Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ivet74 píše:
Ahoj holky tak podávám info. Takže dnes 4den kuptivace máme stále 10 bojovníčků.8 je jich krásných a 2 pomalejší. 2 embrya to dohnaly to od všerejška dohnala, protože včera byly pomajelší 4.
Zítra poslední telefonát kolik jich pujde na vyšetření PGD a kolik následně zamrazí.
@wlucinka - rýma na předoperační nevadí, já byla také nastydlá. A to předoperační musí být hlavně kvuli tomu, že se jde pod narkozu.
Krásný počet
gratuluji. Jde vidět, že to jsou silní bojovníci a určitě to dovedou úplně do dobrého konce.
@helennn píše:
@LKK dekujino dnes me to ceka znova.ale clovek aspoň vi co ho ceka
a jak jsi na tom ty?
Já jsem teprve na startovní čáře
1.konzultaci mám za sebou a teď jsem měla jít 2-3DC na krev, ale bohužel 1DC vyšel na pátek a od neděle MS nějak už nebyla
tak takový pešek. Určitě ten měsíc uteče a už mi to pořádně taky začne.
Jak dlouho tě ještě čekají injekce? Po těch injekcí jdeš rovnou na odběr vajíček, viď? Oni už v Gennetu průběžně vidí nějakou úrodu kolik jich bude? Nebo vše se dozvíš až po odběrech?
@LKK no tak snad ti to do dalso MS utece
ja ještě nevim jak dlouho budu mit ty injekce, v patek jedu na ultrazvuk tak budu chytrejsi.taky ještě nekdy jsem jak alenka v risi divu
no snad si je nebudu muset pichat moc dlouho.ted mi prijde, ze jsem i nejaka vic unavena, mozna temi hormony
no v tehotenstvi je clovek první 3 mesice taky jak sipkova ruzenka, kudy chodi, tam hleda, kde by se dalo dobře lehnou a odpočinout ![]()
@helennn píše:
@LKK no tak snad ti to do dalso MS uteceja ještě nevim jak dlouho budu mit ty injekce, v patek jedu na ultrazvuk tak budu chytrejsi.taky ještě nekdy jsem jak alenka v risi divu
no snad si je nebudu muset pichat moc dlouho.ted mi prijde, ze jsem i nejaka vic unavena, mozna temi hormony
no v tehotenstvi je clovek první 3 mesice taky jak sipkova ruzenka, kudy chodi, tam hleda, kde by se dalo dobře lehnou a odpočinout
To taky doufám ![]()
V pátek asi jdeš na UTZ, aby se zjistilo jak tvoje tělo na to reaguje?
Ta únava je určitě z těch hormonů. Mě se zase hrozně motala hlava a unavená jsem taky byla, ale nebylo to nic hrozného.
Hezky napsáno s Růženkou ![]()
@LKK jj na ultrazvuk jdu, aby se zjistilo, jak na to reaguju.tak to jsi me uklidnila, ze je to temi hormony
a ze to tak nemam sama. a ty uz jsi si také nekdy pichala nebo to byly lecby na gynekologii před ivf?
Helennn:
To schválení ba pojišťovnu trvá tak dlouho? Myslela jsem, že to trvá max 1 měsíc! ![]()
A to se budeš celé ty 3 měsíce stimulovat? To je pro to tělo celkem šok ![]()
@wlucinka nene,schvaleni trva tak 14 dni, pak ten proces do mimi zabere tak 3 mesice
musíš cekat na ms, antikoncepce…neboj to pak bude fofr ![]()
@LKK. Ahojky ![]()
Jj už mám po - na hormonální profil toho bylo majinko, jen jedna ampulka! Pak jsem sla ještě na konzultaci ohledně predoperacniho a vše v pořádku - takže čtvrtku už nic nebrání! ![]()
Myslela jsem, ze na tu genetiku už mi tu krev brali, jak jsme tam byli poprvé - to mi brali ampulky 3 ![]()
Sice nevím, kdy mu tu krev na genetiku brali, ale určitě ji brali, páč 24.10. Jdem na konzultaci ohledně toho!
Pokud ten nosifol pomáhá k dozraní vajíček - určitě by mi pomohl! Třeba by mu zkrátil cyklus ![]()
Helennn:
Aha, to jsem vůbec nevěděla…
vždycky se nejvíc dozvím tady!
a tu HA musíš brát aby jsi to předčasne nedostala? ![]()
Ahoj
@wlucinka Panu doktorovi to divné nebylo, udělal mi vždy jen cytologii. Pokud jsem přišla, že nemám ms, doktor mi šupnul agolutin nebo co to bylo a ms tak do 10 dnů dorazila. Jinak ho ani nenapadlo udělat jiná vyšetření. Dokonce jsem psala na internetu do gynekolické poradny a ptala jsem se na to, jistá paní doktorka mi odepsala, že to co se mi děje je naprosto normální a nemám se nijak vzrušovat. Tak nevím. Ovulku jsem zkoušela hlídat měřením teploty, ale když jsem měla 3 měsíce za sebou stále stejnou teplotu, která nijak nestoupala ani neklesala, skončila jsem s tím. MS jsem dříve měla fakt nepravidelnou, těch 9 měsíců to bylo moje maximum. Loni kdy jsem byla bez antikoncepce a pokoušeli jsme se sviště, jsem měl ms jak na houpačce, třeba 3 měsíce pravidelně na den. pak 3 měsíce nic, pak 2 měsíce zas pravidelně, park zas 3 měsíce nic, takhle to šlo celý rok, až do té doby než jsem dostala Duphaston, pak už to bylo jen 32- 36 dní.
Do Mimoně jsme se stěhoval, protože tady pracuju a taky jsme chtěli z Lípy, kde nás všechno zničeho nic začalo rozčilovat. Máme pejsky a tady je to pro ně lepší. ![]()
@odie. Je pravda, že to člověk neřeší, když se nepokouší o mimi!
já si teď pořád říkám, že v příštím životě začnu snažit už v 18ti
![]()
Je jasny, že do té doby tě ti moc ‚nezajímalo‘ ze si to chodí, jak chce…
Já té medicíně ale opravdu věřím! Vem si, že před pár lety - ty ‚příběhy‘ co tu končí // na testu by tak třeba tenkrát ani neskončili! ![]()
Opravdu věřím, že ti pomůžou a těším se, až sem písneš, že máš konečně toho vytouženého svištíka
![]()
Já jsem z Lípy taky utekla…není tam práce! Myslím, žes udělala dobře…já tam jezdím ráda, ale jen na otočku. ![]()
@wlucinka ja tu antikoncepci mela, ze to pry vycisti dělohu…no urcite to do sebe něco ma.no a samozrejme jako na potvoru, kdyz uz se clovek tesi ze zacne, tak se mi o 14 opozdila
to jsou vždycky nerviky. myslis, ze zacneys v srpnu, takhle ti to zazlobi a hned se vse o mesic posune ![]()
Helennn:
Mrcha je pro ni opravdu správný název! ![]()
A ono to jde teda i bez HA? Je jasný, že s ní je to lepší, pokud ti to tu dělohu čistí! Zas ale HA se doporučuje přestat brát 3m před plánovaným těhu ![]()
Tak naštěstí se ti to hnulo ‚jen‘ o měsíc!
A jak dlouho budeš doma na neschopence?
@wlucinka no ja prave také vysadila HA, aby se to vse podarilo a nakonec mi ji tady daly
ale vim, ze gennet dela vse, aby byla co největší sance a zadarilo se
na neschopence nevim jak dlouho budu, to se uvidi, dle toho, zda se mimi podari ci ne…
@wlucinka taky věřim, že mi v Gennetu pomůžou a zjistí, kde je ten zádrhel. Koukám jak tady všechny píšete jak se v Gennetu snaží vám pomoci, a obdivuju, že vědí jak na to. Máš pravdu, že před pár lety by nebylo tolik šťastliců jako je teď. Už se těšim co mi paní doktorka, řekne. ![]()
Koukám jak všechny míříte vpřed za mimísky a je to úžasný, tak snad taky i my ostatní co jsme ještě neviděli // je brzo uvidíme ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.