Fyzické tresty v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.9.14 17:05

@Atizka jo, jo souhlas :). Já vůbec neříkám, že se dítě „musí bít, aby nebylo rozmazlené“. Taky si myslím, že je lepší to řešit „diskusí“.
Jen prostě myslím, že jsou občas situace, kdy to plácnutí nezaškodí. Zejména u dětí, které ještě rozumově nemají na to, některé věci pochopit… je tu spousta jemných nuancí, které dle mého názoru občasné plácnutí ospravedlňují.
Mne prostě jen překvapilo to, že tu stojí šik matek, které kategoricky tvrdí, že jejich dítě nikdy nikdoplácat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
15.9.14 17:13

Onehdy jsem byla svědkem, jak se maminka dohadovala asi s 5letým klučinou, domlouvala, vysvětlovala a kluk začal maminku kopat, škaredě nadávat. Bylo to v parku, kolem šla starší paní a aniž by něco řekla, kluk k ní běžel a to samé začal ji nadávat. A maminka zase domlouvala, já bych klukovi naplácala na zadek a bylo by.Pak se nemůžeme divit, že tu rostou děti, které neposlouchají, dělají si srandu z dospělých. Někdy to plácnutí je učinější, než nějká domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
15.9.14 17:22

@mojmira hošík být můj, tak si do večera nesedl :lol: pětileté děcko už by mělo mít trošku hranice, jak se chovat k ostatním lidem, ne? :think: podle mě rozmazlený fracek…

• Citovat
  • Upravit
7009
15.9.14 17:42

Pokud lehké plácnutí přes prsty bylo za rýpání v jídle, tak ji zcela chápu, mám doma tři malé děti, jeden něco začne dělat, další se přidaj, když si představím tu řetězovou reakci ve třídě tříleťáků, tak lepší to zarazit v zárodku. Představ si kdyby se takhle začly děti rýpat třeba v rajský, jak by to v té třídě vypadalo…

Učitelky by se za chvíli těch dětí nemohli dotknout, aby náhodou neudělaly něco „násilného“. :roll: Pak mají mít učitelé nějaký respekt, když si jde maminka už ve školce stěžovat na lehké klepnutí přes prsty :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.9.14 17:46
@panikralickova píše:
Mne prostě jen překvapilo to, že tu stojí šik matek, které kategoricky tvrdí, že jejich dítě nikdy nikdoplácat nebude.

Těm lze vzkázat jen doporučení, ať si v tom případě dítě velmi dobře vychovají. Pak to nebude potřeba. Ale rozmazleného fakana holt bude muset usměrnit společnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
15.9.14 17:57
@Litta píše:
Těm lze vzkázat jen doporučení, ať si v tom případě dítě velmi dobře vychovají. Pak to nebude potřeba. Ale rozmazleného fakana holt bude muset usměrnit společnost.
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
15.9.14 18:05
@lucenka píše:
kolik učitelek máte celkem na třídu? Nebo máte nějakou kratší otvírací dobu školky? Protože 2 učitelky mají logicky 8 hodinovou pracovní dobu a většina školek má otevřeno dýl.

Dokonce ani to ne, přímou práci u dětí můžou mít jen 6 hodin, ty další dvě jsou na přípravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
15.9.14 18:11

Teda ja koukam, co nam to tu vyroste za generaci :O Kdyz ja byla mala, tak se takovy veci neresily a k dospelym jsme si nedovolili co deti dnes. Ja teda na zadek dam, kdyz je potreba-ne ze me to bavi, ale aby ditko melo hranice.. Pripadne mi, ze ucitelky maji mensi prava nez ty deti. V materince to jeste jde, ale druhy stupen zakladky uz je to sama „osobnost, co si do toho nenecha od ucitelky kecat“. Skolka a skola ma spolupracovat s rodici na vychove a ucit respektu k druhym. Nejaky placnuti bych neresila.. neco jinyho by bylo, kdyby ji narezala-to bych si taky nenechala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.9.14 19:37
@WontTell píše:
Trochu hysterická reakce v diskusi o plácnutí přes ruku, ne?

Hmmmm…Zobecnila jsem pojem „plácnutí“. Tudíž, pokud tě to pohoršilo, velmi se ti omlouvám, že jsi „musel“ reagovat na hysterický příspěvek ;) .

@panikralickova píše:
A ano, dítě mám, ale roční, takže na něj neplatí ani diskuse, ani plácnutí :P. Mám dost názorný příklad ve své sestřenici, která svého chlapečka NIKDY neplácla a vše řeší FORMOU HRY. Chlapeček je rozmazlený až hrůza, ale ona to nevidí, protože on je přeci jen „svůj“.

Ale my tu neřešíme přece tvou sestřenici a tvého rozmazleného synovečka :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Řešíme školku a možné plácnutí dítěte učitelkou.

To je pro mě zcela nepřípustné.
BITÍ - to jsem sice zobecnila i to plácnutí, ale pořád si stojím za tím, že mi žádný učitel (ať v MŠ nebo ZŠ) nebude děcko plácat. Pardon! Jemně plácat, aby opět nevznikl nějaký komunikační šum :lol:. Na výchovu svého děcka si stačím sama ;) a nepotřebuji k tomu fyzické zásahy učitelů ani dědečků. :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.14 20:06

Děkuju všem za odpovědi. Já sama děti plácnu výjimečně, beru to většinou jako své selhání, že mi ruply nervy, nebo mě nebavilo něco neustále dokola opakovat. Pokud občas plácnu já, beru to pak tak, že se to může stát i učitelce, dědovi, komukoli jinému…Jen si nepřeji, aby to pak mělo vliv na to, že dcera nebude chtít chodit do školky, nebo se bude bát.
Jinak znám i rodiče, které své děti nikdy neplácli a jsou to většinou pozitivní příklady, děti dobře vychované.

• Citovat
  • Upravit
9128
15.9.14 20:36
@panikralickova píše:
Aha, a jak, prosím Tě???
Dámy, já se Vám fakt divím…
Ještě teda dokážu nějak překousnout, že Vám vadí, když dítě plácne učitelka v MŠ, ale že Vám vadí dítě jemně plácne vlastní dědeček…
Pak se opravdu nedivím tomu, že do první třídy nastupuje z 90% parta dětí, co jsou dost nezvladatelné. A jak říkají zasloužilé učitelky, není to chyba dětí, ale rodičů.

třeba by to mohla udělat jako já :mrgreen: hmm, tak mě napadá, asi bych to měla vyučovat, že by nějaký kursík :mrgreen:
Když jsem to zvládla já a nemám vzdělání, tak musí i průměrná učitelka :) no oni prostě musí a musí si bez toho poradit a jak? No tak většina to bez plácnutí zvládne, takže to asi nějak jde i v tom kolektivu různých jedinců. Jednoduché to s některými dětmi nemají, navíc jich tam mají moc, stačila by polovina.
Ale že by to byla až taková tragedie, pokud to není školka někde v ghetu, tak to si nemyslím. Ono to pak je nejen o štěstí na kolektiv, ale i o té učitelce a jejích schopnostech, jestli to zvládá nebo ne. ta neschopná zasloužilá si bude stěžovat, jak jsou ty děti hrozný, schopná ti řekne, že to docela jde :)
Naše učitelky si děti ze třídy syna i dcery chválí, že jim dělají radost, jsou pohodové, jen někteří kluci žey by mohli víc poslouchat, ale to je normálka.

Moje nikdy neplácnuté děti ve školce problémy nemají, ani většina ostatních, nevím do jakých školek chodí vaše děti, kde převažují ty nezvladatelné, ale u nás jsou děcka tak nějak v normě. :nevim:

Příspěvek upraven 15.09.14 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
15.9.14 20:46

Zrovna dneska mi říkala kamarádka, že její malá učitelku omylem kopla a učitelka na ní i před matkou napřáhla 8o
je to učitelka tak 2r do důchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.9.14 20:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
15.9.14 21:00

Já tedy ještě dítě skolkoveho věku nemam, ale urcite bych nechtěla, aby me dite trestal nekdo jiný, než ja nebo manžel. I moje mamka když malou lehce placne přes ruku, tak se mi to příčí…a to nejsem z těch, co by dite nikdy neplacly…naopak někdy je to nejúčinnější metoda…ale to je kazdeho věc, at si každý vychovava sve dite po svém. Hlavne je dulezita uz vrozena povaha a temperament ditete…u nektereho plati domluva a i male placnuti ho muze hodně sebrat, pritoze je prostě citlivější a jine dite zase proste obcas „potřebuje“nějaké to placnuti…taky bude hodně zalezet na věku…napr. toho pětiletého kluka, co tu někdo zmiňoval bych teda serezala na miste…svedci nesvedci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.9.14 21:04

Každý si vychovává dítě sám..a pokud to dítě např. šikanuje ostatní, asi ten rodič vychovává blbě :lol: Když si představím, že se moje dítě chová, jak rozmazlenej spratek a já bych si ještě měla stěžovat na učitelku, že si dovolila plácnout po zadku, hanba by mě teda fackovala. Pokud holčička nebyla upozorněna předem, je na mě plácnutí moc. Pokud jí učitelka marně vysvětlovala a poučovala a ona se stejně zašklebila a vrazila ruku do jídla, měla dostat ještě jednu navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí