Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bobese ten vztek- dle meho jsou deti v urcitem veku jako zviratka- nestaci jim slovni zaosba na vyjadreni toho, co jim vadi, tak proste rvou…chapu, ze je to na palici, zvlast s hladovym mimisem v kocaru, ale jak psala tusim Angua, pokud je moznost, nasla bych lavicku, nebo kecla do travy, nakojila prcka a se starsim probrala to, co ho zlobi…reci typu „no jo, je horko, vis? proto se nanuk roztekl…a tebe ted zlobi lepici spinave prstiky, ze? me by to taky zlobilo, pojd, utreme je, nebo si je umyjes doma, ano? a vidis, jak uz jsi velky kluk, muzes sam jist veliky nanuk, to jeste mrnous nemuze, ten ma jen mliko od mamy“ blablabla…zabira to
(jen to fakt potrebuje obcas na silu prepnout do modu „slunickova maminecka“, jak ja tomu rikam
a ze to obcas stoji sil…znam od Matesa- ten me vyskolil jak nikdo
)
@Jasněnkaa píše:
@Angua si nefandi, ty to taky nejsešMám na mysli takové, které při slově plácnout na zadek vykřikují hesla, Styď se!!! to jsi matka? některý lidi by neměli mít děti atd.
pri placnout na zadek nekricim „styd se“, pri svliknout katata a placnout uz rvu- co se mnou?
![]()
@Angua píše:
Víš co by mi přišlo jako nejlepší řešení? Tak bych to řešila asi já (i když po bitvě je každý generál) - sedla bych si na lavičku nebo klidně na patník nebo do trávy, posadila malého s tím nanukem, ať si to v klidu líže (šlo by mu to líp, když má za chůze lízat zmrzlinu i můj čtyřletý, tak jde u toho takovým tempem, že bych ho přerazila- prostě chlapi, co po nich můžeš chtít - aby zároveň šli a lízali
) a nakojila bych mimino.
To mě taky napadlo, jenže při kojení by chlapec využil situace a zdrhnul by na silnici a s dítětem u prsu se dá velice těžko rychle reagovat. kdyby třeba jelo auto. Víte co, nanuk a špinavost, jedna věc… dobrá, je to malé dítě - beru, ale tato situace již byla předtím několikrát a jak je vidět, nepoučil se z ní a jen se ztekal a békal.
Anairda: nakoupila jsem nanuky domů. Nachystala tři židličky, posadit, nelítat, nekecat, lízat. Do minuty jedné spadl, chtěla ho zvednout, plastová dětská židlička na dlažbě uklouzla, nanuk chtěla sebrat druhé, ta začala řvát a při utěku uklouzla na spadeném nanuku, Třetí strachem, že jí to taky seberou, vlezal na gauč v jídelně, kde ji samozřejmě ihned dohnaly. Zas…né bylo naprosto vše včetně dětí a já na mtrvici.
Jsem tu „super matka“ ha ha ![]()
nečetla jsem teda úplně všecko ale problém zakladatelky je úplně klasika
občas mi taky tečou nervy a řvu jak po starším tak po ostatních kdo se kolem vyskytuje
dneska jsem třeba sprdla tchýni ale ta už je zvyklá ![]()
@Zuziky píše:
pri placnout na zadek nekricim „styd se“, pri svliknout katata a placnout uz rvu- co se mnou?![]()
ale ty víš jak to myslím ![]()
Holky ještě, že Vás tu mám… jdu do sebe. Fakt jo a vyzkouším, co píšete.
ale musím nějak obrnit své nervy.
Příspěvek upraven 01.08.13 v 13:09
@Bobese pokud ma tendence vyslovene zdraht (jak pises, ze by ti prchnul, kdybys kojila prcka), tak bych mu natvrdo dala ksiry (takove to „voditko“ na deti) s tim, ze je to pro lumpiky, kteri zatim nevi, ze maminka se posloucha a je nebezpecne behat kolem cesty a tak…(mam pocit, ze jsem k tomu behani do silnice kdesi videla nejaky animovany spot nebo knizecku nebo neco, zkusim pohledat)…a ze az ukaze, jak je sikovny, velky, rozumny kluk (u nas se hodne slyselo na „velkej rozumnej bracha“
), tak muze chodit „na volno“…jo, je to obcas okolim nepekne komentovane, ale co by clovek neudelal v ramci zachovani dusevniho zdravi ![]()
Já mám dnes taky chuť je někam strčit a zamknout ![]()
Na vztekání dvouleťáka na zadek nezabírá. Začalo to plíživě, kolem roku a půl, do té doby byla pohodářka. Pak začala pobrekávat. Ještě před třemi měsíci, to jí byl rok a třičtvrtě, občas zabralo důrazné DOST, STAČILO a přestala řvát. Ale pokročila a teď ječí vytrvale a intenzivně. Doufám, že už to dosáhlo vrcholu, na kterým se to bude bohužel nějakou dobu držet a pak z toho vyroste.
Já teda utěšuju, protože to v 80% zabere a když nezabere, tak ji odnesu do pokoje. A pak za ní třeba za chvíli přijdu (nebo taky ne
)
Já mám výhodu, že mám ještě holku 3,5 roku a ta mi dost drsně nastavuje zrcadlo, protože po ségře potom pokřikuje to samé co já, takže se musím hodně ovládat a volit správný slova. A dát na zadek, to se mi jaksi příčí, když vidím, že mě ta starší sleduje.
Podobná situace se vyskytla dnes u nás, jen ne se zmrzlinou, ale s vylitým bublifukem… Já většinou nechám jen tak ječet a začnu se přiblble usmívat na kolemjdoucí. Když šlo o zdraví, tak jsem synka přehodila přes rameno jako pytel mouky a řvoucího odnesla na bezpečné místo. Na zadek už párkrát taky dostal…
Jo a co se týče nanuků, tak nejméně tekoucí je Míša a kornouty, například Cornetto, mají tu oplatku nějakou lepčejší a i můj synek dokáže nanuk vylízat aniž by vypadal jako prase ![]()
Jo mě teda nikdo nikdy nic neřekl když jsem vyplácela dítko
že prý vypadám tak hrůzostrašně že se bojí že taky jednu slíznou ![]()
jednou jsem se na jednu úplně cízí holčičku jen škaredě podívala když zlobila tatínka a už byla hodná a hezky cupkala ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@Zuziky Já chci kurz sluníčkových mamineček
Se přidávám…