Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@luc31
no ja se o tom bavila s brachou a ten rikal at tam radsi nevolam, ze smskou by me urcite nekontaktovali a ze to cislo muze byt jedno z tech hodne drahych, placenych…zkousela jsem na ne hledat jiny kontakt ale na ruznych webech maji ruzna cisla telefonni
Pochybuju, že by úřad kohokoliv kontaktoval smskou. Pro klid duše bych si na stránkách úřadu ověřila, že telefonní číslo je skutečně na ně, případně zavolala na správné a poptala se po té paní.
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem to googlit, hledat na serverech co evidují podvody, podvodná telefonní čísla atd a vůbec nic jsem nenašla, akorát že ten úřad v tom městě skutečně existuje. V podstatě žádné movité i nemovité věci nevlastním, papír prohlášení daň. přiznání jsem vyplňovala akorát na brigádě.
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost?
Tak telefonní předvolba je skutečně z Valašských klobouk, ale že by někoho upozorňovaly sms zprávo? Tak tam zkus zavolat a hned budeš vědět na čem jsi
. Příjmení té paní je jaké?
Neumím si představit, že by finanční úrad komunikoval prostřednictvím SMSky. Nechala bych to plavat.
577 bude určitě pevná linka… a co Ti brání zavolat na FU Val.Kl.? Pak budeš vědět o co jde… třeba opravdu fungují výzvami přes SMS jen někdo pomýlil č. tel. Aspoň to budou vědět a oznámí to správnému člověku ![]()
No pokud jsi měla i změškané volání z neznámého čísla určitě bych zavolala na to telefonní číslo. za firmu mi takto chodí sms z Finančního úřadu, kde mám telefonní číslo, důvod proč mám volat a jméno úřednice co se o to stará.
ano určitě koluje spoustu podvodů - pokud máš podezření můžeš si ověřit na úřadě jméno úřednice zdali tam vůbec pracuje. navíc se nedoplatky za movité věci platí na účet finančních úřadů - což je taky lehce ověřitelné. bohužel se pak může stát, že ti poběží penále…
@pegisek
ano vcera jsem mela nekolik zmeskanych hovoru, ale z uplne jinych cisel, predvolba 277 a u toho jsem na internetu nasla ze se jedna o homecredit nabidky
@Anonymní píše:
@pegisek
ano vcera jsem mela nekolik zmeskanych hovoru, ale z uplne jinych cisel, predvolba 277 a u toho jsem na internetu nasla ze se jedna o homecredit nabidky
Tak prostě na ten úřad brnkni a zeptej se. ![]()
Tak jak tady radili, zavolej FU a nechej si přes ústřednu paní spojit.
Nebo zajít osobně?
@Kac no prave ja jsem z vychodnich cech a ten urad je ve Zlinskym kraji…
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi protože nemůžu založit téma anonymně.Dnes mi přišla SMS, kde stálo, že při ověřování os. daň. účtů bylo zjištěno, že Územní pracoviště ve Val. Kloboukách eviduje nedoplatek na dani z nemovitých věcí ve výši 810,–Kč. Pak tam bylo příjmení úřednice a telefonní číslo začínající na 577…
Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušela jsem to googlit, hledat na serverech co evidují podvody, podvodná telefonní čísla atd a vůbec nic jsem nenašla, akorát že ten úřad v tom městě skutečně existuje. V podstatě žádné movité i nemovité věci nevlastním, papír prohlášení daň. přiznání jsem vyplňovala akorát na brigádě.
Bylo mi porazeno ať to neřeším, že to je podvod, ale stejně z toho mám divný pocit…máte někdo zkušenost?
Do konce května se platila daň z nemovitosti. Asi jste něco zapomněli zaplatit. V dubnu chodily složenky. Možná k Vám nedorazila. Zavolejte tam, číslo opravdu patří FÚ, podle rodného čísla Vám řeknou, co to je. A FÚ píše SMS, pokud tam mají vaše číslo. Je to levnější a rychlejší než dopis. Ze Vsetínského mi taky kdysi psali SMS- někdy vloni. Raději to řešte, pak by Vám mohl přijít dopis, ale s pruhem…
@Anonymní píše:
@Kac no prave ja jsem z vychodnich cech a ten urad je ve Zlinskym kraji…
Co ti teda brání tam zavolat? Nějak tomu nerozumím ![]()
To netuším, co to může být, ale osobně si myslím, že kdybys měla někde něco platit, tak by ti to přišlo dopisem