Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
náhodou jsem narazila na podobná diskusní témata na tomto webu z minulosti. Chtěla bych znát nestranný názor někoho, kdo se již ocitl v podobné situaci jako já. Manžel byl vždy trochu cholerik, v době, kdy jsem byla na mateřské mi při každé hádce pouze nadával do neschopných a líných…Nyní se poprvé stalo, že mě zbil. Nebyla to jedna facka ve vyhrocené situaci. Ihned po incidentu, u kterého byl bohužel 6 letý syn jsem se přestěhovala v našem domě aspoň do podkroví a začala jsem řešit odchod. Našla jsem i byt a zařídila vše pro odchod. Když jsem mu řekla, že odcházím, začal prosit, plakal mi v klíně, nakonec mě přemluvil a zůstala jsem. Zatím ale stále spím o patro výš. Slíbil, že bude docházet k psychologovi a už se nikdy nedotkne alkoholu. Všechny naše hádky měly vždy základ v jeho opilosti. Uvěřila jsem a zůstala. Dělám dobře? Poraďte prosím. Moc se bojím, že to je jen začátek a že se všechno bude opakovat.
nedelas dobre!!! o je stary znamy kolotoc. manzel napadne zenu, ta chce odejit, on se kaje, ona uveri a vsechno zacne znovu!!! odejde dokud je cas, kdyz ne kvuli sobe, tak kvuli synovi. uz jen to, ze videl, jak te muz bije musi byt pro nej strasne traumaticky zazitek… nechces ho vystavovat dalsim takovym hruzam, ne?
@Anonymní píše:
stalo se to poprvé, předtím byly jen slovní útoky proti malé, když brečela
ach jo, klasika…nejdřív slovní ataky, pak fyzické (kopnutí do obličeje)…příště to bude bůhvíco jinýho. Měj se na pozoru, bude to stupňovat postupem času..mysli na malou a pokud se zase něco přihodí a některou z vás nějakým způsobem fyzicky napadne, zvaž svoje setrvání s takovým člověkem. Řešila jsem pracovně případ jedný paní, která snášela postupně čímdál větší nátlak a postupný fyzický napadání, a přesto to vše snášela „kvůli dítěti“, celých 12 let, až to přerostlo v šílenosti, které nechci publikovat a její kluk, kvůli kterému to snášela, stal se podobným tyranem jako otec, převzal jeho vzor a byl schopnej v těch 12-letech napadnout svoji matku podobně jako otec a nechápal, co je na tom divného, vždyť to tak přece má být (tohle se v něm zakořenilo) ![]()
@kočička Evička píše:
ach jo, klasika…nejdřív slovní ataky, pak fyzické (kopnutí do obličeje)…příště to bude bůhvíco jinýho. Měj se na pozoru, bude to stupňovat postupem času..mysli na malou a pokud se zase něco přihodí a některou z vás nějakým způsobem fyzicky napadne, zvaž svoje setrvání s takovým člověkem. Řešila jsem pracovně případ jedný paní, která snášela postupně čímdál větší nátlak a postupný fyzický napadání, a přesto to vše snášela „kvůli dítěti“, celých 12 let, až to přerostlo v šílenosti, které nechci publikovat a její kluk, kvůli kterému to snášela, stal se podobným tyranem jako otec, převzal jeho vzor a byl schopnej v těch 12-letech napadnout svoji matku podobně jako otec a nechápal, co je na tom divného, vždyť to tak přece má být (tohle se v něm zakořenilo)
Nesouhlasim, ja osobne bych uz necekala, jestli se priste ovladne, nebo me kopne znovu, pro tentokrat treba uz dvakrat ze…nedejboze kdy neco udela dceri. Me kopnou do obliceje tak ho prvne asi zabiju (s mou povahou by mi asi fakt bylo jedno ze ma o 50 kilo vice) za druhe bezim okamzite k doktorovi at mam vse na papire. No a k doktorovi uz bych sla asi rovnou s vecma, a nebo bych mu ty jeho predtim vyhazela oknem na ulici.
PRO ME OSOBNE JE NAPROSTO NEMYSLITELNE, ZE BY MI CHLAP JAKKOLI UBLIZIL, BYT BYCH I JA NECO PROVEDLA!!! Jsme partneri, to znamena rovnocenne osoby a fyzicke napadeni je pro snad asi jediny duvod, kvuli kteremu bych vztah ukoncila okamzite!
Samozejme je to nekdy tezsi, neni rodina nebo pratele, zazemi, finance, ale VZDY, vzdy se da neco podniknout - uz preci jen kvuli tem detem, toto pro me musi byt neskutecne psychicke vypeti!
Holky, tem kterym se to deje posilam hodne sil, ne k tomu, aby utoky prezily a naucily se s nimi zit, ale proto aby dokazaly odejit a zacit mnohem lepsi zivot!!!
@Barca12345 píše: PRO ME OSOBNE JE NAPROSTO NEMYSLITELNE, ZE BY MI CHLAP JAKKOLI UBLIZIL, BYT BYCH I JA NECO PROVEDLA!!! Jsme partneri, to znamena rovnocenne osoby a fyzicke napadeni je pro snad asi jediny duvod, kvuli kteremu bych vztah ukoncila okamzite!
Naprosto souhlasím a nechápu, proč bych měla dávat druhou a další šanci. Udělá to jednou, udělá to znovu. Jako alkoholik, gambler, zloděj… Už bych mu nemohla věřit a nemohla si ho vážit ![]()
@Barca12345 píše:
Nesouhlasim, ja osobne bych uz necekala, jestli se priste ovladne, nebo me kopne znovu, pro tentokrat treba uz dvakrat ze…nedejboze kdy neco udela dceri. Me kopnou do obliceje tak ho prvne asi zabiju (s mou povahou by mi asi fakt bylo jedno ze ma o 50 kilo vice) za druhe bezim okamzite k doktorovi at mam vse na papire. No a k doktorovi uz bych sla asi rovnou s vecma, a nebo bych mu ty jeho predtim vyhazela oknem na ulici.PRO ME OSOBNE JE NAPROSTO NEMYSLITELNE, ZE BY MI CHLAP JAKKOLI UBLIZIL, BYT BYCH I JA NECO PROVEDLA!!! Jsme partneri, to znamena rovnocenne osoby a fyzicke napadeni je pro snad asi jediny duvod, kvuli kteremu bych vztah ukoncila okamzite!
Samozejme je to nekdy tezsi, neni rodina nebo pratele, zazemi, finance, ale VZDY, vzdy se da neco podniknout - uz preci jen kvuli tem detem, toto pro me musi byt neskutecne psychicke vypeti!
Holky, tem kterym se to deje posilam hodne sil, ne k tomu, aby utoky prezily a naucily se s nimi zit, ale proto aby dokazaly odejit a zacit mnohem lepsi zivot!!!
kdybych měla kam jít, už jsem pryč, být bez dcery, tak jdu, mamku přítel týrá a ona si už zvykla, tam pomoc nenajdu, není to jednoduché, jinak nikoho nemám
@Anonymní píše:
kdybych měla kam jít, už jsem pryč, být bez dcery, tak jdu, mamku přítel týrá a ona si už zvykla, tam pomoc nenajdu, není to jednoduché, jinak nikoho nemám
Toto je ta situace, kdy bude odchod tezsi, ale jen v tom, ze nebude z hodiny na hodinu. Ale vzdy to jde…
I kdyby ses mela trochu pripravit, trochu planovat…
Co do azyláku? Nebo ho prostě udat, aby musel na chvíli pryč z bytu. Měla bys čas hledat. Já nevím, musí to být šílený… ![]()
Azylove domy, podnajem, spolecny podnajem, nejaka ubytovna nez neco sezenes, brigadu, praci, hlidani… odkud jsi?
@Barca12345 píše:
Toto je ta situace, kdy bude odchod tezsi, ale jen v tom, ze nebude z hodiny na hodinu. Ale vzdy to jde…I kdyby ses mela trochu pripravit, trochu planovat…
budu muset, protože slovní útoky na malou trvají a já mám hrozný strach
Už to, že ti nadává do neschopných a líných je docela silné kafe, tohle si partneři, kteří s erespektují a milují neříkají. Nedokážu si vůbec představit situaci, kdy by mi manžel něco takového řekl. Jako jsou třeba vyhrocené hádky, kdy padne nějaké ostřejší slovo, ale mělo by to být úplně vyjímečné a partner by se měl omluvit.
Takže pro mě by byly neakceptovatelné už ty nadávky a pokud nadává i malé, tak to by pro mě osobně byla konečná. A fyzický útok by to jen stvrdil. Dítě takové rodinné prostředí vždycky negativně poznamená. Mně by nestačilo, že by na mě už nikdy nešáh, já bych si nemohla vážit chlapa, který je sprostý nebo nějak hnusný na děti.
Jestli nemáš teď kam jíít, tak hledej cesty, jak to udělat, držím pěsti!!
@Barca12345 píše:
Azylove domy, podnajem, spolecny podnajem, nejaka ubytovna nez neco sezenes, brigadu, praci, hlidani… odkud jsi?
teď bydlím na severní Moravě, ale pocházím z Plzně, takže bych se chtěla vrátit tam, mám tak kamarády, snad někdo pomůže na přechodnou dobu…budu muset s pravdou ven, co se stalo…není východisko, nemůžu se pořád bát, co se stane malý
@KPKristy píše:
@Barca12345 píše: PRO ME OSOBNE JE NAPROSTO NEMYSLITELNE, ZE BY MI CHLAP JAKKOLI UBLIZIL, BYT BYCH I JA NECO PROVEDLA!!! Jsme partneri, to znamena rovnocenne osoby a fyzicke napadeni je pro snad asi jediny duvod, kvuli kteremu bych vztah ukoncila okamzite!Naprosto souhlasím a nechápu, proč bych měla dávat druhou a další šanci. Udělá to jednou, udělá to znovu. Jako alkoholik, gambler, zloděj… Už bych mu nemohla věřit a nemohla si ho vážit
já jsem se bála bránit, aby se nerozzuřil a něco neudělal malý, jinak bych se bránila a nejsem žádný tintítko
@Anonymní píše:
já jsem se bála bránit, aby se nerozzuřil a něco neudělal malý, jinak bych se bránila a nejsem žádný tintítko
V pohode, vsak ja nerikam, co jsi udelala a neudelala spatne! Ja rikam, jen jak bych reagovala. Jsem proste sileny prudas a v devadesati procentech vzdy jednam a pak myslim! ![]()
Hele, seber svych pet svestek, nech mu dopis na rozloucenou a adios! Dite stoji za vsechno trapeni! A kde ze S. Moravy? Ja jsem bydlivala v Ostrave a ted ve Frydlante nad Ostravici! ![]()
@Barca12345 píše:
V pohode, vsak ja nerikam, co jsi udelala a neudelala spatne! Ja rikam, jen jak bych reagovala. Jsem proste sileny prudas a v devadesati procentech vzdy jednam a pak myslim!
Hele, seber svych pet svestek, nech mu dopis na rozloucenou a adios! Dite stoji za vsechno trapeni! A kde ze S. Moravy? Ja jsem bydlivala v Ostrave a ted ve Frydlante nad Ostravici!
V Havířově. Příští týden padáme, při potížích dříve. Mám sbalený nejnutnější věci, kdybychom musely vypadnout dříve. Já po sobě sobě šlapat nenechám ![]()
stalo se to poprvé, předtím byly jen slovní útoky proti malé, když brečela