Finanční podvod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8114
19.6.14 12:12
@terinka4444 píše:
8o 8o 8o to je taky dobrý, takže podvod, zkouší, jestli se nějaký míň znalý člověk nevyděsí a raději nezaplatí, aby mu nic nehrozilo :cert: :cert:
:think: taky se někdo mohl přepsat…bez úmyslu ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
19.6.14 12:39
@Raduš.ka44 píše:
Pochybuju, že by úřad kohokoliv kontaktoval smskou. Pro klid duše bych si na stránkách úřadu ověřila, že telefonní číslo je skutečně na ně, případně zavolala na správné a poptala se po té paní.

rozjíždí se měkké vymáhání, tj. sms, emaily…nejen na FÚ.
Bohužel budou přesně tyto reakce, protože podvodných sms a emailů chodí mraky, a když je tam telefon, tak je zpoplatněn šílenou částkou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
19.6.14 12:47

Rozhodne bych na cislo ze sms nevolala, muze to byt presmerovane na drahe linky. Zavolala bych na prislusny urad a zeptptala se tam. Dle toho, co by mi rekli, bych se zaridila a sms pustila z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.6.14 12:53
@arcinka píše:
Rozhodne bych na cislo ze sms nevolala, muze to byt presmerovane na drahe linky. Zavolala bych na prislusny urad a zeptptala se tam. Dle toho, co by mi rekli, bych se zaridila a sms pustila z hlavy.

Jak přesměrované? :think:

• Citovat
  • Upravit
1698
19.6.14 13:20
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.

Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem to googlit, hledat na serverech co evidují podvody, podvodná telefonní čísla atd a vůbec nic jsem nenašla, akorát že ten úřad v tom městě skutečně existuje. V podstatě žádné movité i nemovité věci nevlastním, papír prohlášení daň. přiznání jsem vyplňovala akorát na brigádě.
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost? [/citace
zsvolej primo ns urad je to bezna praxe jak upozornit danovy subjekt na dluh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 13:21
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem to googlit, hledat na serverech co evidují podvody, podvodná telefonní čísla atd a vůbec nic jsem nenašla, akorát že ten úřad v tom městě skutečně existuje. V podstatě žádné movité i nemovité věci nevlastním, papír prohlášení daň. přiznání jsem vyplňovala akorát na brigádě.
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost?

volala jsi tam?
Pokud mas fin. urad ve svem okoli dojdi si tam a over si tuto informaci primo u prepazky kde Ti podle rodneho cisla rekne pracovnice zda je to pravda a taky by Ti mela byt schopna rict jestli ten urad a tel cislo co mas v papire existuje nebo je to podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1698
19.6.14 13:24

Muzes si take za 100 pozadat o potvrzeni bezdluznosti a pak mas jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.14 13:24

@kubykula Já pracuji na dohodu jako vymahač pohledávek v jedné firmě (jen pohledávky této jedné firmy). A zákazníkům posíláme mailem upomínky, já jim volám a když je nedostihnu, posílám SMS. Také to spousta lidí ignoruje a pak se diví, že jim službu, kterou nezaplatili zablokujeme…Je asi obtížné, odlišit skutečné nedoplatky a podvod.

• Citovat
  • Upravit
684
19.6.14 13:31
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost?

Najdi si webovky příslušného úřadu a koukni, zda to telefonní číslo odpovídá… případně tam najdeš číslo na centrálu a tam bych si ověřila jak telefonní číslo, tak jméno tý paní. Nicméně finančák komunikuje písemně, případně telefonicky. rozhodně nic neplať dokud si to neověříš.

tady najdeš všechny úřady: http://urady.statnisprava.cz/….nsf/i/d0027

Pokud tam ten urad který te udajne kontaktoval nebude, pak je to podvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
19.6.14 13:32

Finanční úřad píše sms naprosto běžně!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.14 13:35

PROBLEM UZ JE VYRESEN, viz moje zprava na predchozi strance

• Citovat
  • Upravit
323
19.6.14 13:37

Mě napadá, jestli to není omyl - paní úřednice to psala někomu, koho se to týká a ťukla špatně tel. č. a došlo to tobě, které se to vůbec netýká. A ještě - SMSka Ti přišla jen ´obecná´, tzn. že je tam a tam tolik a tolik dluh a nebo to bylo Vážená paní…, při kontrole bylo zjištěno (např.) - ptám se, jestli bylo v té SMSce oslovení?… Osobně bych to jako podvodnou SMSku nevnímala - především, když jsi našla na netu, že úřad existuje i to tel. č. Fakt si myslím, že to byl jen úřednický překlep v čísle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
19.6.14 15:10

@Wecernice2 tak asi jak kde a jak komu, mě vždy jen volali, a to můžu říct, že na finančák posílám něco tak 5× ročně minimálně :-) a ze svého okolí neznám nikoho, komu by kdy přišla sms od FÚ… kór v případě, že bych s daným FÚ neměla nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.7.16 01:10

Spáchání trestného činu

Dobrý večer, chci se zeptat co se mi může stát když bylo proti mě zahájeno řízení z podezření o pokus finančního podvodu. V únoru jsem si vzala mobilní telefon na splátky. Splátky jsem nesplácela. Nebyl v tom úmysl. Po obdržení dopisu o navrácení celého úvěru jsem si nevšimla datumu splatnosti. A zaplatila to pozdě. Nikdy jsem žádný problém neměla a trestní rejstřík mám zatím čistý. V pátek se mám znovu dostavit na Policii. Čeho se mám obávat? Jsem z toho zničená. Předem děkuji za odpovědi :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
5.7.16 01:58
@Lucka101 píše:
Dobrý večer, chci se zeptat co se mi může stát když bylo proti mě zahájeno řízení z podezření o pokus finančního podvodu. V únoru jsem si vzala mobilní telefon na splátky. Splátky jsem nesplácela. Nebyl v tom úmysl. Po obdržení dopisu o navrácení celého úvěru jsem si nevšimla datumu splatnosti. A zaplatila to pozdě. Nikdy jsem žádný problém neměla a trestní rejstřík mám zatím čistý. V pátek se mám znovu dostavit na Policii. Čeho se mám obávat? Jsem z toho zničená. Předem děkuji za odpovědi :,( :,(

Asi to nechceš číst, ale rozhodně se máš obávat nějakého trestu. A ještě se tomu divíš? VZÍT SI NĚCO NA SPLÁTKY, NEPLATIT A ČEKAT ŽE SE TO NĚJAK VYŘEŠÍ??? A ještě napsat, že v tom nebyl úmysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová