Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bez násilí to jde a je to jediný správný Imho. Tady skvelej přístup mužů, stojí za přečtení. http://www.muziprotinasili.cz/…nych-trestu/
Důvod k pláči holky taky jsem zkoušela, ale ten satanáš ho neřekne a nebo jako důvod uvede nějakou nebetyčnou krávovinu, kvůli který rozhodně nepláče.
Jo a taky vaše děti s oblibou hlášku,,jsemunavenejchcesemispinkatmámhlad,, pokud mají udělat něco co se jim nechce?
Jste supermatky a nevíte o tom. Mě by nenapadlo dítěti koupit zmrzlinu. Koupila bych ji sobě a mladý dala nejvejs liznout. Stydim se.
@lleennttiillkkaa, a úplně ze všeho nejvíc mě vytočí, když synek výmluvně řekne, že mám uklidit hračky já, protože ho bolí ručičky
To jsem ho hnala sviňským krokem, protože jsem si představila, že by něco podobného jednou řekl, až bude chodit do práce ![]()
@Zuziky píše:
fuj, ja budu dneska oskliva, ale- ve 14mesicich tezko muzes o diteti tvrdit, ze je hyperaktivni, to za prve, za druhe, kdybys byla takovy klidas, jak tvrdis, dite na zadek nedostane, za treti- triskat rocniho prcka je dle meho svinarna…a za ctvrte, v roce maloktere dite ma takovou slovni zasobu, aby mohlo rict „tohle me stve a proto rvu“, takze proste rve…mozna podle tebe bez „zjevne priciny“- a to je duvod ho triskat???
jééé no tak to jooo no, to já jsem teda taky asi pěkná megera, ale já bych mu jednu třískla z fleku..to jako na mě není, já nesnáším vztekání a knourání!! jooo a podle mě teda 14měsíční už by mělo dát aspon najevo co chce, sice to neřekne, ale aspon ukáže ne?!
@dendule4 píše:
jééé no tak to jooo no, to já jsem teda taky asi pěkná megera, ale já bych mu jednu třískla z fleku..to jako na mě není, já nesnáším vztekání a knourání!! jooo a podle mě teda 14měsíční už by mělo dát aspon najevo co chce, sice to neřekne, ale aspon ukáže ne?!
se tady smeju, promin, ale ja ti klidne pujcim meho temer sedmiletaka, co obcas rve, kdyz uz nevi, jak dal…a jako fakt rve
a nejde mu jinak pomoct, nez s nim mluvit…kdyby dostal na zadek, tak ho muzu zabit a nepomuze…proste je zapnuty v modu „rvu jak magor“
![]()
jooo, damy, slunickova maminecka hůlasi dalsi uspech- odpoledne v muzeu
ale to zvladnuti neni moje zasluha, ale zasluha neskutecne pruvodkyne, co toho svaba mrnaveho vsetecneho vecnenespokojene vzladla neuveritelne zabavit…jen vic takovych lidi
a jak by se nam- nervnim matka- zilo ![]()
@Zuziky píše:
se tady smeju, promin, ale ja ti klidne pujcim meho temer sedmiletaka, co obcas rve, kdyz uz nevi, jak dal…a jako fakt rvea nejde mu jinak pomoct, nez s nim mluvit…kdyby dostal na zadek, tak ho muzu zabit a nepomuze…proste je zapnuty v modu „rvu jak magor“
![]()
jooo, damy, slunickova maminecka hůlasi dalsi uspech- odpoledne v muzeu
ale to zvladnuti neni moje zasluha, ale zasluha neskutecne pruvodkyne, co toho svaba mrnaveho vsetecneho vecnenespokojene vzladla neuveritelne zabavit…jen vic takovych lidi
a jak by se nam- nervnim matka- zilo
njn musíš mít asi silné nervy
jako joo klidně zopakuji třikrát, ale napočtvrté už bouchnu ![]()
@dendule4 ja taky, bud v klidu
abych nebyla jen za „slunickovku“, tak malej usnul vcera taky az pote, co dostal na zadek…a ja ho pak poslouchala ze spani jak vydava takove ty zvuky odeznivajiciho place „hmmmm, uffff, fnuk!“ srdce mi to rvalo, ale to uz fakt neslo jinak
![]()
u tech prtosku to akt omlouvam tim, ze oni neco moc chteji/nechteji- jakmile to nemaji/maji, tak spusti rev…prijde rodic, nechape…a oni rvou a rvou a rvou…a vlastne zapomenou proc rvou
takze ja sla vzdycky po por me osobne viditelne pricine- ulepene ruce, spadnuty rohlik, pes mimo dosah…a pak bylo „neco mezi nebem a zemi“ a decko rvalo a ja rvala taky
jeeeej, jak ja jsem rada, ze uz se s nima celkem domluvim (kdyz pominu fakt, ze desetiletakted prisel s rozklepanou bradickou a slzama v ocich, ja se desila, co se stalo a z nej po 15minutach vypadlo „ja uz dva dny hral jednu misi a ted mi spadnul vrtulnik, uaaaa“ no, co na to rict?
)
@dendule4 píše:
no tak ono taky záleží jak se to dítě vzteká, někdy na prcku zabere a někdy to akorát zhorší
a 14 měsíční je fakt mimino, takže tam to spíš nepomůže.
@Zuziky píše:
@dendule4 ja taky, bud v klidu![]()
abych nebyla jen za „slunickovku“, tak malej usnul vcera taky az pote, co dostal na zadek…a ja ho pak poslouchala ze spani jak vydava takove ty zvuky odeznivajiciho place „hmmmm, uffff, fnuk!“ srdce mi to rvalo, ale to uz fakt neslo jinak
![]()
u tech prtosku to akt omlouvam tim, ze oni neco moc chteji/nechteji- jakmile to nemaji/maji, tak spusti rev…prijde rodic, nechape…a oni rvou a rvou a rvou…a vlastne zapomenou proc rvou
takze ja sla vzdycky po por me osobne viditelne pricine- ulepene ruce, spadnuty rohlik, pes mimo dosah…a pak bylo „neco mezi nebem a zemi“a decko rvalo a ja rvala taky
![]()
jeeeej, jak ja jsem rada, ze uz se s nima celkem domluvim (kdyz pominu fakt, ze desetiletakted prisel s rozklepanou bradickou a slzama v ocich, ja se desila, co se stalo a z nej po 15minutach vypadlo „ja uz dva dny hral jednu misi a ted mi spadnul vrtulnik, uaaaa“ no, co na to rict?
![]()
)
to je uplně to nejhorší, chce, nechce do náruče, 10× za sebou, já se potím, nervy hrají a on ječí
![]()
@Jasněnkaa píše:
no tak ono taky záleží jak se to dítě vzteká, někdy na prcku zabere a někdy to akorát zhoršía 14 měsíční je fakt mimino, takže tam to spíš nepomůže.
tak sousedka má roční a občas dostane přes plínu…většinou to zabere, zarazí se, kouká co se děje a hned je po pláči a za minutu už se tlemí ![]()
@Bobese píše:
JOjo, tak na holou, ještě nikdy nedostal…dnes poprvé, ale jestli je to ponižující…takhle nad tím, přemýšlet…myslím, že mu to ve dvouletech ještě takhle nedojde. Mě to teď taky mrzí… ale já už toho měla nějak moc. Však jen do mě. Zasloužím si to.
já to nemyslela nějak zle
: hug: 11ti letému synovi občas nějaká prilitne raz dva a to už se s ním dá domluvit, ale ten mladší (22 měsíců) z toho má ještě prd rozum, takže u něj to nemá smysl, i když se držím zuby nehty, abych mu jednu nestrihla ![]()
@dendule4 píše:
tak sousedka má roční a občas dostane přes plínu…většinou to zabere, zarazí se, kouká co se děje a hned je po pláči a za minutu už se tlemí
roční?
tak to je podle mě brutus, a to fakt nejsem citlivka.
Ehm… včera večer jsem vylítla na ty své dva dárečky s vařečkou v ruce… a to jsem si myslela, že už jsem docela odolná a otupělá… po klasickém kolečku najíst-napít-vyčurat-vykakat-pusu (3× za sebou oba dva půl minuty po sobě
) jsem myslela, že už bude klid… z pokojíku se ozval ukrutná kombinace řevu a smíchu. A to už jsem startovala. Vtrhla jsem dovnitř, bleskurychlý pohledem zjistila, že krev neteče a kosti jsou vcelku a zařvala na ně, že jestli mě ještě jednou zvednou z křesla, zřežu je oba na jednu hromadu a nebudu zjišťovat, kdo komu co udělal. Zcela jistě jsem zapůsobila, už ani nepípli. A dnes jsem mlaďocha přejela (neúmyslně) v obchodě vozíkem, motal se jak Kača v čepici.
takže zakladatelko - buď v klidu, nejspíš jsou erupce na Slunci. Hoď si nohy nahoru a neboj, to přejde. ![]()
Příspěvek upraven 01.08.13 v 19:55