Finanční podpora vdané studující dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32325
18.4.23 19:08

@Keyllah proč by chodila někam pracovat místo studia? je v pořádku, že studuje…tak nevím, proč se tomu nevěnuje a potřebuje se k tomu ještě vdávat…pokud má potřebu se vdát, tak v tom případě by se měla o sebe být schopná postarat sama…tohle mi přijde jako vymýšlení blbostí během studia…evidentně jí těch 5 tisíc stačí, když nechodí ani na brigádu…a jestli čeká, že kromě studia teď rodiče i zafinancují svatbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
18.4.23 19:12
@Monchichik píše:
@Keyllah proč by chodila někam pracovat místo studia? je v pořádku, že studuje…tak nevím, proč se tomu nevěnuje a potřebuje se k tomu ještě vdávat…pokud má potřebu se vdát, tak v tom případě by se měla o sebe být schopná postarat sama…tohle mi přijde jako vymýšlení blbostí během studia…evidentně jí těch 5 tisíc stačí, když nechodí ani na brigádu...a jestli čeká, že kromě studia teď rodiče i zafinancují svatbu?

jako že být vdaná je nějak časově náročnější než mít přítele? jaká je to pro ni změna, co do času který musí trávit studiem? :think: zakladatelka jasně psala, že kromě občasných brigád to víc dcera nezvládne, studium je náročné a ona se připravuje. Dle zakladatelky „až moc“ :think: a v čem je problém, že vystačí s 5tis.? :think: když nedostane nic, tak evidentně nevyjde a do té práce bude muset? tak ale, třeba když už teď nestíhá brigádu, tak po svatbě zvládne třeba i normálně pracovat a k tomu studovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
18.4.23 19:19

@ivetsarka proč dcera tak moc spěchá se svatbou? Je jí 22, nic není, nic nemá a hrne se do manželství? Proč? Děti nejspíš v nejbližších 2 letech nebudou, tak co je ten důvod? Čistá láska, která potřebuje mít papír? :think:
A svatbu bude hradit kdo? A přibližně kolik?
 Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
18.4.23 19:21

@Keyllah ne, jakože se vdávat nevidím důvod, když nemá hotovou školu… :mrgreen: studium je náročné, tak ať studuje a vdává se až bude mít školu hotovou…za mě je to prostě vymýšlení blbostí během studia…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
18.4.23 19:27
@Monchichik píše:
@Keyllah ne, jakože se vdávat nevidím důvod, když nemá hotovou školu… :mrgreen: studium je náročné, tak ať studuje a vdává se až bude mít školu hotovou…za mě je to prostě vymýšlení blbostí během studia…

tak jasně, bylo by to nejjednodušší, ale zakázat to asi nejde, ne? takže jí přestat přispívat a doufat, že nějak dostuduje, když vím, že čas na brigády nemá? :think: pro mě jako pro rodiče, by bylo jedno, jestli je vdaná nebo není…tak se rozhodne teď nevdát a zakladatelka bude přispívat dál. Pokud by se vdala, tak už by jí přispívat nemohla? :think: ad absurdum, si to dcera nechá projít hlavou a aby mohla dostudovat díky příspěvku od rodičů, tak se teď účelově nevdá a vdá se po ukončení studia. Ryzí účelovka. Jaký v tom bude rozdíl pro zakladatelku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
18.4.23 19:30

@Keyllah no dcera to má postavené asi nějak divně…od manžela živit nechce, ale vdávat se chce…zřejmě přijdou i o úlevu na studenta, ne? já vidím rozdíl mezi vdanou a svobodnou…jako vdaná už patří jinam, buduje svojí rodinu…ne, že se nechá dál živit…to se nemusí vdávat, nevidím v tom smysl…ještě, že jsem tohle nikdy řešit nemusela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
18.4.23 19:35
@Monchichik píše:
@Keyllah no dcera to má postavené asi nějak divně…od manžela živit nechce, ale vdávat se chce…zřejmě přijdou i o úlevu na studenta, ne? já vidím rozdíl mezi vdanou a svobodnou…jako vdaná už patří jinam, buduje svojí rodinu…ne, že se nechá dál živit…to se nemusí vdávat, nevidím v tom smysl…ještě, že jsem tohle nikdy řešit nemusela :mrgreen:

jako já bych nadšená ze situace nebyla, ale zas raději ať se vdá, ale hlavně aby dostudovala. Jako hodili bychom řeč, jestli je nutné se vdávat teď, ať počká, ale zas, nařídit bych jí to nemohla…já bych jí prostě dál přispívala dokud by nezačala pracovat, zas vázat to zda dostuduje na nějakýho mlaďocha, kterej by je měl uživit oba, sebe i moje dítě…já bych to kvůli 5tis. prostě neriskovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.4.23 19:41
@VitaminC píše:
Ty das za jidlo pro ctyri dospele deset tisic mesicne?

A to je málo nebo moc? Já jen, že my ve dvou prožereme i 15K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
18.4.23 19:48

@Keyllah já bych během studií svatbu neplatila… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
18.4.23 19:56
@Monchichik píše:
@Keyllah já bych během studií svatbu neplatila… ;)

a to zakladatelka psala, že po ní dcera chce? to jsem nějak přehlídla…já ti nevím, zas až tak, abych dceři na svatbu nepřispěla, bych to nehrotila. Vždyť dcera studuje, a studiu se věnuje, dělá věci navíc atd. vztahy fungují a zakladatelka je na ni prý pyšný…nevím, co by to udělalo se vztahy :think: myslíš, že by dceru nebo tebe za nějakou dobu nemrzelo, že jsi jim na svatbu nedala ani korunu? že by se to vzájemných vztahů, i třeba se zeťem nijak nedotklo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
18.4.23 20:03
@lucad77 píše:
A to je málo nebo moc? Já jen, že my ve dvou prožereme i 15K.

Za me malo. My snime za dvacet, jsme 2+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
18.4.23 20:04

@Keyllah já nevím…u nás to bylo prostě tak, že nejdříve vystudujou, pak ať dělají další…takhle to tady máme my…ona ty peníze stejně nemá…aby platila svatbu…psala, že jí půjde studovat ještě jedno dítě…já k té svatbě momentálně nevidím jediný důvod…a ještě přijde zakladatelka o úlevu na dani, jestli jí bere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
18.4.23 20:04
@Livi92 píše:
Hele, mám od VŠ tři roky a dva sourozence studující, takže představu o nákladech mám celkem jasnou. :roll:

A nejaky argument k veci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
18.4.23 20:16

Asi takhle, ja bych sve dite podporovala i po svatbe, pokud by to bylo financne realne. Ale tady to vypada, ze rodina patri ke stredni tride a nema uplne na rozhazování. Tim ze se dcera vda, tak přijde o ulevu na dani za dite, mozna prispevky na dite a to je mesicne v radu tisic a to uz pro takovou rodinu muze byt i likvidační. Ono ne vždy je to jen o tom chtit, ale i moct..
A zakladatelka se mi nejevi jako skrt co by nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
18.4.23 20:17

@blueberryx Pokud rodina dosahne na pridavky na dite, tak rozhodne neni stredni trida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí