Fio banka - zkušenosti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35411
5.9.11 15:57

Fio banka - zkušenosti

Zdravím, rozhodla jsem se zalozit účet u Fio banky. Jsem už v podstatě rozhodnutá, ale přeci jen jde o peníze :think:
Zajímaly by mě Vaše názory, postřehy, zkušenosti…
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68876
5.9.11 16:10

Jsem tam zatím teprve půl roku, ale naprostá pohoda, opravdu platím jen za případný výběr z bankomatu, ovládání přes net jednoduché :-) Mám to jako takový ten „průtokový“ účet, kam mi chodí výplata a platí se odtamtud inkaso a veškeré trvalé příkazy, spoříme jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.9.11 16:38

Máme už tři roky(dříve fio záložna) a nikdy žádný problém. Naprostá spokojenost.
Na rozdíl od jiných bank nám chodí na hlavní účet měsíčně dokonce i úroky :palec: v řádu stovek. Což jsme dřív platili my bankám za „vedení“ účtu a jiný nesmyslný poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
7.9.11 09:20

díky holky :wink: tak ja to asi risknu :lol: i kdyz teda uroky v radu stovek, jak pise PeBa mi asi chodit nebudou :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
7.9.11 19:18

U Fio jsem asi dva mesice a jsem spokojena. Nejsem si moc jista bezpecnosti jejich Internetoveho bankovnictvi, protoze prihlasovat se podle JMENA a jen ciselneho hesla..bez pouziti treba sms. jeste me trosku zarazela jejich kancelar - tri studentske stoly pocitac a trezor na klic taky nevypada moc duveryhodne. Ale zase zadny extra penizky mi tam nechodi a zatim zadny problem nemely tak jim budu verit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68876
7.9.11 19:23

Tak přihlásit se můžeš, ale na veškeré transakce už tu kontrolní SMS potřebuješ… sice mi to taky nepřijde jako absolutní vrchol bezpečnosti (předchozí banka to měla vyřešené lépe, ale to na ní bylo asi tak jediné lepší), ale prý to tak má dneska většina bank :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
8.9.11 20:30
ugluk píše:
Tak přihlásit se můžeš, ale na veškeré transakce už tu kontrolní SMS potřebuješ… sice mi to taky nepřijde jako absolutní vrchol bezpečnosti (předchozí banka to měla vyřešené lépe, ale to na ní bylo asi tak jediné lepší), ale prý to tak má dneska většina bank :nevim:

moje stavajici banka to ma taky :think: sice se neprihlasuju jmenem, ale kontrolni smsky mi chodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
8.9.11 20:33

…my na to máme doma extra starej mobil, jen na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JankaHo
29.1.12 19:32

Kontokorent

Dobrý den, s manželem uvažujeme o založení konta u Fio banky. Bohužel manželovi chodí výplata hodně nepravidelně, nejčastěji koncem měsíce tak bych se chtěla zeptat jestli někdo máte zřízení i kontokorent u Fio a jaké s ním máte zkušenosti. děkuji

• Citovat
  • Upravit
4486
8.3.12 10:50

Zavedli poplatky?

Holky, co máte Fio, nerozumím tomu, že posledních tak 14 dnů se mi u každé položky objeví poplatek 2,40 Kč! Máte to taky? Je nějaká změna? To by byla tedy dost velká nevýhoda, ale nějak se mi to nezdá.
Jsem u nich od r. 2007 a spokojenost, ale toto mě tedy zarazilo.

JankaHo - kontokorent nevyužívám, takže ti neřeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.3.12 11:01
LucaLuca píše:
Holky, co máte Fio, nerozumím tomu, že posledních tak 14 dnů se mi u každé položky objeví poplatek 2,40 Kč! Máte to taky? Je nějaká změna? To by byla tedy dost velká nevýhoda, ale nějak se mi to nezdá.
Jsem u nich od r. 2007 a spokojenost, ale toto mě tedy zarazilo.JankaHo - kontokorent nevyužívám, takže ti neřeknu.

Schválně jsem se koukla, a jediný poplatek mám 6 Kč za výběr z bankomatu ČSOB, jinak nic… to se díváš na internetové bankovnictví a objeví se ti to v přehledu pohybů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
8.3.12 11:31

Přesně tak. Posledních cca 10 pohybů. Pohyby mi chodí i smskou, a to ty normální pohyby jo, a tyto poplatky ne. Je u toho napsáno poplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.3.12 11:35

Mě teda smskou pohyby nechodí, nemůže to být nějaký nový poplatek? No vím, že se myslím měnily nějaké podmínky, ale měla jsem dojem, že se to týkalo jen zahraničních plateb… zkus se na netu kouknout do zpráv, co ti chodí, tam byl odkaz na ty nové změny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
8.3.12 12:03

Do těch zpráv jsem koukala, ale to jsou pdf na několik stránek, a na první pohled jsem tam ceník neviděla. A když to zkouknu a zavřu, už tam tu zprávu nemám. :oops:

Tak jo, zkusím vypnout ty hlásiče. Třeba je to fakt poplatek za tu sms, ale to snad mohli vyblejt, když jsem si to nastavovala, ne? Že to je zpoplatněné.

Edit:
Tak děkuju moc, už jsem to našla i na jejich stránkách: 1 sms hlásič za 2,40. Všimla jsem si toho po 13. sms. No nejít zadat platbu, tak to nevědomky platím třeba 3 měsíce. Hlásič jsem vypnula. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abctrutnov
21.3.12 02:01

poplatek

LucaLuca píše:
Přesně tak. Posledních cca 10 pohybů. Pohyby mi chodí i smskou, a to ty normální pohyby jo, a tyto poplatky ne. Je u toho napsáno poplatek.

Poplatek 2,40 je za SMS info, nastavte si info pomocí emailu (email je zdarma)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová