Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kaminky píše:
Jasně. Ale konkrétně v těchto případech je ten vztah už je stejně zničený a je jedno, jestli první bude nevěra nebo rozvod. Když chci vztah ukončit, jdu za právníkem, hledám podporu rodiny, přátel a klidně si hledám i milence, aby mi bylo líp - zkrátka začínám myslet na sebe a zařizuji si nový život. Tam bych akorát dala bacha na to, aby mi to neškodilo v rozvodovém řízení, pokud by partner na mě tahal bahno. Žádný slušný člověk to zřejmě nebude.
Já jsem pro, když je člověk v rozvodovém řízení, tak už není co řešit a když má člověk po ruce někoho blízkého, komu se může oddat a svěřit, tak se to určitě zvládá líp. Oni kolikrát ty rozvodové a majetkové tahanice trvají fakt dlouho.
@kaminky píše:
@terinka4444 taky se nedostanu do situace, kdy se snadno s někým spustím atd. (viz cos psala). Můžu jen říct, jak to vidím zhruba u sebe.Proč nepodvedu člověka žádným způsobem, proč s ním budu od základu jednat fér? Protože jsem taková. Jsou to závěry, ke kterým jsem došla po stěžejních životních zkušenostech. Chápu, že když má někdo odmalička zkušenosti, po kterých nevěří ani nejbližším lidem, nevěří pak už nikomu. Sebe postaví na první místo.
Dál ho nepodvedu čistě z racionálních důvodů. Nebudu riskovat nemoci, nepřipravím se o majetek, neohrozím své děti ani svého partnera extrémním stresem, nenaruším jim psychiku tak, aby sami pak nezvládali své budoucí vztahy (stačí trochu předvídat, co se stane, když to praskne). To je zodpovědnost. A navíc.. když vím, že partner mi věří (!), je hodný na mě, na děti, má nás rád, vydělává peníze pro rodinu, ač je unavený, vymýšlí náplň volného času atd., co bych to byla za chudáka, abych mu lhala kvůli nějakému floutkovi? Takhle shodit sebe i jeho? Žádná lítost, žádné svědomí, žádná zodpovědnost.
Život je snadný, věrnost je snadná, vztahy jsou snadné. Ale ne pro každého. A takových jedinců je tolik, že tím ovlivní celou společnost. Nejen svou rodinu, své děti - a ty to ponesou do dalších generací. Jeden vedle druhého vytvoří celek, diktují normu i módu. Podle toho to pak vypadá.
Padlo tu něco i o sexuální potřebě.. ano, někdo to má v krvi opravdu hodně. Je to cítit na 100 metrů..![]()
Je to důvod k nevěře? Ne.
naprosto krásně napsáno
@Katy 7 no právě. Ale nemusí to být až v rozvodovém řízení. Pro některé ženy to může znamenat, že prostě udělají krok vstříc dalšímu životu. Těch kroků může být víc. Př. návštěva psychologa, zmapování situace (kdo mi s čím může pomoct, co úřady, bydlení, práce, rady právníka), podpora rodiny, kamarádů a právě i podpora milence. Rozvod může pak klidně následovat. Na tom nic špatného není, naopak je rozumné se připravit (ON se s tou ženou pravděpodobně taky mazat nebude). Prostě v podobných případech mi je ta nevěra už jedno, dokonce té ženě přeji, hlavně ať jí je po všech stránkách líp a ustojí svou složitou situaci. Milenec může být výrazná podpora.
@Hanney píše:
Myslíš, že zmetek nemá navařeno a uklizeno? /Ona to samozřejmě neví/ neb ho miluje celou svou duší a věří, že ona je ten poslední klidný přístav kde zakotvil.
Tvý teorii, i pokud je založena na vlastní zkušenostistejně nevěřím
Mladý obšourník ´= starý obšourník /myslím chroničtí nevěrníci, ne někdo, kdo třeba měl dlouholetý vztah mimo… ti spadají do jiné kategorie.Příspěvek upraven 18.05.16 v 18:44
Jen jsem chtěl říct, že většinou to není tak, že ve vztahu je jeden grázl a druhý svatoušek. Prostě akce vyvolává reakci a za rozpad můžou v podstatě oba partneři. Každý nějakým dílem. ![]()
@Fofrník píše:
Jen jsem chtěl říct, že většinou to není tak, že ve vztahu je jeden grázl a druhý svatoušek. Prostě akce vyvolává reakci a za rozpad můžou v podstatě oba partneři. Každý nějakým dílem.
Tady bych byla opatrna, ne vzdy to tak je. Mam kolegu, ktery sam po rozvodu priznal, ze vlastne zadny problem doma nebyl, ze to bylo z hlouposti, prilezitosti a rozezranosti. A po provaleni byl odejit, dnes lituje.
@janfra píše:
Tak proč si nenajdeš partnerku, které to nevadí, když pro tebe je nevěra OK?
Proto že jsem si našel vždycky ženskou, která za to stojí a kterou miluju..
@vonajebohyne píše:
Tady bych byla opatrna, ne vzdy to tak je. Mam kolegu, ktery sam po rozvodu priznal, ze vlastne zadny problem doma nebyl, ze to bylo z hlouposti, prilezitosti a rozezranosti. A po provaleni byl odejit, dnes lituje.
No sem tam je případ který popisuješ.
@janfra píše:
A věděla tvůj postoj k nevěře? Za sebe ti můžu říct, že to co tady píšeš je hrozný, myslím tím to, že by jsi vojel kde jakou sukni. Tohle já vědět o mým chlapovi, tak ho nechci a to by mi mohl být věrný jak by chtěl. Jak jste spolu dlouho, že máš choutky i na jiné ženy?
Tak choutky jsem měl na jiný ženský vždycky.. Na tom není nic divnýho. Ale holt chtěli tu partnerskou exkluzivitu, tak jsem jim to dopřál. Tak to má bejt.. No a tak jsem byl věrnej.. Klidně se ptej.. ![]()
@káťa píše:
Tak to je snad normální, že člověka sexuálně zajímá druhé pohlaví, přestože je zadaný, ne??? Mně se taky líbí muži, připadají mi přitažliví (někteří samozřejmě), ale nic s nimi nemám, neb si nechci pokazit vztah s přítelem. A o tom ta láska právě je, ne???
Ne přece o tom, že se mi nikdy v životě nesmí už níkdo jiný než partner líbit a připadat mi přitažlivý.
Někdo mě chápe.. Juchůůů. ![]()
@janfra píše:
A tak mi řekni, myslíš si, že je normální se na opačné pohlaví koukat tak, že by si ji chtěl ojet?Příspěvek upraven 18.05.16 v 17:58
Jasně naprosto přirozené.. Ale my čestní a věrní chlapi co drží slovo, nikdy jinou neojedem.. Klasika.
@terinka4444 píše:
ale ty jsi se přeci do té situace nedostal, respektive nedovolil jsi žádné situaci, aby se ti vymkla z rukou natolik, že by mohla jakkoliv ohrozit tvůj vztah. To že selže druhý člověk neovlivníš. A navzdory tady tomu posměšnému, že Terinka si je jista sebou a svým manželem a věští budoucnost, jsme napsala, že do budoucnosti nevidí nikdo, že nevím, co bude v budoucnu, že mohu jen předpokládat, že za situace jakou máme, se nic hrozného nevěrného nestane, ale že vědět to nemůžu. Vím minulost, přestože vás to tady dráždí, a vím, že já se nedostávám do situací, které bych neukočírovala, a mohla jimi ohrozit naší rodinu. Tys to přeci taky neudělal, selhala tvá partnerka.
Je pravda, že nám by se nevěrou pravděpodobně zhroutil celý vztah. To asi ano, Nevěrou z obou stran, myslím, že můj muž by to vydýchával ještě mnohem hůř než já, ale to už bohužel neovlivním. Ovlivním to, že nebudu nevěrná, víc udělat nemůžu.
Dráždivý na tom je, že to vyznívá, že jsi si na sto procent jistá.. To nemůže bejt nikdo.. Ale dáváš do toho všechno. A vyplácí se ti to.. To je super.. Tak by to mělo fungovat.. ![]()
@Honza 12 Honzo, mně je tedy úplně jedno, jestli je to dráždivé nebo není. Já prostě nevěrná nebudu. Jsem si tím jistá. Nevěru nesnáším, nenávidím, opovrhuji jí z hloubi duše, zničila mi dětství, rodinu, mamče zdraví, já to teď odnáším. Je mi jedno, jestli to někomu vyznívá dráždivě. Já sama za sebe jsem si jistá, že nevěrná nebudu, nebyla jsem 26let, a nadále nebudu.
Příspěvek upraven 18.05.16 v 20:58
@janfra píše:
No a když by jsi měl partnerku, která tu věrnost nevyžaduje, tak by si byl nevěrný? Děláš to jen kvůli ní?
Holka, holka. Tohle je zatraceně dobrá otázka. Měl bych strach, že to nezvládnu já.. Že se něco posejří.. Vypustím démona, nikdo neví co se může stát. A doma to kvůli tomu bude v háji..A podrazím milovanou ženskou. A proti tomu to, že bych si dal s nějakou kočičkou, když by to neprasklo klidně říct.. Nojo, musím krotit svůj temperament..
@janfra píše:
Je to přirozené pro tebe, ale ne pro všechny. Nemůžeš to přece tvrdit podle sebe. Já to tak nemám, ani můj partner ne.
Však jasně, popisuju otevřeně jak to mám já..
@terinka4444 píše:
@Honza 12 Honzo, mně je tedy úplně jedno, jestli je to dráždiví nebo není. Já prostě nevěrná nebudu. Jsem si tím jistá. Nevěru nesnáším, nenávidím, opovrhuji jí z hloubi duše, zničila mi dětství, rodinu, mamče zdraví, já to teď odnáším. Je mi jedno, jestli to někomu vyznívá dráždivě. Já sama za sebe jsem si jistá, že nevěrná nebudu, nebyla jsem 26let, a nadále nebudu.Příspěvek upraven 18.05.16 v 20:55
U tebe je fajn, že to máš naprosto srovnaný.. Oproti ženským, který nevědí co a koho vlastně chtějí.. ![]()