Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Angua, nejsi na supermatku moc sterilní (poznatek z jiných diskusí)
![]()
@Jasněnkaa píše:
@Bobese supermámy existují, myslím že se tu brzy objeví
Mluvíš o mě
![]()
Hele, včera ráno jsem vylezla a naše téměř pětiměsíční štěně se stihlo dvakrát vys…, počůrala pelech, postýlku v obýváku přetáhla na druhou stranu, chobotnice Lamaze narvaná mezi špruslemi - asi se jí snažila vytáhnout
, kousek hovna v postýlce
rohož u gauče vykousaná. do toho vstal tříleťák a šel si pro zmrzku do mrazáku
ze zásady nezavírá mrazák a hulákal jak na lesy, že tam zmlinka není, tak vzbudil malou. Uklidnila jsem ho, když jsem řekla, že až to uklidíme, tak mi pomůže pověsit prádlo… naházel pár kousků pod okno a byl klid
A mě už to vůbec nemůže vytočit ![]()
@Bobese píše:
dobře, ale kšíry teď? Na dvou a půl letýho kluka? Když už zná svobodu pohybu?…
Jenom na to kojení třeba. Vidím, že jsem byla s nápadem předběhnuta… Když bysme takto šli kojit, tak bych mu řekla, že potřebuju, aby tady teď seděl, než nakrmím mimino. Že to je moc důležité a pokud sedět nebude, že dostane kšíry a bude uvázaný jak pejsem u boudy (to by se mu mohlo možná i líbit
)
@Bobese píše:
Sluníčkové maminky… pěkně napsané, je o tom nějaká „věcná“(ne jen oplkávačka) literatura? Přečtu si.Příspěvek upraven 01.08.13 v 13:20
„Vychováváme děti a rosteme s nimi“
@Angua píše:
Jenom na to kojení třeba. Vidím, že jsem byla s nápadem předběhnuta… Když bysme takto šli kojit, tak bych mu řekla, že potřebuju, aby tady teď seděl, než nakrmím mimino. Že to je moc důležité a pokud sedět nebude, že dostane kšíry a bude uvázaný jak pejsem u boudy (to by se mu mohlo možná i líbit)
To je geniální…
Formou hry si dítě uvázat. Možná něco podobného brzy ppoužiju
Asi při další gynekologické prohlídce v čekárně. Příště nemusí vědět celý autobus, kde jsem byla a co jsem dělala ![]()
@Kaczenka píše:
@Angua, nejsi na supermatku moc sterilní (poznatek z jiných diskusí)![]()
![]()
![]()
Jo, to nejsem, no. Tak nic, no… Snad se s tím nějak vyrovnám. Asi si zajdu do nějaké diskuze o vyřvávání miminek a spaní s dětma v posteli, abych si trochu zahojila ego ![]()
@kozisek píše:
Mluvíš o mě![]()
Hele, včera ráno jsem vylezla a naše téměř pětiměsíční štěně se stihlo dvakrát vys…, počůrala pelech, postýlku v obýváku přetáhla na druhou stranu, chobotnice Lamaze narvaná mezi špruslemi - asi se jí snažila vytáhnout
, kousek hovna v postýlce
rohož u gauče vykousaná. do toho vstal tříleťák a šel si pro zmrzku do mrazáku
ze zásady nezavírá mrazák a hulákal jak na lesy, že tam zmlinka není, tak vzbudil malou. Uklidnila jsem ho, když jsem řekla, že až to uklidíme, tak mi pomůže pověsit prádlo… naházel pár kousků pod okno a byl klid
A mě už to vůbec nemůže vytočit
To je ono, to je ten správný stav mysli. Už tě prostě nenaserou ![]()
@Jasněnkaa píše:
jj, nebo s novoškemTak fajn, budu tě sledovat a když uznám za vhodné, dostaneš titul, tak se snaž
Musíš do jiné diskuze
Jak jsem psala, třeba o spaní s dětma v posteli ![]()
@Angua píše:
Musíš do jiné diskuzeJak jsem psala, třeba o spaní s dětma v posteli
neumím hledat diskuze
potřebuji konkrétní odkazy ![]()
@Jasněnkaa píše:
neumím hledat diskuzepotřebuji konkrétní odkazy
Tak já tě pak upozorním, až se mi to zase někdy stane ![]()
@jenika1 píše:
Anairda: nakoupila jsem nanuky domů. Nachystala tři židličky, posadit, nelítat, nekecat, lízat. Do minuty jedné spadl, chtěla ho zvednout, plastová dětská židlička na dlažbě uklouzla, nanuk chtěla sebrat druhé, ta začala řvát a při utěku uklouzla na spadeném nanuku, Třetí strachem, že jí to taky seberou, vlezal na gauč v jídelně, kde ji samozřejmě ihned dohnaly. Zas…né bylo naprosto vše včetně dětí a já na mtrvici.
Aneb jak si ulehčit situaci, že? Dopadne to tak, že se musí vymalovat i strop. ![]()
@Bobese píše:
Holky ještě, že Vás tu mám… jdu do sebe. Fakt jo a vyzkouším, co píšete.ale musím nějak obrnit své nervy.Příspěvek upraven 01.08.13 v 13:09
Magne B6. Vyzkoušeno chronickým cholerikem (mnou) na vlastní kůži.
@Bersaba píše:
Magne B6. Vyzkoušeno chronickým cholerikem (mnou) na vlastní kůži.
a to cpeš sobě nebo dítěti?
možná kdyby se to cpalo dítěti, tak jsem v klidu ![]()