Frekvence styku s praprarodici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
7.11.21 13:26
@jezz1e píše:
93 let babičce, 98 dědovi (taky bydlí sám). Ona si tedy všechny děti nárokovala přednostně vždycky, jen teď už neumí posoudit, co reálně jde a co ne. Plus zapomíná, takže zavolá třeba půl dne po naší návštěvě, kdy za ní přijdeme, že je tam furt sama. :nevim:

Tak to je asi omluvitelné. :-) Krásný věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
16.1.22 01:43
@Anonymní píše:
Ahoj, jak často se vaše děti vídají se svými praprarodici, čili vašimi babickami a dědečky?
U nás to těžce nestíháme, máme 2 děti, 4 a 6 let, ráno je vezu do školky a školy, potom jedu do práce, po práci je vyzvedávám, pak jedeme domů, vyvenčit psa, dát svačinu, pak mají v některé dny kroužky, někdy musíme nakoupit, se starším se podívat na to, co zrovna berou ve škole, chystat večeři, prostě ten týden vždy rychle uteče.. o víkendu chceme být spolu jako rodina, zajet na hory, do zoo, na jarmark, nějaký výlet.. Máme 3 prarodiče- me rodiče, a od manžela jsou rozvedení s novými partnery, tak se s nimi vídáme izolovaně..pak máme každý s manželem sourozence, kteří se s námi taky chtějí o víkendu vidět a
@Anonymní píše:
Ahoj, jak často se vaše děti vídají se svými praprarodici, čili vašimi babickami a dědečky?
U nás to těžce nestíháme, máme 2 děti, 4 a 6 let, ráno je vezu do školky a školy, potom jedu do práce, po práci je vyzvedávám, pak jedeme domů, vyvenčit psa, dát svačinu, pak mají v některé dny kroužky, někdy musíme nakoupit, se starším se podívat na to, co zrovna berou ve škole, chystat večeři, prostě ten týden vždy rychle uteče.. o víkendu chceme být spolu jako rodina, zajet na hory, do zoo, na jarmark, nějaký výlet.. Máme 3 prarodiče- me rodiče, a od manžela jsou rozvedení s novými partnery, tak se s nimi vídáme izolovaně..pak máme každý s manželem sourozence, kteří se s námi taky chtějí o víkendu vidět a do toho bychom občas něco rádi podnikli s našimi kamarády a jejich dětmi.. Prostě na ty praprarodice už ten čas nějak pravidelně fakt nezbývá, jak je to u vás?

Z toho, co tu popisujete, tak se dost vymlouváte.

1. prarodiče nemají auto, že by si vnoučata jednou vyzvedli že školy a školky sami?
  2. děti musí být u každého venčení psů
  3. prarodiče neumí dětem nachystat svačinu a večeři?
  4. děti musí být u každého nakupování?

Místo toho abyste si s manželem udělali víkendové wellness spolu jako manželé jednou za čas, tak tady řešíte ptákoviny, které by se daly vyřešit levou zadní. Místo toho, abyste si udělali čas na malou návštěvu s prarodiči dětí, tak tady řešíte nějaké musím nakoupit. Nehledejte výmluvy, hledejte způsoby a bude se vám žít lépe.
Proč jednou za čas neuděláte rodinnou grilovačku? Proč jednou do té zoo nejedete i s prarodiči? Asi se vám moc nechce co?
Já bych byla ráda, kdyby mi prarodiče a to je jedno z jaké strany, pohlídali na chvíli děti, abychom mohli s manželem někam spolu vyrazit jako manželé. Když se nechce, tak se holt nechce.

Tak mi to fakt hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
16.1.22 01:51

@Snorlaxik tady to vypadá, že se spíš nechce. Já mám tchánovce 70 let, jsou to typičtí panelákoví televizní peciválové. Jasně celodenní péči o 16 měsíčního vnoučka nezvládnou. Ale alespoň na malý výlet do mořských akváriích, zoo a nebo třeba na městskou rozhlednu pouštět draka s vnoučkem jsme je dostali. A i 80letí starouškové zvládnou malou víkendovou grilovačku s rodinkou. Jeden víkend se snad dá obětovat, ne? Děcka budou lítat venku a starouškové budou spokojení. Věřím tomu, že se jim vysvětlit dá, ze děcka nebudou zri hodiny nehnutě sedět s rukama za zády :( a poslouchat jak se dospělí vybavují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová