Finanční podvod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
111verunka111
19.6.14 11:44

To netuším, co to může být, ale osobně si myslím, že kdybys měla někde něco platit, tak by ti to přišlo dopisem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6027
19.6.14 11:45

Tak tam zavolej, to je nejjednodušší, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.14 11:45

@luc31
no ja se o tom bavila s brachou a ten rikal at tam radsi nevolam, ze smskou by me urcite nekontaktovali a ze to cislo muze byt jedno z tech hodne drahych, placenych…zkousela jsem na ne hledat jiny kontakt ale na ruznych webech maji ruzna cisla telefonni

• Citovat
  • Upravit
7182
19.6.14 11:46

Pochybuju, že by úřad kohokoliv kontaktoval smskou. Pro klid duše bych si na stránkách úřadu ověřila, že telefonní číslo je skutečně na ně, případně zavolala na správné a poptala se po té paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
19.6.14 11:47
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem to googlit, hledat na serverech co evidují podvody, podvodná telefonní čísla atd a vůbec nic jsem nenašla, akorát že ten úřad v tom městě skutečně existuje. V podstatě žádné movité i nemovité věci nevlastním, papír prohlášení daň. přiznání jsem vyplňovala akorát na brigádě.
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost?

Tak telefonní předvolba je skutečně z Valašských klobouk, ale že by někoho upozorňovaly sms zprávo? Tak tam zkus zavolat a hned budeš vědět na čem jsi :think:. Příjmení té paní je jaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
19.6.14 11:47

Neumím si představit, že by finanční úrad komunikoval prostřednictvím SMSky. Nechala bych to plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.6.14 11:48
  • Citovat
  • Upravit
8114
19.6.14 11:51

577 bude určitě pevná linka… a co Ti brání zavolat na FU Val.Kl.? Pak budeš vědět o co jde… třeba opravdu fungují výzvami přes SMS jen někdo pomýlil č. tel. Aspoň to budou vědět a oznámí to správnému člověku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
19.6.14 11:51

No pokud jsi měla i změškané volání z neznámého čísla určitě bych zavolala na to telefonní číslo. za firmu mi takto chodí sms z Finančního úřadu, kde mám telefonní číslo, důvod proč mám volat a jméno úřednice co se o to stará.
ano určitě koluje spoustu podvodů - pokud máš podezření můžeš si ověřit na úřadě jméno úřednice zdali tam vůbec pracuje. navíc se nedoplatky za movité věci platí na účet finančních úřadů - což je taky lehce ověřitelné. bohužel se pak může stát, že ti poběží penále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.14 11:53

@pegisek
ano vcera jsem mela nekolik zmeskanych hovoru, ale z uplne jinych cisel, predvolba 277 a u toho jsem na internetu nasla ze se jedna o homecredit nabidky

• Citovat
  • Upravit
7182
19.6.14 11:55
@Anonymní píše:
@pegisek
ano vcera jsem mela nekolik zmeskanych hovoru, ale z uplne jinych cisel, predvolba 277 a u toho jsem na internetu nasla ze se jedna o homecredit nabidky

Tak prostě na ten úřad brnkni a zeptej se. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
19.6.14 11:56

Tak jak tady radili, zavolej FU a nechej si přes ústřednu paní spojit.

Nebo zajít osobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.14 11:59

@Kac no prave ja jsem z vychodnich cech a ten urad je ve Zlinskym kraji…

• Citovat
  • Upravit
412
19.6.14 12:02
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem to googlit, hledat na serverech co evidují podvody, podvodná telefonní čísla atd a vůbec nic jsem nenašla, akorát že ten úřad v tom městě skutečně existuje. V podstatě žádné movité i nemovité věci nevlastním, papír prohlášení daň. přiznání jsem vyplňovala akorát na brigádě.
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost?

Do konce května se platila daň z nemovitosti. Asi jste něco zapomněli zaplatit. V dubnu chodily složenky. Možná k Vám nedorazila. Zavolejte tam, číslo opravdu patří FÚ, podle rodného čísla Vám řeknou, co to je. A FÚ píše SMS, pokud tam mají vaše číslo. Je to levnější a rychlejší než dopis. Ze Vsetínského mi taky kdysi psali SMS- někdy vloni. Raději to řešte, pak by Vám mohl přijít dopis, ale s pruhem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.6.14 12:02
@Anonymní píše:
@Kac no prave ja jsem z vychodnich cech a ten urad je ve Zlinskym kraji…

Co ti teda brání tam zavolat? Nějak tomu nerozumím 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová