Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lleennttiillkkaa píše:
a to cpeš sobě nebo dítěti?možná kdyby se to cpalo dítěti, tak jsem v klidu
Sobě. Pomáhá mi to potlačovat agresivní sklony a taky do jisté míry překonávat vrozenou lenost.
Vy jste ale potvory
, jsem si blááááhově myslela, že mě tu někdo polituje a vysvětlí mi, že tak špatná nejsem
.
Jaký vliv má Magne B6 na cholerickou mysl
?
Takže jsem cholerik? Ty jo, a to jsem si myslela, že hodně vydržím… tak měním o sobě mínění:(
@Bersaba píše:
Sobě. Pomáhá mi to potlačovat agresivní sklony a taky do jisté míry překonávat vrozenou lenost.
Tak to neznám, to bych potřebovala, přesně tyhle problémy mám už snad každý den. Díky z tip
.
@Bobese píše:
Takže jsem cholerik? Ty jo, a to jsem si myslela, že hodně vydržím… tak měním o sobě mínění:(
ty jsi hrozně negativní, hoď to za hlavu a nestresuj se zbytečně ![]()
@Zuziky píše:
fuj, ja budu dneska oskliva, ale- ve 14mesicich tezko muzes o diteti tvrdit, ze je hyperaktivni, to za prve, za druhe, kdybys byla takovy klidas, jak tvrdis, dite na zadek nedostane, za treti- triskat rocniho prcka je dle meho svinarna…a za ctvrte, v roce maloktere dite ma takovou slovni zasobu, aby mohlo rict „tohle me stve a proto rvu“, takze proste rve…mozna podle tebe bez „zjevne priciny“- a to je duvod ho triskat???
ježíííš…já ho netřískám…jedno plácnutí na prdelku a je v pohodě…chtěla bych vidět tebe…když si ho nevšímám, začne blejt…plácnutí je jediná věc, co ho vytrhne z hysterie…moje plácnutí ho nebolí, jan se lekne a ví, že se zlobím..neumím křičet, nebo takové věci a v klidu se sedět nedá, když sebou bouchne o zem hlavou až to zaduní a tou hlavou tluče do té země dál…mám strach aby si neublížil…tot vše…konec story..a už jsou tu ty zaručené supermámy…jdu zas něco užitečného dělat…sbohem
@kozisek píše:
Mluvíš o mě![]()
Hele, včera ráno jsem vylezla a naše téměř pětiměsíční štěně se stihlo dvakrát vys…, počůrala pelech, postýlku v obýváku přetáhla na druhou stranu, chobotnice Lamaze narvaná mezi špruslemi - asi se jí snažila vytáhnout
, kousek hovna v postýlce
rohož u gauče vykousaná. do toho vstal tříleťák a šel si pro zmrzku do mrazáku
ze zásady nezavírá mrazák a hulákal jak na lesy, že tam zmlinka není, tak vzbudil malou. Uklidnila jsem ho, když jsem řekla, že až to uklidíme, tak mi pomůže pověsit prádlo… naházel pár kousků pod okno a byl klid
A mě už to vůbec nemůže vytočit
TO je přesně to co potřebuji, časem přijít na to, že už mě to vlastně vůbec nevytočí:)
Ja vam dam kurz „slunickovych maminecek“- kouknete mi do metriku, az budete mit tak stare deti, taky budete slunickove
![]()
k tem ksiram- ja takhle do nich narvala ctyrelteho Mateje, fakt se jinak nedalo, byl sam sobe nebezpecny…„sorry kamo, neumis se chovat a mam te rada, takze nechci, aby te prejelo auto, tak to musime resit takto, kdyz nechces poslouchat“
k tem vitaminum- magne b6 je super (i pro matky, i pro vetsi deti, pomaha „zrani mozku“), pro matky pak treba Novopasit (bylinky na uklidneni)
a co fakt pomaha (ja vim, opakuju se)- verbalizace problemu- pokud vim, co to dite vytocilo tak, ze jeci jak prokopnute, tak proste na silu najit cas to s nim probrat- hned ted!- dvouletakovi nevysvetlite, ze ma pockat 10minut, az dodelate polivku, dokoncite nakup, blablabla…
priklad- zname syn (temer ctyrletak) ma brutalni zachvaty vzteku kvuli kravinam- naposledy pote, co vylezli z baraku, ze pujdou na hriste, zacal jecet, ze chtel doma po curani splachnout a splachla mama…rval 3/4hodiny…ona ho jen utesovala…ja uz to nevydrzela…a jak se fakt nepletu mezi matky a deti (nikdy nevite, jake to dite je a ze treba rve za ten den po 157), tak jsem si k nemu drepla a rekla „tebe to mrzi, ze? ale podivej, ted pujdete tam a tam, budete tam tak dlouho a az prijdete domu, tak pustis vodu na umyti rucicek, protoze uz si tak veliky a sikovny kluk, ze to zvladnes, ze ano? a mamince moc pomuzes, ona zatim prebali malou segru“ hmmm, a byl klid
ty deti potrebuji zazit nejaky pocit „moci“, toho, ze ovladaji situaci- ale ja osobne jsem ochotna te moci poskytnout jen tolik, aby to me osobne neovlivnilo a neomezilo
ale zvladam se pri tom tvarit celkem mile, takze to dosud prezivame
![]()
@Anna.Valerious píše:
ježíííš…já ho netřískám…jedno plácnutí na prdelku a je v pohodě…chtěla bych vidět tebe…když si ho nevšímám, začne blejt…plácnutí je jediná věc, co ho vytrhne z hysterie…moje plácnutí ho nebolí, jan se lekne a ví, že se zlobím..neumím křičet, nebo takové věci a v klidu se sedět nedá, když sebou bouchne o zem hlavou až to zaduní a tou hlavou tluče do té země dál…mám strach aby si neublížil…tot vše…konec story..a už jsou tu ty zaručené supermámy…jdu zas něco užitečného dělat…sbohem
Tvoje dítě brečí až zvrací? A to na něj jeste vztahnes ruku?
@Zuziky píše:
Ja vam dam kurz „slunickovych maminecek“- kouknete mi do metriku, az budete mit tak stare deti, taky budete slunickove![]()
![]()
@Bobese v kliduuuu my máme dvojčata a já z nich včera rostla tak, že jsem večer taky dostali na zadek..oba dva! Je jim dva a půl a koušou se a vztekaj, a hádají se, a někdy to po dobrým nejde..jsem se musela smát, jak jsem četla tvůj příspěvěk
já jsem někdy taky tak hotová, že toho mám plný brejle
a supermámy?? Existují, ale jen ve filmech ![]()
Ahoj, nečetla jsem vše. oooo jak ti rozumím. akorát na tu holou fakt ne. konkrétně se mnou už kolikrát tak lomcuje vztek, bo moje dceruška je vysírací extratřída, že bych tu sílu dopadu asi neodhadla, takže jedině přes kalhoty. Často radši bouchnu do polštáře. Kolikrát si říkám, že já bych asi dvě děti mít fakt neměla. Už teď to kolikrát taky nedávám! ![]()
Jinak to promluvení o důvodu pláče začínám teprv praktikovat a fakt se mi zdá mírný posun k lepšímu.
@Jasněnkaa píše:
@Zuzikymám ještě starší a sluníčková teda nejsem, někde je chyba
no jooo, kdyz ty nemas doma meho Matesa, ten by te vycvicil
beze srandy, na kazdou „nedutklivou matku“ (taky jsem u Filipa byvala) je nejlepsi mit dite s nejakym „problemem“, pak zjistite, ze resite kraviny ![]()
Maty me naucil nemit prehnana ocekavani a byt mile prekvapena ![]()