevěra vždy znamená trvalé narušení důvěry mezi partnery, ale také máš jedinečnou možnost v reálné situaci vidět partnera jak se k tomu celému postaví. Žádné kdyby…ale teď a tady! A doposud mi parnerka za ty roky nikdy nedala důvod litovat toho, že jsem to tenkrát v jejím případě překousl a ustál. Samozřejmě nemohu vědět co bude dál, ale to nemohou naštěstí vědět ani ti, kteří jsou si svým partnerem 100% jisti…
A to on tohle někdo někde tvrdil? Nikde nikdo. Protože i ti, co jsou si stoprocentně jistí, si jsou jistí tím, co je, a tím co bylo. Co bude v budoucnosti jaksi nikdo vědět nemůže. Může se domnívat, že se to nestane, ale jistý si tím být těžko může. A taky to nikdo netvrdil.
@LittleBoy píše: ...............
Opravdu se domníváš, že je charakternější přijít za nic netušícím partnerem(kou) s tím, že jsi se dopustil nevěry, ale nechceš ji nechávat v domění, že je všechno OK a proto jí to oznamuješ? Proč by jsi to proboha dělal, kdyby jsi jí nechtěl buď cíleně ublížit a nebo to rovnou ukončit?Jasně, provalená nevěra vždy znamená trvalé narušení důvěry mezi partnery, ale také máš jedinečnou možnost v reálné situaci vidět partnera jak se k tomu celému postaví. Žádné kdyby…ale teď a tady! A doposud mi parnerka za ty roky nikdy nedala důvod litovat toho, že jsem to tenkrát v jejím případě překousl a ustál. Samozřejmě nemohu vědět co bude dál, ale to nemohou naštěstí vědět ani ti, kteří jsou si svým partnerem 100% jisti…
K prvnímu odstavci. Jediná charakterní věc, je nepodvádět. To ostatní, jsou jen lepší nebo horší tanečky v rozbitém porcelánu.
A k tomu druhému.
Jasně, je hezké vědět, že dokáže řešit krizové situace, ale to se dá zjistit i jinak. A ne tím, že nejdřív všechno podělá a pak to řeší. Pro mě není sex s kýmkoli záležitost vteřiny. Zkrátka nepovažuju to za chybu, ale za promyšlený čin, kterému muselo něco předcházet. Zkrátka není to jako přehlédnutá zatáčka a bum rána. Ale spíš něco jako sednout za volant zlitej pod obraz. Jinak je to samozřejmě tvůj názor a přiznávám, že můj je ovlivněnej i tím jakou mám ženskou. Ale to se tak jednoduše vysvětlit nedá.
A ať sem proboha nikdo nepíše, že nevím…
Vím úplně jistě. To se taky těžko vysvětluje. Alespoň do teď. Samozřejmě, nikdo nemůže předvídat budoucnost. To by bylo něco jako pro katolíka rouhání. ![]()
@terinka4444 píše:
@LittleBoyA to on tohle někdo někde tvrdil? Nikde nikdo. Protože i ti, co jsou si stoprocentně jistí, si jsou jistí tím, co je, a tím co bylo. Co bude v budoucnosti jaksi nikdo vědět nemůže. Může se domnívat, že se to nestane, ale jistý si tím být těžko může. A taky to nikdo netvrdil.
jj. Nikdo není vědma aby viděl do budoucnosti. Ale za současné konstelace hvězd a když se nic zásadně nepodělá, to je tak jak to je.
Na tom si stojím a za to bych dal do ohně nejen ruku. ![]()
@takymanžel píše:
A ať sem proboha nikdo nepíše, že nevím…Vím úplně jistě. To se taky těžko vysvětluje. Alespoň do teď. Samozřejmě, nikdo nemůže předvídat budoucnost. To by bylo něco jako pro katolíka rouhání.
Hele, nechci Ti kazit iluze, protože jsem si taky před časem myslel, že „vím úplně jistě“. O to horší je potom srážka s realitou ![]()
@takymanžel píše:
jj. Nikdo není vědma aby viděl do budoucnosti. Ale za současné konstelace hvězd a když se nic zásadně nepodělá, to je tak jak to je.Na tom si stojím a za to bych dal do ohně nejen ruku.
Jo, asi tak nějak, hezky jsi to vystihl.
@Gnaar píše:
Hele, nechci Ti kazit iluze, protože jsem si taky před časem myslel, že „vím úplně jistě“. O to horší je potom srážka s realitou
A je to tady.
Já sice chápu tvůj pohled, ale tohle vysvětlování by bylo na román a navíc nemám zájem se šířit o našem soukromí víc než je nutné a krom toho tu nechci číst jak jsme ujetý.
Ber to tak, že v současný době to vím na 1 000%.
@takymanžel píše:
jj. Nikdo není vědma aby viděl do budoucnosti. Ale za současné konstelace hvězd a když se nic zásadně nepodělá, to je tak jak to je.Na tom si stojím a za to bych dal do ohně nejen ruku.
Nějaká pravděpodobnost, že se něco pos.re, vždycky existuje. Každý si asi připouští možnost, že ho třeba může přejet náklaďák nebo, že se do něj může za bouřky trefit blesk. To ale pochopitelně nikdo neřeší. Až do té doby, kdy se mu to stane
. Někdo, koho ten blesk trefil a přežil, asi už pořád bude děsit, když se zatáhne a uslyší vzdálené zahřmění. Stejně tak je to s tou důvěrou v tomto případě… ![]()
Příspěvek upraven 13.05.16 v 08:58
@juliettee píše:
Ahoj, jak tak pročítám všechny ty diskuze tady, tak si říkám, jestli vůbec existuje věrnost. Je to tady samá nevěra, nebo že si chlap aspoň píše s jinou…neříkám že ženy nepodvádí, ale teď chci řešit spíš chlapy. Já svýmu chlapovi věřím, žádná nevěra se u něj neprovalila ani po žádné nepátrám, pokud vím tak s žádnou jinou si ani nepíše. Samozřejmě kamarádky má, ale to jsou opravdu kamarádky. Myslíte, že chlap může být věrný, nebo že má celý život potřebu lovit a nedokáže být věrný jen jedné ženě?
Oboji je pravda. Muze byt cely zivot verny, ale soucasne potrebuje lovit. Ta potreba lovit se u kazdeho lisi, ale je tam. Takze pokud bude mit cely zivot pocit, ze potrebuje lovit svoji soucasnou partnerku, tak bude verny
Samozrejme tam pak hraji i roli dalsi okolnosti jako spokojenost ve vztahu, smysluplne naplneni zivota, povaha atd.
@takymanžel píše:
Nějak jsi z toho výkladu taktně vypustil, že pokud se manželka partner(ka) dopustí nevěry, tak se tím samozřejmě dopouští i lži. Tedy v případě, že jste se dohodli, že si budete věrní. A co se týče těch let prodlení. Samozřejmě o to je to horší, že tě svým mlčením nechává v domnění, že je vše OK.
Navíc, já ty následky provalené nevěry mám téměř v přímém přenosu u jedněch známých. A čím jsou starší, tím je to horší. A věř mi, že ani po víc jak dvaceti letech to není příjemné když si začnou vyčítat. Opravdu jim to, že to spolu vydrželi, nijak vztah neutužilo.
Tak když se dozvím, že mě ženská byla nevěrná někdy před deseti lety, tak to přece nebudu řešit, vždyť těch deset let je to moje super žena. Nevěra kdysi takhle dávno, nezmění v mích očích to, že je super ženská.. A kdybych se to dozvěděl po třiceti letech šťastného manželství, tak to jako najednou těch šťastných třicet let nebylo šťastných? No to snad né..
@Gnaar píše:
Nějaká pravděpodobnost, že se něco pos.re, vždycky existuje. Každý si asi připouští možnost, že ho třeba může přejet náklaďák nebo, že se do něj může za bouřky trefit blesk. To ale pochopitelně nikdo neřeší. Až do té doby, kdy se mu to stane. Někdo, koho ten blesk trefil a přežil, asi už pořád bude děsit, když se zatáhne a uslyší vzdálené zahřmění. Stejně tak je to s tou důvěrou v tomto případě…
Příspěvek upraven 13.05.16 v 08:58
můžu ti říct, že to tak fakt není… asi se to blbě vysvětluje, ale je to tak…
@Gnaar Jestli to myslíš na sebe, tak to samozřejmě chápu. Ale pokud to bylo mířeno na mě, tak tady nejde jenom o důvěru. Já mám jistotu. Víš, on se nikdo nedokáže přetvařovat 30 let. A já znám svou ženu dooost dobře. No nebudu to víc rozebírat. ![]()
@Jana525 píše:
Oboji je pravda. Muze byt cely zivot verny, ale soucasne potrebuje lovit.Ta potreba lovit se u kazdeho lisi, ale je tam. Takze pokud bude mit cely zivot pocit, ze potrebuje lovit svoji soucasnou partnerku, tak bude vernySamozrejme tam pak hraji i roli dalsi okolnosti jako spokojenost ve vztahu, smysluplne naplneni zivota, povaha atd.
Já si dovolím tohle tvrzení uvést na správnou míru. Samozřejmě je spousta jedinců na které to sedí, ale pokud to vztahuješ na všechny chlapy, tak je to opravdu jen otřepaná fráze. Myslím, že nejsem jedinej, kterej si je svojí partnerkou jistej (pro rýpaly momentálně) a nepotřebuju nikoho lovit. Naopak, právě tohle mě k ní o to víc přitahuje. On ten lov mají chlapi v krvi v pravém slova smyslu. To že si to někteří přehodily na ženy, je jen moderní omluva pro ty, co si chtějí dopřávat změnu a chtějí na to mít nějakou výmluvu. A i v tom lovu jsme se za ta tisíciletí vývoje, přeci jen už trochu posunuli né? ![]()
@takymanžel tak je to mozne, ze tu potrebu nemas. Nemuzu soudit, mam pouze jedineho chlapa 21 let a vim, ze nasemu vztahu mimo jine prospiva i to, ze vi, ze me jistou 100% nema. To same v podstate citim obcas i ja a je mi jasne, ze se kdykoliv muze objevit nekdo lepsi a vse muze skoncit. Myslim si, ze neni dobre, kdyz si jsme 100% jisti tim druhym. Mozna je to pochopitelne v mladem veku a na zacatku vztahu. Tim nerikam, ze svemu muzi neverim, ale jsme jen lidi a stat se muze cokoliv a to rikam jako clovek, ktery je 21 let ve vztahu, kde jsme ani jeden z nas toho druheho nepodvedli.