Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@majdula1 To si ti ale, opravdu nejsem jistá.
Navíc třeba nejstaší dcera si vcelku ani žádné výprasky nepamatuje, jen jeden a ten byl z jejího pohledu nespravedlivý. Takže to zase asi nebylo tak hrozné ![]()
Holky, omlouvam se ze nereaguji, ale nestiham…skusim pozdeji
![]()
@g.sandova @boball Jen tatka a jen vyjimecne, v takove te prepuberte, kdyz jsem ho moc provokovala
tak mi priletel zahlavec, jak rikal. A vzdycky jsem to brala desne nespravedlive a potupne, vychovnej efekt beztak nula… nicmene on byl cely zivot presvedceny, ze prave diky tomu z nas vsech tri vyrostli slusni, vystudovani a pracujici lidi… A ja si myslim, ze to bysme byli beztak… kdyz nas meli radi a davali nam dobrej vzor. Ze to slo i bez pohlavku. Jen to jinak neumel asi. A chapu i, ze nervy ma clovek jen jedny, puberta bude vyzivna - ale zas trenuju si je uz ted ![]()
@ka2ka píše:
@ospalámyš naše školka byla fakt „úžasná“ dodneška se mi chce zvracet když si na ní vzpomenu
jinak já nejsem pro fyzické tresty dětí ve školkách, ale pokud se dítě šťourá v jídle rukou a zlobí s ním a učitelka mu ruku odtáhne tak to prostě podle mě není žádné plácnutí a trest asi jsem divná, ale se synem to dělám taky tak
Když my nevíme co se tam stalo. jestli mu ruku odtáhla, není problém. To si musí zjistit zakladatelka.
Já se zeptám úplně mimo, to je tak velký problém, když 3 leté dítě hrabe rukou v talíři?
@marmelada78 no tak když si hraje, ano.
když jí, ale po svém- tak není problém. můj názor
@marmelada78 píše:
Já se zeptám úplně mimo, to je tak velký problém, když 3 leté dítě hrabe rukou v talíři?
No to je tedy velký problém
. To prakticky nedělá už ani moje 19 měsíční.
@krtek7489 píše:
Zdá se mi, že tady zase někdo dělá z komára velbloudaJá osobně bych do určité míry fyzické tresty ve školkách a školách povolila. Nevidím nic špatného na tom plácnout dítě přes ruku
Když totiž vidím některé děti a jejich rodiče, tak by nejraději propleskla nejdřív je, protože to dítě za to většinou nemůže
souhlas, taky bych se nebránila v určitých situacích fyzickým trestům.
@marmelada78 píše:
no podle mýho jo… začne to dělat jedno dítě a od něj to okoukají všichni okolo. A ve 3 letech už je dost starý na to, aby jedlo normálně lžící/vidličkou.
@marmelada78 píše:
No, myslíš, že není? Taky už s tak velkým dítětem chodíš snad do restaurace a když se tam bude v tom hrabat rukama ![]()
@marmelada78 píše:
Doma ať si děcko dělá, co mu rodiče dovolí. Ve školce se mimo jiné učí pravidla stolování- správně držet lžíci, jíst příborem..
@marmelada78 píše:
Nevím, za jak moc velký problém to považují rodiče takového prcka, ale za mě: ano, je to problém.
@ospalámyš tělesný trest - není symbolické plácnutí přes ruku. Ale už se s vám militantními matkami nebudu dohadovat. Řešíte kraviny. Už chápu, proč jsou jinde víc v pohodě. Mateřská je půl roku a matka pak fičí do práce.
Ano, hlavní problém je, že děti jdou do kolektivu nepřipravené. Jejich maminky je sice neplácají přes ruce, ale zato je ani nenaučí pořádně stolovat a osobní hygieně. Sebeobsluze také ne.
@Capelucita píše:
@ospalámyš tělesný trest - není symbolické plácnutí přes ruku. Ale už se s vám militantními matkami nebudu dohadovat. Řešíte kraviny. Už chápu, proč jsou jinde víc v pohodě. Mateřská je půl roku a matka pak fičí do práce.
tak fič taky, ať jsi v pohodě.