Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@hrubeska77 ahoj, tak to +- začínáme stejně
já k tomu všemu ještě piju Nosifol ![]()
@LKK my zkoušíme zatím přirozenou cestou, nahlédla jsem do této diskuze protože jsem z Liberce a minulý týden jsem byla v Gennetu kvuli genet vysetření, máme v rodině dost rakoviny vaječníků, jenže výsledky budu mít za rok, doufám, že do te doby se zadaří… mám krátkou luteální fázi, takže doufám, že kontryhel a gynex to srovnají
@hrubeska77 tak to si myslím, že si zvolila správnou volbu s kontryhelem a Gynexem
u Gynexu se prý může stát, že můžeš v cyklu zašpinit. Případně kdyby se stalo stačí snížit počet kapek denně. S kolika kapkami začínáš?
Mohu se optat jak dlouho se snažíte a jakou máš délku lut. fáze?
To mě mrzí, al ještě, že to řešíš už jako převenci. Ale nechápu, že výsledky budou až za rok ![]()
Helennn:
já myslím, že teď už se ti to bude pichat samo!
Jak dlouho si musíš ty injekce aplikovat?
@LKK. Děkuju
trn kotryhel teda zkusím! Už jsem toho vyzkoušela tolik, že tím rozhodně nic nezkazím! ![]()
Zítra se jde na věc - pak vše povím, ale uvidíme jestli to bude zítra nebo až v pátek - všichni mě straší, že budu jak zombie po té narkoze!
Četla jsem na jedné diskuzi, že jim i lékařem byli doporučeno mít tulení tak za týden…ale já to samozřejmě nebudu zkoušet za každou cenu - uvidíme co mu dr řekne a HLAVNĚ co tam (ne)najde! ![]()
Jsem napnutá, jak kšandy! ![]()
@hrubeska77. Jak to že se na vyšetření čeká tak dlouho?
To je vyšetření jen ohledně těch vaječníků?
@LKK 2×7 kapek denně, a čaj 3× denně, není to moc? No pozitivní ovu test mám vzdy 19DC takže ovu tak 20-21DC, i když mi připadá dle píchání že mám ovu v den pozitiv. testu, nicméně MS 27DC ![]()
mimi cca pul roku, ale vzhledem k naší rodinné anamnéze docela spěchám a oni to budou řešit až budou výsledky, za ROK, jsem koukala jak blázen, ale prý to urychlit nejde. Byla jsem u Mudr Křečkový, sympatačka ![]()
@wlucinka jo jo, ohledně rakoviny vaječníků, prý musí od sebe postupně oddělovat gen po genu, kterých je přes 1200 a bud ten špatný najdou nebo ne, když ho najdou tak pak jeste zkoumají na kolik % je chybný. Já myslela že vysledky budou třeba do měsíce, bohužel
@wlucinka jo a některé geny musí nechat jeste dozrát či co, proste roční proces
@hrubeska77 no já si dávám Gynex 3×7kapek a čaj jednou denně-protože Gynex už kontryhel obsahuje.
Hmm, to je opravdu krátká. Věřím, že ti Gynex a čajík pomůžou. Nezkoušela si prohledat na emiminu co třeba někdo ještě doporučuje? Aspoň, aby se ti to prodloužilo na těch 11dnů i když jsem někde tady četla, že se zadařilo při 9dnech.
Ono hodně záleží asi jak si vajíčko dává na čas a jak dlouho putuje. Tedy nic není nemožné.
To se nedivím, kdybych měla takové riziko jdu do toho také co nejdříve. Mohu se optat kolik ti je? ![]()
@wlucinka Určitě ho zkus ![]()
No budu na tebe zítra myslet a držet pěsti
![]()
To je tvá první narkóza? Já po ni byla v pohodě a připadala jsem si úplně odpočinutá-teda do hodiny to na mě padlo a pak jsem spala 3hodiny
ale kdyby mě mohli pustit v ten den domu, tak jdu. Snad na tom budeš stejně ![]()
Určitě vyčkej co ti doporučí, ale +- pár dnů určitě vadit nebudou ![]()
Chudáku-se nedivím. Já bych byla taky napnutá jak kšandy
kdo ví třeba mě to také čeká, ale díky tobě budu vědět do čeho jdu ![]()
@LKK uz hooooodně
36
no co jsem tu našla tak kontryhel, gynex, vitamín B6, kyselinu listovou-tu beru taky a femigard - ten jsem nezkoušela, a pak jsou na to leky od Mudr, ale tam jsem zatim nedospěla
@hrubeska77. Teeeda, to vyšetřen. Je zdlouhavý…ale vůbec se nedivim!
Ty už nějaké mimí máš? Škoda, že jsi na yu genetiku nešla už dřív - mohla jsi byt klidná! ![]()
Ale je opravdu masakr na co ty lékaři dnes nepřijdou! Klobouk dolů… ![]()
@LKK. Ne-e už jsem byla na jednom zákroku, když mi byli 18 ale je to skoro 10 let…takže můžu reagovat jinak! Určitě řeknu, jak to probíhalo, ať víš případně co čekat! Ja se zákroku jako takového nebojím, bojím se výsledku… ![]()
Buď se mi uleví a nebo se to napětí ještě umocní
alespoň ale budu vědět na cem jsem ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.