Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak teď už na tebe sahl. A když byl schopný to udělat jednou, jsi si stoprocentně jistá že už to nikdy neudèlá? Já bych nebyla.
Probudila se jeho prava tvar.. na co chces jeste cekat? ![]()
Proč s ním chceš zůstat? Měl by se hodně omlouvat a chtít to řešit, ne házet vinu na tebe.
On právě už k psychologovi chodí, řeší s ním, že se lehce naštve a vybouchne ale já u těch sezení nejsem, takže nevim, co mu radí, ale očividně to moc dobrý není. Prý mu ten psycholog řekl, že když bude cítit, že to na něj jde, mam odejít, to se ale nestalo a proto mi asi šupl. Vim, ze je to neodpustitelne a urcite nechci, aby se to nekdy stalo znovu. Spis se s tim nedokážu srovnat psychicky. Celé odpoledne brecim a prijde mi to jako zlý sen, nedokážu se z toho vubec vzpamatovat, co se to vlastně stalo.
Absolutně se neohlížej za tím co bylo a zdrhej pryč.
Udělá to znova a znova a budeš v kolotoči, ze kterého nebudeš vědět jak ven.
Psychicky dohromady se dáš nejlépe bez něho.
Tak to je fakt kvalitní psycholog ![]()
Ale vlastně dává radu dobou, odejít ale hned a už se nevrátit.
Přesně tak. Máš odejít, a už se nevracet. Možná bys Ty potřebovala nějakého dobrého psychoterapeuta, a ten tvůj /ne/přítel by asi potřeboval spíše psychiatra.
Po šesti letech?
Proč?
Něčím ho štvete. Chtělo by to vědět čím.
Anebo ho naštvalo něco jiného a něco bylo poslední šťouchnutí.
![]()
Nějaký důvod to po tom čase má.
Příspěvek upraven 01.07.26 v 07:09
Hele víš co? Pusť si seriál Monyová.. Třeba se ti pak v té bedně rožne (rozsvítí) ![]()
Prej: „Celé odpoledne brecim a prijde mi to jako zlý sen, nedokážu se z toho vubec vzpamatovat, co se to vlastně stalo“
Prosím tě vzpamatuj se zavčas. Dávno jsi měla mít sbaleno a být pryč
Ty se nepotřebuješ vzpamatovat. Ty se potřebuješ sbalit a odstěhovat. ![]()
Ve zdravém vztahu nemá existovat žádná agresivita namířená proti partnerovi. Ani fyzická, ani psychická. Jakmile k ní dojde, je to konečná. Měl by následovat rozchod… Váš přítel tvrdí, že půjde k psychologovi. A taky tvrdí, že si za to vlastně můžete sama, protože jste ho neposlechla. Dojde k psychologovi? S největší pravděpodobností ne. Spousta lidí vám to slíbí jen proto, aby si to s vámi urovnali a pak budou doufat, že to necháte vyšumět a nebudete po nich chtít, aby to skutečně udělali. A zda za to můžete vy? Samozřejmě, že ne. Nikdo nemá právo druhého bít, ať už je rozzčílený jakkoliv. Nicméně spousta žen si k muži dovolí cokoliv právě proto, že spoléhají na to, že on je nemůže uhodit, když jsou to přece ženy. Na to nikdy nespoléhejte. Když proti vám stojí někdo, kdo má fyzickou převahu a je bez sebe vztekem, je agresivní, tak se snažte konflikt uklidnit. Myslete v tu chvíli na vlastní bezpečí. Zůstat zdravá je prostě důležitější, než vyhrát hádku a vysvětlit svoje stanovisko… Až nebude doma, sbalte se a odejděte třeba k rodičům. Rozejděte se s ním klidně po sms. Absolutně za žádných okolností mu nedávejte další šanci… I kdyby se stala ta nepravděpodobná věc - a sice, že by začal docházet k psychologovi - tak tohle je cesta spíš na roky než na týdny nebo měsíce. Chcete tam strávit x let jen proto, že možná jednoho dne vyřeší svoje vnitřní problémy a naučí se zvládat svoje emoce jinak? Opravdu nikdo si něco takového nevyřeší za tři sezení…
Uz bych si hledala vlastni bydleni. Ale zaroven se taky zamyslela nad tim, jestli jsem schopna pri konfliktu kocirovat vlastni emoce, nebo s gustem prikladam pod ohen. S jednim takovym, co umel udelat scenu a pak triskal do veci a umel celou hadku brutalne vyhrotit, jsem chodila, takze nakonec jsme na sebe jeceli oba dva, az jsem se naucila uz pri naznaku konfliktu odchazet pryc, aby se uklidnil a byla s nim rozumna rec.
@Eliškykluk píše: Více
No přesně! Stěžuje se na takovej lidskej odpa… ééé, co to píšu, chci napsat poklad. Říkám ji, ať mu dá šanci! Sice nevím, proč šanci, ta se dává jen tomu, kdo udělá nějakou chybu, ale tenhle - ten přece nic špatného neudělal. Já nechápu, nač si tu stěžuje! Nebo… stěžuje se vůbec?