Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jasněnkaa píše:
@neumisa uplně tě vidím, a mám strach
neboj, pokud mě nebudeš prudit řevem a otravováním s něčím, co zvládneš sama, je tvůj zadek v bezpečí. ![]()
@neumisa doufám, že jsi mu po tom přejetí řekla, že to má za to ![]()
Jinak vařečku už preventivně ani neodnáším z pokojíku, trpělivě čeká nahoře na skříni, stačí s ní jenom pohrozit a najednou mu uklízení celkem jde
@lleennttiillkkaa píše:
@neumisa doufám, že jsi mu po tom přejetí řekla, že to má za to
samozřejmě, musí přece vědět, proč ho bolí zádel
![]()
děkuju, děkuju, děkuju. Zvedly jste mi náladu. Ani já nejsem super matka, ale zjišťuju, že spousty věcí mě nechává totálka v klidu
![]()
zmrzlina? Chodíme rádi na točenou a že ta teda rychle teče. Takže mám sebou vlhčený ubrousky v kabelce a dětičky po konzumaci utřu. Trička pokapaný neřeším, nebo co jde, otřu. Mám děti dvě. 5 a 2 roky. Starší už baští krásně. Mladší občas hůř, ale on je citlivka a když vidí, že zmrzlinka teče, dá mi ji olíznout a baští dál.
Na zadek nedostávají. Jo, starší syn měl blbý období vzdoru na cca 3 letech a dostával. Já pak zjistila, že když ho plácnu, je to ještě horší. Takže buď ignoruju a nebo zařvu tak, že mě slyší půlka sídliště a je klid. Venku teda neječím. Jen doma. Když zlobí venku, tak nechám vztekat a jen kontroluju pohledem, jestli nejede auto a podobně a nebo odtáhnu za ruku, či odnesu toho mladšího, ale je fakt, že mám děti klidné a venku jsou víceméně zcela v klidu. Doma vystrkují růžky.
Jinak, je pravda, že čím starší, tím horší. Pětileťák mě občas slušně zacpe pusu nějakou chytrou hláškou. A já nevím, jestli se mám smát a podrýt si tak autoritu a nebo mu vynadat.
Hláška, že ho bolí ručičky při úklidu pokojíčku, to už jsem taky zažila.
![]()
Myslím si, že žádná máma není dokonalá. Nejsme naprogramovaný stroje se sluníčkovou náladou, ale lidi…
Jinak, kamarádka, ještě než jsme se sblížily, mi vždycky přišla na děti strašně miloučká, hoďnoučká, nikdy nezvýšila hlas..vždycky jsem si říkala, sakryš, jak ta to dělá…mno, to je tím, že jsem ji viděla jen občas…teď, když jsme rok fakt denně v kontaktu a navštěvujeme se, chodíme ven a na výlety, zjišťuju, že jsem já ten mnohem větší kliďas. ![]()
A taky máte tělo naprogramovaný, že jakmile dítko začne řvát a vztekat se, že se začnete potit? Já jo a v těchhle vedrech to proklínám.
![]()
@Bunny puella já mám nějaký divný program, ale když se začnou vztekat, mně se začne chtít smát
![]()
@Angua píše:
@Bunny puella já mám nějaký divný program, ale když se začnou vztekat, mně se začne chtít smát![]()
šťastná to žena ![]()
Mně se stahují do křeče naprosto všechny svaly, prý i skřípu zubama…
@Bunny puella já se potím a prý mám výraz vraha
dokonce se mě bojí i dcery kamarádky věk 13-16 ![]()
@Jasněnkaa píše:
@Bunny puella já se potím a prý mám výraz vrahadokonce se mě bojí i dcery kamarádky věk 13-16
hustý. Ze mě má neteř taky respekt prý…nevím proč, ale je fakt, že jednou jsem na ni zvýšila hlas, protože skákala na vysokým kameni a hrozilo, že spadne a hodně si ublíží, tak se zklidnila, rozbrečela jak tur a bylo vymalováno…jsem si připadala jak tyran, ale raději okřiknout, než řešit zlámaný vaz…mno a od té doby má prý respekt…
Ahoj,
mám doma dvouleťáka a snažím se poslední dobou praktikovat metodu Naomi Aldort. Jinak malého neplácám, to bych ho občas musela asi umlátit
. Mrkni na http://www.youtube.com/watch?…. U nás jediné, co pomáhá, zhruba tak v 90-95% případech. Za zkoušku nic nedáš.
Každá maminka toho občas má až nad hlavu
. Jsi ta nejlepší máma, co Tvoje děti můžou mít.
@Bunny puella píše: šťastná to žena
Jo, to je u těch vyložených hysteráků. Mně přijdou takováí srandovní
U čeho se mi otvírá kudla v kapse, to je kňourání a fňukání ![]()
@Angua píše:
Jo, to je u těch vyložených hysteráků. Mně přijdou takováí srandovníU čeho se mi otvírá kudla v kapse, to je kňourání a fňukání
jo, to taky nesnáším a fakt mě to vytáčí a moji potomci to moc dobře vědí. Ať brečí pořádně a nebo je zticha, ale kňourání…uuuááá, to je něco na moje nervy…ale já byla stejná a navíc uřvaná kvůli každý blbosti. Někod udělal bububu a já řvala
![]()
@Bunny puella píše:
jo, to taky nesnáším a fakt mě to vytáčí a moji potomci to moc dobře vědí. Ať brečí pořádně a nebo je zticha, ale kňourání…uuuááá, to je něco na moje nervy…ale já byla stejná a navíc uřvaná kvůli každý blbosti. Někod udělal bububu a já řvala![]()
![]()
Já to mám dodnes ![]()
@Angua píše:
@Bunny puella já mám nějaký divný program, ale když se začnou vztekat, mně se začne chtít smát![]()
To znám. U nás si to teda mladá udělala sama - ona je na sebe obecně velmi opatrná a při prvních experimentech se vzdorem totiž začala ječet „ne ne ne“ a opatrně se přitom přesouvala do polohy ležmo. Načež na všech čtyřech zjistila, že to asi nebude extra pohodlné a zarazila se tam.
Takže teď ji při podobném záchvatu vždy někdo upozorní, aby si lehla - a hlavně vopatrně a zvolna.
Ne, že by mě nedokázala vytočit, ale zpravidla musí být nedostatek na mé straně (stres, únava, nevyspání).
@Angua píše:
Jo, to je u těch vyložených hysteráků. Mně přijdou takováí srandovníU čeho se mi otvírá kudla v kapse, to je kňourání a fňukání
Já to mám taky - dokud jenom tak vymrčuje a držkuje, tak pěním. Ale jak chytne záchvat, kdy dupe, mává pěstičkama, kulí oči, řve, nudle jí lítaj z nosu a vůbec vypadá jako malej Maor při válečném tanci… Ne, to mě vždycky ten můj vztek přejde a musím odejít, protože se jí nechci smát do očí.
![]()