Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
![]()
![]()
to je taky dobrý, takže podvod, zkouší, jestli se nějaký míň znalý člověk nevyděsí a raději nezaplatí, aby mu nic nehrozilo
![]()
@Raduš.ka44 píše:
Pochybuju, že by úřad kohokoliv kontaktoval smskou. Pro klid duše bych si na stránkách úřadu ověřila, že telefonní číslo je skutečně na ně, případně zavolala na správné a poptala se po té paní.
rozjíždí se měkké vymáhání, tj. sms, emaily…nejen na FÚ.
Bohužel budou přesně tyto reakce, protože podvodných sms a emailů chodí mraky, a když je tam telefon, tak je zpoplatněn šílenou částkou ![]()
Rozhodne bych na cislo ze sms nevolala, muze to byt presmerovane na drahe linky. Zavolala bych na prislusny urad a zeptptala se tam. Dle toho, co by mi rekli, bych se zaridila a sms pustila z hlavy.
@arcinka píše:
Rozhodne bych na cislo ze sms nevolala, muze to byt presmerovane na drahe linky. Zavolala bych na prislusny urad a zeptptala se tam. Dle toho, co by mi rekli, bych se zaridila a sms pustila z hlavy.
Jak přesměrované? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem to googlit, hledat na serverech co evidují podvody, podvodná telefonní čísla atd a vůbec nic jsem nenašla, akorát že ten úřad v tom městě skutečně existuje. V podstatě žádné movité i nemovité věci nevlastním, papír prohlášení daň. přiznání jsem vyplňovala akorát na brigádě.
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost? [/citace
zsvolej primo ns urad je to bezna praxe jak upozornit danovy subjekt na dluh
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem to googlit, hledat na serverech co evidují podvody, podvodná telefonní čísla atd a vůbec nic jsem nenašla, akorát že ten úřad v tom městě skutečně existuje. V podstatě žádné movité i nemovité věci nevlastním, papír prohlášení daň. přiznání jsem vyplňovala akorát na brigádě.
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost?
volala jsi tam?
Pokud mas fin. urad ve svem okoli dojdi si tam a over si tuto informaci primo u prepazky kde Ti podle rodneho cisla rekne pracovnice zda je to pravda a taky by Ti mela byt schopna rict jestli ten urad a tel cislo co mas v papire existuje nebo je to podvod.
Muzes si take za 100 pozadat o potvrzeni bezdluznosti a pak mas jistotu
@kubykula Já pracuji na dohodu jako vymahač pohledávek v jedné firmě (jen pohledávky této jedné firmy). A zákazníkům posíláme mailem upomínky, já jim volám a když je nedostihnu, posílám SMS. Také to spousta lidí ignoruje a pak se diví, že jim službu, kterou nezaplatili zablokujeme…Je asi obtížné, odlišit skutečné nedoplatky a podvod.
@Anonymní píše:
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost?
Najdi si webovky příslušného úřadu a koukni, zda to telefonní číslo odpovídá… případně tam najdeš číslo na centrálu a tam bych si ověřila jak telefonní číslo, tak jméno tý paní. Nicméně finančák komunikuje písemně, případně telefonicky. rozhodně nic neplať dokud si to neověříš.
tady najdeš všechny úřady: http://urady.statnisprava.cz/….nsf/i/d0027
Pokud tam ten urad který te udajne kontaktoval nebude, pak je to podvod…
PROBLEM UZ JE VYRESEN, viz moje zprava na predchozi strance
Mě napadá, jestli to není omyl - paní úřednice to psala někomu, koho se to týká a ťukla špatně tel. č. a došlo to tobě, které se to vůbec netýká. A ještě - SMSka Ti přišla jen ´obecná´, tzn. že je tam a tam tolik a tolik dluh a nebo to bylo Vážená paní…, při kontrole bylo zjištěno (např.) - ptám se, jestli bylo v té SMSce oslovení?… Osobně bych to jako podvodnou SMSku nevnímala - především, když jsi našla na netu, že úřad existuje i to tel. č. Fakt si myslím, že to byl jen úřednický překlep v čísle.
@Wecernice2 tak asi jak kde a jak komu, mě vždy jen volali, a to můžu říct, že na finančák posílám něco tak 5× ročně minimálně
a ze svého okolí neznám nikoho, komu by kdy přišla sms od FÚ… kór v případě, že bych s daným FÚ neměla nic společného.
Dobrý večer, chci se zeptat co se mi může stát když bylo proti mě zahájeno řízení z podezření o pokus finančního podvodu. V únoru jsem si vzala mobilní telefon na splátky. Splátky jsem nesplácela. Nebyl v tom úmysl. Po obdržení dopisu o navrácení celého úvěru jsem si nevšimla datumu splatnosti. A zaplatila to pozdě. Nikdy jsem žádný problém neměla a trestní rejstřík mám zatím čistý. V pátek se mám znovu dostavit na Policii. Čeho se mám obávat? Jsem z toho zničená. Předem děkuji za odpovědi
![]()
@Lucka101 píše:
Dobrý večer, chci se zeptat co se mi může stát když bylo proti mě zahájeno řízení z podezření o pokus finančního podvodu. V únoru jsem si vzala mobilní telefon na splátky. Splátky jsem nesplácela. Nebyl v tom úmysl. Po obdržení dopisu o navrácení celého úvěru jsem si nevšimla datumu splatnosti. A zaplatila to pozdě. Nikdy jsem žádný problém neměla a trestní rejstřík mám zatím čistý. V pátek se mám znovu dostavit na Policii. Čeho se mám obávat? Jsem z toho zničená. Předem děkuji za odpovědi![]()
Asi to nechceš číst, ale rozhodně se máš obávat nějakého trestu. A ještě se tomu divíš? VZÍT SI NĚCO NA SPLÁTKY, NEPLATIT A ČEKAT ŽE SE TO NĚJAK VYŘEŠÍ??? A ještě napsat, že v tom nebyl úmysl ![]()