Existuje věrnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sonarka
12.5.16 16:15

Jistě, že věrnost existuje, oni totiž i ti nevěrníci před tím, než se spustili jinde, byli věrní a někteří třeba celé roky, takže věrný dokáže být každý z nás…jde spíš o to, jak dlouho to daný jedinec dokáže, jakým způsobem řeší krize a jak umí odolávat pokušení, protože to nastane v životě téměř každého člověka…a pak další věc je ta, že věrnost, se narozdíl od nevěry, dokázat nedá, bohužel..

• Citovat
  • Upravit
6915
12.5.16 17:27
@Miarr píše: …
Ještě bych se ráda vyjádřila k tomu, že chlap potřebuje plné panděro, prázdnej pytlík a já nevim, co ještě a jakmile se mu to nedostane, tak je jasný, že může zajít jinam. :zed: Bože, ženské. Nechápu, jak můžete s nějakým mužem žít, když je takhle ponižujete. Neberete je jako rovného partnera, ale jen jako zvíře, o které je třeba se starat a uspokojovat jeho pudy!! Na co ty chlapy máte? Kvůli prachům? To bych radši teda byla sama. :roll:

Tak zrovna tohle beru jako určitou nadsázku, ale je fakt, že je asi částečně založena na realitě. :mrgreen: Viz https://cs.m.wikipedia.org/…ova_pyramida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
12.5.16 18:02
@LittleBoy píše:
Ale kdepak, jsi úplně vedle. Podle zdejších měřítek jsem vždy byl 100% věrný
své partnerce, ale podle svých interních to zase tak křišťálově čisté nebylo. A ani ona není úplně „čistá“.Je to pouze můj realistický pohled na svět takový jaký je a ne na takový jaký bychom si jej možná přáli mít. Já se jenom na nevěru dívám střízlivým pohledem a 100% věrnost prostě neberu jako svatý grál párového života. V životě nás můžou potkat daleko horší věci než nevěra partnera…

Právě se mi smazal celý příspěvek. Zkusím to zrekonstruovat. :think:
Můj příspěvek o hříšníkovi platil k anonymní.
A hlavně, nejde mi o žádný svatý grál, ale to co se může zdát jako egoistické lpění na věrnosti má své pragmatické důvody.
1. Vím, že bych tím ublížil nejbližšímu člověku na světě.
2. Něco jsme si při sňatku slíbili, takže nevím jak bych mohl dál věřit někomu kdo neplní co slíbil.
3. Nevěra není jen nějaký taneček v posteli. Nese s sebou krom jiného hlavně riziko otěhotnění, přes všechnu antikoncepci a v neposlední řadě i přenosu nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
12.5.16 18:12
@radkka píše:
@terinka4444 Není trapné spíš tvoje útočení? Trochu nadhledu, děvče. :hug: :hug:

Neříkej, že sis nerýpla ;) já myslím, že je celkově zbytečné nějaké rýpání jen protože je někdo spokojený a má spokojené manželství a pokud už to měla být nadsázka, buď si to měla napsat, nebo dát aspoň smajlíky, aby měl člověk šanci to poznat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
12.5.16 19:51
@takymanžel píše:
Právě se mi smazal celý příspěvek. Zkusím to zrekonstruovat. :think:
Můj příspěvek o hříšníkovi platil k anonymní.
A hlavně, nejde mi o žádný svatý grál, ale to co se může zdát jako egoistické lpění na věrnosti má své pragmatické důvody.
1. Vím, že bych tím ublížil nejbližšímu člověku na světě.
2. Něco jsme si při sňatku slíbili, takže nevím jak bych mohl dál věřit někomu kdo neplní co slíbil.
3. Nevěra není jen nějaký taneček v posteli. Nese s sebou krom jiného hlavně riziko otěhotnění, přes všechnu antikoncepci a v neposlední řadě i přenosu nemocí.

Jo, je to těžké s tou důvěrou. A myslím, že už nikdy nebude 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59438
12.5.16 20:29
@radkka píše: :palec: To je hezké. Manžel si taky myslí, že bych ji neodpustila, už jsem jednu zažila a rozešla se s dotyčným, manžel u toho tehdy byl, jako můj spolubydlící a viděl, co dovedu :lol: Takže si to snad nedovolí :cert:
:mrgreen: :mrgreen: tohle je dobrý říct v začátku. tam musí být šílený zklamání a konec důvěry :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.5.16 20:34
@Markéta80 píše: :mrgreen: :mrgreen: tohle je dobrý říct v začátku. tam musí být šílený zklamání a konec důvěry :(

Přesně tak, ten můj to měl z první ruky, viděl mé zuření a pak ty potoky slz, spíš se divim, že si se mnou potom vůbec začal :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
12.5.16 20:36
@jipo píše:
Jo, je to těžké s tou důvěrou. A myslím, že už nikdy nebude 100%.

A jak to tedy vidíš s tou důvěrou v případě, že se o „uklouznutí“ partnerky dozvíš s hodně dlouhým odstupem, např. 10 let. To potom budeš zpětně brát tak, že těch deset let už nebyla ta důvěra 100% i když jsi za tu dobu neměl nikdy důvod jí nedůvěřovat?

Já se domnívám, že důvěra je 100% pouze do doby, než máš důkazy, které to vyvrací bez ohledu na to, zda je partner ve skutečnosti věrný či nikoli. Dále si myslím, že by se někteří z těch co 100% věří partnerovi hodně divilo kdyby věděli… Proto před 100% věrností dávám přednost 100% důvěře založené na tom, že za jakýchkoli okolností, tedy i při případné nevěře, kterou nemohu u partnerky na 100% vyloučit, bude se mnou partner jednat zcela rovinu bez lhaní nebo vytáček. Proto jsem za určitých okolností schopen překousnout nevěru, ale co určitě nepřekousnu je lež, protože tím uráží moji důstojnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.5.16 20:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
12.5.16 22:08
@LittleBoy píše:
A jak to tedy vidíš s tou důvěrou v případě, že se o „uklouznutí“ partnerky dozvíš s hodně dlouhým odstupem, např. 10 let. To potom budeš zpětně brát tak, že těch deset let už nebyla ta důvěra 100% i když jsi za tu dobu neměl nikdy důvod jí nedůvěřovat?Já se domnívám, že důvěra je 100% pouze do doby, než máš důkazy, které to vyvrací bez ohledu na to, zda je partner ve skutečnosti věrný či nikoli. Dále si myslím, že by se někteří z těch co 100% věří partnerovi hodně divilo kdyby věděli… Proto před 100% věrností dávám přednost 100% důvěře založené na tom, že za jakýchkoli okolností, tedy i při případné nevěře, kterou nemohu u partnerky na 100% vyloučit, bude se mnou partner jednat zcela rovinu bez lhaní nebo vytáček. Proto jsem za určitých okolností schopen překousnout nevěru, ale co určitě nepřekousnu je lež, protože tím uráží moji důstojnost.

Nějak jsi z toho výkladu taktně vypustil, že pokud se manželka partner(ka) dopustí nevěry, tak se tím samozřejmě dopouští i lži. Tedy v případě, že jste se dohodli, že si budete věrní. A co se týče těch let prodlení. Samozřejmě o to je to horší, že tě svým mlčením nechává v domnění, že je vše OK.
Navíc, já ty následky provalené nevěry mám téměř v přímém přenosu u jedněch známých. A čím jsou starší, tím je to horší. A věř mi, že ani po víc jak dvaceti letech to není příjemné když si začnou vyčítat. Opravdu jim to, že to spolu vydrželi, nijak vztah neutužilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59438
13.5.16 07:21

@radkka :palec: alespoň ví co od Tebe může čekat :mrgreen: :mrgreen:. Ideálně si najít někoho kdo to má podobně :mrgreen: :mrgreen: Průser je že nevěrou vždy trpí ten podváděný, ano někdo to ustojí ale důvěru to nabourá určitě :? Manžel tohle zažil jako dítě, teda skoro dospívající a říká že to bylo peklo :jazyk: U tchána se divim že se to neprovalilo hned, docela debilní výmluvy a provalilo se to hned jak odjel jako na služební cestu :mrgreen: :mrgreen: a do ted, po xletech říká že udělal blbost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.5.16 07:53
@Markéta80 píše:
@radkka :palec: alespoň ví co od Tebe může čekat :mrgreen: :mrgreen:. Ideálně si najít někoho kdo to má podobně :mrgreen: :mrgreen: Průser je že nevěrou vždy trpí ten podváděný, ano někdo to ustojí ale důvěru to nabourá určitě :? Manžel tohle zažil jako dítě, teda skoro dospívající a říká že to bylo peklo :jazyk: U tchána se divim že se to neprovalilo hned, docela debilní výmluvy a provalilo se to hned jak odjel jako na služební cestu :mrgreen: :mrgreen: a do ted, po xletech říká že udělal blbost :mrgreen:

Já v okolí snad ani nemám nikoho, kdo by kvůli nevěře partnera opustil :think: Možná někdo je a teď si nevzpomínám, ale většina se to snaží nějak udržet pohromadě, ale jestli jsou šťastní :nevim: Třeba jedna podváděla svého muže, když byla na rodičovské a on jezdil na zahraniční montáže, aby se měla dobře… to asi toho chlapa raní dvojnásob, dělal všechno proto, aby byla doma v klidu, měla dost peněz, užívala si mateřství a ona se mu odvděčila takhle.
Ale jinak znám hodně párů, kdy jeden o soustavných nevěrách asi vůbec neví (do hlavy jim nevidíme, tak těžko říct, ale vypadá to tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
13.5.16 07:56

@radkka já bych možná, MOŽNÁ dokázala odpustit kdyby to bylo jednorázové, chlap se mi přiznal a bylo na něm vidět že toho fakt lituje. Kdyby to byla opakovaná nevěra, nebo by to táhl se slečnou déle, poslala bych ho někam. Ale i po jednorázové nevěře by byla důvěra hodně narušená :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.5.16 08:05
@juliettee píše:
@radkka já bych možná, MOŽNÁ dokázala odpustit kdyby to bylo jednorázové, chlap se mi přiznal a bylo na něm vidět že toho fakt lituje. Kdyby to byla opakovaná nevěra, nebo by to táhl se slečnou déle, poslala bych ho někam. Ale i po jednorázové nevěře by byla důvěra hodně narušená :?

Mám to asi stejně, ale člověk nikdy neví, jak zareaguje :think: Já bych hlavně nerozdýchala nevěru, ve které by byly i city.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
13.5.16 08:11

@radkka tak to vůbec, to by mě asi položilo úplně. ale fakt nevím jak bych zareagovala protože mě nikdy nikdo nepodvedl. Nebo o tom nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí