Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bobese píše:
JOjo, tak na holou, ještě nikdy nedostal…dnes poprvé, ale jestli je to ponižující…takhle nad tím, přemýšlet…myslím, že mu to ve dvouletech ještě takhle nedojde. Mě to teď taky mrzí… ale já už toho měla nějak moc. Však jen do mě. Zasloužím si to.
Mám děti 2,5 roku a 6 měsíců a starší už taky párkrát dostal na holou. Ponižující v jeho věku mi to nepřijde, brala jsem to z praktického hlediska, že to prostě víc štípne. Taky je mi to pak líto, ale prostě ty procházky s miminem (které se navíc často rozhodne, že v kočárku prostě nee) a neposlušným vzdorujícím batoletem jsou prostě o nervy ![]()
@Gina108 píše:
Chachá, už jsem tadyyyyyy![]()
![]()
tak třeba tebe jsem nemyslela, tak si nefandi ![]()
Klid
Nikdo není dokonalý, takže ani žádná maminka…Na holou bych nedávala ![]()
Někdy je to s dvěma dětma s malým věkovým rozdílem těžký a pak mamince ujedou nervy
Proto jsem původně chtěla rozdíl alespoň 4 roky.Ale bůh ví, jak to dopadne
…Chce to klid, lehko se to říká, ale zkus nechat staršího vztekat, však on jednou přestane i bez plácanců na holou…
@Jasněnkaa píše:
co ji děsíš, už takhle je na prášky![]()
Jsem jen uprimna
,Vzdyt je to pravda, chce to jen prezit a nestresovat. Zapatlane dite od zmrzliny, stekani a pod me uz fakt nebere
.Starsi ma uz 6,opravdu je jen hur a hur
.Z obdobi do obdobi, lahoda ![]()
@Jasněnkaa píše:
@Bobese supermámy existují, myslím že se tu brzy objeví
@Reňulín píše: Žádná máma to nemá s dětma jednoduchý, neboj. Jen plácat na holou mi přijde nevhodné, ono to i fakt dost bolí. Plácat ho ale doma mi přijde už zbytečné, to bych ho nechala v pokojíčku se vyvztekat a nevšímala bych si ho. JInak s tím nanukem, to je klasika, to znám, takže utřela bych pusu a ruce vlhčenýma ubrouskama (které s dětma tahám zkrátka pořád) a na zbytek by musel počkat až domu a vztekat se může jak chce, ale musí při tom jít.
Souhlasím, že plácání doma není k ničemu. Taky dávám vyvztekat do pokojíčku. Ale venku jsou prostě situace, kdy to nejde.
@Reňulín píše: Žádná máma to nemá s dětma jednoduchý, neboj. Jen plácat na holou mi přijde nevhodné, ono to i fakt dost bolí. Plácat ho ale doma mi přijde už zbytečné, to bych ho nechala v pokojíčku se vyvztekat a nevšímala bych si ho. JInak s tím nanukem, to je klasika, to znám, takže utřela bych pusu a ruce vlhčenýma ubrouskama (které s dětma tahám zkrátka pořád) a na zbytek by musel počkat až domu a vztekat se může jak chce, ale musí při tom jít.
Anebo se smířit s tím, že koupě zmrzky nebo nanuku = jít po městě s bandou prasátek.
Mmch jak se stal teď ten případ té nalezené holčičky, co ji předali na hlídání bezďákům atd. Já jenom čuměla, jak byla holčička čisťounká jako panenka i přestože prý někde spala s bezdomovci. Moje dcerka podobného věku by takhle nevydržela ani 5 minut. Tu kdyby našli, tak ji zaručeně daj sociálce aniž by pátrali po rodičích, neboť se dokáže začunit úplně vším snad, když ne zmrzlinou, tak se někde vyválí nebo aspoň oslintá nebo rozcuchá
a taky je samej škrábanec, ukopnutej palec, odřený kolena atd. ![]()
Jako, už jsem si myslela, že jsem případ pro psychiatra, že neudržím, nervy na uzdě…toš toto se, fakt nedalo.(teda aspoň v mém případě). Děti miluji z celého srdce a udělám pro ně zlatý svatý, ale když mě nedokážou po pěkném vysvětlování, důrazném vysvětlování a varování poslechnout…tak už fakt vytahuji ruku z kalhot a vlepim na zadeček. Ale dnešek jsem ještě nikdy předtím nezažila v takovém formátu. Na zadeček dostane sem tam kluk od 2 let. Ale poslední dobou tak 14 dní je to opravdu dost hustý!! To mě přijde, že neposlouchá vůbec na nic. Jak se to dělá bez plácnutí? ALe aby to fungovalo. Plácanec je to jediný na co v poslední řadě vždy zabere.
Doporučím knihu „vychováváme děti a rosteme s nimi“ tvůj syn se učí s emocemi teprve zacházet, proto se vzteká a když mu dáš na holou nic tím nevyřešíš. mám doma taky vzteklouna, takže záchvaty znám moc dobře.
@wildcherry já vím že je to čím dál horší, a řeknu ti věk 6 let je lahoda, těš se na věk 12+ ![]()
Já jsem celkem vyrovnaný člověk, jen tak něco mě nerozhází, ale když začne mrňoch 3.5 ječet a vymýšlet tak jsem taky spocená, do toho chce do náruče, slintá, utírá si sople do mého ramena, je spocený ulepený, já taky a řve a řve
nejradši bych ho někde nechala, pak si řeknu kolik už mě stál peněz tak si ho nechám ![]()
Je opravdu batole placat po zadecku? Prvni dcera byla strasna, ale nepamatuji si, ze bych ji davala ma holou. Mozna s plinou a oblecenim. Jinak jsem ji odtahla do pokoje, at se vydupe, nebo nechala valet na chodbe. Venku byla ziva, to ano ale me zmrzlina nevadila, ani jine,,chutovky,,
.No mozna jsem ji mela placat vic, je drza jak lazenska veverka
.Druha ma 21mes a na zadek ji placnout mi nejde, max po rucence.Ale jak jsem psala…Bude hur ![]()
Ty jo smekám, kdybych neměla ten střevní vir, tak by to možná bylo i o něco lepší. Příště vyzkouším a dám vědět jak to zabralo. JO a vztekal se mi v předsíni, kde je hodně ostrých hran není moc velká, takže jsem měla strach, aby si neublížil. Ale doma? To jako, že doma se nedostává na zadek? Proč? Jinak uznávám na holou to bylo asi přehnáné… bože já jsem asi fakt šílená matka… tak teď je mi fakt ještě líp ![]()
Už aby ty vedra skončily. Taky to nějak nedávám, nesnáším hice, obzvlášť ve městě, takže už z počasí mám nervy na pochodu, a když začne dítě vymrňovat, je výbuch jenom otázkou času.
S tím plácáním - ne že bych holku někdy nepleskla přes zadek, ale zkušenost mě poučila, že se tím vůbec nepomůžu, maximálně trochu odventiluju svůj vlastní vztek, ale na ten její to buď nemá vliv, nebo ho fyzický trest ještě zhorší - což myslím bylo obdobné u tvého syna a záchvatu vzteku, o kterém píšeš.
Holky, já mám teprve 5ti měsíčního, takže pohoda lahoda
období vzdoru nás teprve čeká…
Ale byla jsem jednou svědkem, kdy tatínek nakupoval v obchodě a měl tam 2 syny. hádám tak 5 a 3 roky…kluci hodně zlobili, táta se seznamem v ruce a bylo vidět, jak je nervozní..upozornil je jednou, kluci zase strkali jeden do druhého, mlátili se, řvali po sobě…táta upozornil podruhé a dodává : Říkám to naposledy…kluci nic..otec vylítl, kluky zmaloval přes zadek a nastal božský klid, opravdu, oni ani nebrečeli, nepípli a otec v klidu dál nakupoval jako nic ![]()
Naopak jsem vKauflandu byla i svědkem, kdy maminka absolutně nezvládla tak dvouletou holčičku, ale ta matka byla nějaká vytočená, s někým se hádala přes telefon, platila u pokladny a do toho řvala na holčičku, at jde k ní..holka se jí tam lehla na zem a že nikam nejde…nakonec jsem viděla matku, jak už venku před obchodem někomu hystericky brečí a ječí do telefonu, že už nemůže a že končí, ale to už holčička v klidu seděla vedle ní a nic nedělala…tam ale asi byl problém jinde, bylo mi toho prcka docela líto… ![]()
@Jasněnkaa píše:
@wildcherry já vím že je to čím dál horší, a řeknu ti věk 6 let je lahoda, těš se na věk 12+Já jsem celkem vyrovnaný člověk, jen tak něco mě nerozhází, ale když začne mrňoch 3.5 ječet a vymýšlet tak jsem taky spocená, do toho chce do náruče, slintá, utírá si sople do mého ramena, je spocený ulepený, já taky a řve a řve
nejradši bych ho někde nechala, pak si řeknu kolik už mě stál peněz tak si ho nechám
Mame to stejne, akorat ty sople si sudla do me jeste v 6
,druha je andilek(nebo ja hodne otrkana
).Ty blaho,12?Ale uz se tesim, pak jeste,,jen,, 6 let a pujde z baraku ![]()