Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky ![]()
Tak jsme nakonec nejeli
Příští 1DC si tam raději zavolám, abychom nejeli zbytečně a mohla jsem jet v klidu. Už nemám od včerejšího poledne ani MS, tak bych to chtěla vychytat ten 2DC, kdy to mám nevíce. Trošku mě to mrzí, ale když už čekáme takovou dobu, tak se ten cca měsíc už nezblázní. Zkusím si naordinovat nějaké přírodní produkty a uvidí se.
To já jsem se zase přistěhovala z LBC a jsem tu jak,,nováčkem,, ![]()
@helennn velký obdiv k injekcím
pokud nás to čeká-doufám, že přítel se toho ujme.
To už máš nějakou cestu za sebou v Gennetu. Jak dlouho jste se snažili?
Doufám, že po novém roce se už také posuneme dál. Snad si v Gennetu nedávají na čas ![]()
@LKK. To je škoda
že jsi nejela…ale je pravda, že kdybys to už neměla, nevím jestli by to vyšetření nebylo pak nějak zkreslené!
A kdy jde tvůj partner na SPG? A jak se na to tváří on? ![]()
@wlucinka Právě. Neznamená, že nás úplně netáhne věk, že to neřešit a čekat. Dva roky mi příjde takové maximum a pak určitě jít do CAR. U mě je to relativně brzo protože jsme přišli nato, že neovuluji (ale asi mi potvrdí PCO
Jinak bych asi taky ještě chvilku čekala.
Tak podle spermiogramu se u Vás asi taky rozhodne zda nejdříve podstoupíte IUI, že?
@wlucinka Ta MS byla asi rozhodující když už jsem neměla kde nic tu nic od včera. Mě budeš aspoň informovat o novinkách a co mě čeká ![]()
Na SPG se domluvíme až půjdem na krev, tak minimálně měsíc nic. No přítel z toho asi není nijak moc nadšenej, ale co se dá dělat. Zase, ale říká, že je to pro něj to nejmenší v poměru co čeká možná mě a ze srandy říká, že to mě takové příjemné věci asi nečekají ![]()
@LKK. Do IUI bych taky určitě šla - mě kamarádce třeba vůbec nic nenašli(tedy nic zásadního) a přesto jim to nabídli! A vyšlo jim to hned napoprvé ![]()
Tam hlavně záleží ba SPG a na průchodnosti vejcovodů…takže u nás se dá se říct většina rozhodne právě v ten čtvrtek, kdy podstoupime obojí…
Určitě dám vědět, at víš co tě případně čeká
musím ale uznat, že už bych chtěla aby bych čtvrtek, aby se to už rozseklo - mě se i uleví, až budu vědět na čem jsme!
A ty si hlidas ovu? Meris třeba teplotu? Máš ji pi tech hormonech pravidelně?
@wlucinka Tobě řeknou výsledek hned potom zákroku jak to u tebe vypadá, viď? A jak dlouho se čeká na výsledky SPG?
Věřím, to čekání je nejhorší. Ono to uteče-půlka pondělí již za náma
vkolik máš nástup?
Ovu hlídám pomocí testů. Teplotu neměřím. Ty to hormony (Clostylbegyt) jsem měla jen 3krát. Dvě balení na začátku roku a to se zadařilo a to třetí v červenci. Pak mi ho už dr. nechtěla předepsat.
Ahoj holky, tak dnes volali z Gennetu, že jich stále máme 10, ale 4 jsou pomalejší a 6 je krásných. Tak snad do PGD vydrží co nejvíce. ![]()
@LKK. No, ono pro to tělo to bude asi taky pěknej záhul ty hormony! Bude lepší když si te v gennetu preleci sami! Než aby to zkoušela gyn. metodou - pokus omyl!
Teď mi ale spíš vrtá hlavou, z čeho můžeš mít anovulacni cykly…
zkus třeba bylinky - já do OVU piju kakost a drmek(řekla bych, že mi taky pomohli)!
Výsledky z toho zákroku bych měla vědět hned, ale ten SPG netuším - trochy doufám, ze taky ten den! Ale to asi sotva, když zkoušej i takový to zkapalneni apod.! ![]()
Aaaa, sakra - jsem zas nervózní ![]()
@wlucinka Ten Clostík se prý může pouze 6× za život ![]()
To mi taky přišlo pokus omyl-vždy jsem ji to říkala a ona mě nikdy neudělala ani ten hormonální profil.
Jak jsem tak pochopila, tak z krve se pozná dost a jestli nemám náhodou ten PCO-což se značí anovulačními cykly. Na UTZ se jí to taky asi nezdálo.
Tento měsíc zkusím ty Gynex kapky a Nosifol. Nemáš s tím zkušenost?
Nebuď- to dáš
zase budeš blíž k miminku. Já jsem úplně stejná, ale to asi každý co se týká doktorů.
@LKK. O tom Nosifolu jsem četla…yo jsou taky kapky, ne? K čemu jsou dobré? K pomoci na OVU?
Jsem asi mimoň, ale copak je PCO? ![]()
To je škoda, že ten hormonální profil ti neudělala už dr. protože i tím rychleji by jste se někam hnuli! ![]()
Partner ti řekl, že pro něj to vyšetření nebude tam nepříjemné, jako pro tebe?
. Docela vtipálek!!!
@Ivet74 píše:
Ahoj holky, tak dnes volali z Gennetu, že jich stále máme 10, ale 4 jsou pomalejší a 6 je krásných. Tak snad do PGD vydrží co nejvíce.
Paráda, krásnej počet
, jen tak dál a ať PGD vydrží co nejvíc. ![]()
@Vlaďka 27 píše:
Paráda, krásnej počet, jen tak dál a ať PGD vydrží co nejvíc.
Taky moc gratuluju. Krásný počet.
Co jinak holky, jak se máte?
@TerkaBaterka Děkuji za optání, já se mám jak na houpačce, jednou je mi fajn a pak v noci mě chytnou vaječníky jako při MS
. Dnes jsem o tom četla na netu a má to docela hodně holek v těhotenství, těhu měli přitom v pořátku. Jsem zvědavá na utz, doufám že bude vše tak jak má být.
Jak se máš ty, už pozoruješ nějaké těhu změny? ![]()
@Vlaďka 27 Ani ne, jen mě bolí a nalévají se prsa. To asi tak pozoruju nejvíc a nejvíc se to děje po ráno, když vstávám bez podprdy, to mám pocit že mi přes noc ztěžkla o 10 kilo
Jinak je mi pořád dobře, ale tyhle bolesti co popisuješ mívám taky a taky mě to vždy vyděsí, aby nedorazila MS. Na utz se taky moc těším a doufám, že bude vše OK. Já jdu 18.10. a ty?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.