Existuje věrnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7253
18.5.16 18:36

@Ploskutáček :lol: tvé nozdry po setmění fakt nechci. Tohle mi nedělej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
18.5.16 18:40
@Fofrník píše:
Třeba nebyl a není. Jen se ten vztah posunul jinam. Třeba ten zmetek chce mít uvařeno a uklizeno. Pár let tuto absenci kousal a už nekouše. Ono záleží na úhlu pohledu. :D

Myslíš, že zmetek nemá navařeno a uklizeno? /Ona to samozřejmě neví/ neb ho miluje celou svou duší a věří, že ona je ten poslední klidný přístav kde zakotvil.
Tvý teorii, i pokud je založena na vlastní zkušenosti :mrgreen: stejně nevěřím :mrgreen:
Mladý obšourník ´= starý obšourník /myslím chroničtí nevěrníci, ne někdo, kdo třeba měl dlouholetý vztah mimo… ti spadají do jiné kategorie.

Příspěvek upraven 18.05.16 v 18:44

• Citovat
  • Upravit
25123
18.5.16 18:41
@janfra píše:
No vidíš a mě to normální nepřijde. Každý je prostě jiný, ještě je důležitý si najít k sobě vhodný protějšek.

tak to určitě, ale přesto ten vztah má nějakej vývoj…jiné je to na začátku, jiné po 10-ti, 20-ti,30-ti a více letech…a asi je opravdu naivní se domnívat, že si budeme celý život věrni :nevim: i když samozřejmě, jak tu psala myslim Katy snažím se a zatím jsem to zmákla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.5.16 18:41
@Honza 12 píše:
Tohle jsem si taky myslel..

ale ty jsi se přeci do té situace nedostal, respektive nedovolil jsi žádné situaci, aby se ti vymkla z rukou natolik, že by mohla jakkoliv ohrozit tvůj vztah. To že selže druhý člověk neovlivníš. A navzdory tady tomu posměšnému, že Terinka si je jista sebou a svým manželem a věští budoucnost, jsme napsala, že do budoucnosti nevidí nikdo, že nevím, co bude v budoucnu, že mohu jen předpokládat, že za situace jakou máme, se nic hrozného nevěrného nestane, ale že vědět to nemůžu. Vím minulost, přestože vás to tady dráždí, a vím, že já se nedostávám do situací, které bych neukočírovala, a mohla jimi ohrozit naší rodinu. Tys to přeci taky neudělal, selhala tvá partnerka.
Je pravda, že nám by se nevěrou pravděpodobně zhroutil celý vztah. To asi ano, Nevěrou z obou stran, myslím, že můj muž by to vydýchával ještě mnohem hůř než já, ale to už bohužel neovlivním. Ovlivním to, že nebudu nevěrná, víc udělat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
18.5.16 18:43
@kaminky píše:
@Katy 7 @jipo to zas ale záleží na x věcech. Kdo si koho proč váží a proč neváží, co zvládnou, nezvládnou atd. Zážitků je hodně, zkušeností taky, povahy jsou různé. Nejde to hodit do jednoho pytle, nejde to zobecnit. V některých případech je už nakonec jedno, jestli přijde dřív rozvod nebo nevěra.Mluvím o vztazích s despoty, chronickými lháři a sukničkářiatd. Stejně je ten vztah od základů zničený. Tam už bych na dodržování zásad nelpěla. Protože je to opravdu fuk.

Tam existuje jediná správná cesta… odejít. Kdo zůstává v takovém vztahu je psychicky požkozený.

• Citovat
  • Upravit
69235
18.5.16 18:44
@Callipo90 píše:
Nastat ta situace samozřejmě může, můžu být někde daleko, zraněná, osamocená. Může se najít někdo, kdo mi bude nápomocen a třeba chemie zapracuje. Ostatně líbit se vám může i někdo na ulici, ale na 100% ti řeknu, že toto by pro mě nebyl důvod k nevěře ;) hned ti řeknu proč, protože si svýho chlapa vážím víc, než nějaký 15 minutový chvilky s nějakým naprosto cizím frajerem. A taky ti řeknu, že kdyby se něco takového stalo, tak by mě nikde nenechal samotnou trpět, v nějaký cizí zemi ;)… Pokud by to bylo tak, že bych doma měla násilníka, alkoholika a já nevim co ještě, tak nemůžu 100% s jistotou říct nic, jsem člověk, který je hodně citově založený a lásku potřebuju nejen dávat, ale i brát. Tudíž je určitě nějaká pravděpodobnost, že bych si našla někoho, kdo by mi toto poskytnul, něhu, vášeň atd… Ale asi bych spíš měla plno starostí s tím jak se vůbec od takového člověka jako je násilník, alkoholik atd. vymanit. Takže asi tak :)

No já to mám stejně, nedostanu se do situace, kdy jsme někde sama zraněná a oslabená, aby o mě pečoval nějaký cizí chlap, abych se s ním nakonec ve slabé chvilce spustila. Násilníka a alkoholika bych doma neměla, to na milion procent, s tím bych vyrazila dveře dřív, než bych mohla mít nějakou slabou chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.5.16 18:46
@Hanney píše:
Tam existuje jediná správná cesta… odejít. Kdo zůstává v takovém vztahu je psychicky požkozený.
:palec: tady se rozvíjí teorie jak hrom, kdy jako nevěra jo, s despoty, alkoholiky, násilníky, a já nevím co ještě…pokud v tomto žiju, mám jiné starosti, jako třeba jak se jich zbavit, než někde dalšího chlapa na soulož.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
18.5.16 18:48
@brumdinka píše:
tak to určitě, ale přesto ten vztah má nějakej vývoj…jiné je to na začátku, jiné po 10-ti, 20-ti,30-ti a více letech…a asi je opravdu naivní se domnívat, že si budeme celý život věrni :nevim: i když samozřejmě, jak tu psala myslim Katy snažím se a zatím jsem to zmákla 8)

Já Vám držím palce, aby ta poslední šance byla až nadosmrti. Nebo na věky věků, jak to tu někdo trefně nazval. :) Ať tě provází pevná vůle. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
18.5.16 18:53
@terinka4444 píše:
No já to mám stejně, nedostanu se do situace, kdy jsme někde sama zraněná a oslabená, aby o mě pečoval nějaký cizí chlap, abych se s ním nakonec ve slabé chvilce spustila. Násilníka a alkoholika bych doma neměla, to na milion procent, s tím bych vyrazila dveře dřív, než bych mohla mít nějakou slabou chvilku.

Já to udělala, vyrazila jsem s ním metaforicky dveře. A teď jsem skoro 8 let šťastná a neměnila bych. Natož, abych někomu dovolila, aby se ke mě natolik přiblížil, že by nám to rozbilo vztah. Není čas, marnit čas. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.5.16 18:55
@Katy 7 píše:
Já to udělala, vyrazila jsem s ním metaforicky dveře. A teď jsem skoro 8 let šťastná a neměnila bych. Natož, abych někomu dovolila, aby se ke mě natolik přiblížil, že by nám to rozbilo vztah. Není čas, marnit čas. :)

není čas, marnit čas… tos hezky napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
18.5.16 18:55
@Hanney píše:

Jasně. Ale konkrétně v těchto případech je ten vztah už je stejně zničený a je jedno, jestli první bude nevěra nebo rozvod. Když chci vztah ukončit, jdu za právníkem, hledám podporu rodiny, přátel a klidně si hledám i milence, aby mi bylo líp - zkrátka začínám myslet na sebe a zařizuji si nový život. Tam bych akorát dala bacha na to, aby mi to neškodilo v rozvodovém řízení, pokud by partner na mě tahal bahno. Žádný slušný člověk to zřejmě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
18.5.16 18:58
@terinka4444 píše:

Mám to stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
18.5.16 18:59

@terinka4444 já bych např. ženu, která roky žila s nějakým grázlem, za nevěru nesoudila. Já bych jí to přála a byla bych ráda, že myslí i na sebe. Stejně počítám, že to udělala na konci vztahu před nebo během rozvodového řízení. Některá o tom, že je to zmetek věděla a bylo pro ní složité vztah ukončit a jiná zas o tom nevěděla, protože jí lhal. Znám takové a není co jim vyčítat. Já jim nového chlapa přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
18.5.16 19:00
@terinka4444 píše: :palec: tady se rozvíjí teorie jak hrom, kdy jako nevěra jo, s despoty, alkoholiky, násilníky, a já nevím co ještě…pokud v tomto žiju, mám jiné starosti, jako třeba jak se jich zbavit, než někde dalšího chlapa na soulož.

Přesně tak… taky jsem to zmínila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
18.5.16 19:03

@terinka4444 taky se nedostanu do situace, kdy se snadno s někým spustím atd. (viz cos psala). Můžu jen říct, jak to vidím zhruba u sebe.

Proč nepodvedu člověka žádným způsobem, proč s ním budu od základu jednat fér? Protože jsem taková. Jsou to závěry, ke kterým jsem došla po stěžejních životních zkušenostech. Chápu, že když má někdo odmalička zkušenosti, po kterých nevěří ani nejbližším lidem, nevěří pak už nikomu. Sebe postaví na první místo.

Dál ho nepodvedu čistě z racionálních důvodů. Nebudu riskovat nemoci, nepřipravím se o majetek, neohrozím své děti ani svého partnera extrémním stresem, nenaruším jim psychiku tak, aby sami pak nezvládali své budoucí vztahy (stačí trochu předvídat, co se stane, když to praskne). To je zodpovědnost. A navíc.. když vím, že partner mi věří (!), je hodný na mě, na děti, má nás rád, vydělává peníze pro rodinu, ač je unavený, vymýšlí náplň volného času atd., co bych to byla za chudáka, abych mu lhala kvůli nějakému floutkovi? Takhle shodit sebe i jeho? Žádná lítost, žádné svědomí, žádná zodpovědnost.
Padlo tu něco i o sexuální potřebě.. ano, někdo to má v krvi opravdu hodně. Je to cítit na 100 metrů.. :) ;) Je to důvod k nevěře? Ne.

Život je snadný, věrnost je snadná, vztahy jsou snadné. Ale ne pro každého. A takových jedinců je tolik, že tím ovlivní celou společnost. Nejen svou rodinu, své děti - a ty to ponesou do dalších generací. Jeden vedle druhého vytvoří celek, diktují normu i módu. Podle toho to pak vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí