Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Helennn:
To je dobře, jsi jsi na neschopence…ty nervy z toho všeho a do toho ještě pracovat
není yo vůbec jednoduchý!
Jj predoperacni mi dělali v gennetu…prý jsem měla velký štěstí, protože se tam uvolnilo místo ![]()
Ono by to byli zajímavý, protože jse. Z Ústí, obvodaka mám v Lípě a gennet v Liberci ![]()
A kvůli čemu ty jdeš dnes k obvodakovi?
Už aby byl pátek ![]()
@wlucinka no tak to mas stesti, ze se tam uvolnilo místo
to se jinak pak clovek najezdi.ja jdu k obvodakovi také na predoperacni, abych to mela hotove az pujdu na odber vajíček
jen me rozciluje, ze uz 5 dni mam kasel
tak snad se toho brzy zbavim. jinak v noci jsem se taky moc nevyspala. musim dodržovat kvuly stimulce pitny rezim a porad jsem litala na malou ![]()
Helennn:
To tam jsou takový přísný zásady, jo? ![]()
Hormonální profil už mám za sebou…to byla taková rychlovka, že jsem za 3 minuty byla
ale v 10 h tam jdu zas - na konzultaci k dr, Petrové(asi konzultace výsledků z predoperacniho)…
To jsem nevěděla, že musíš mít predoperacni i na odběr vajíček…myslíš, že tam ta rýma bude znát? Aby se to pak neoddalilo! ![]()
To chce čajíky s medem a vypotit ![]()
Ahoj holky tak podávám info. Takže dnes 4den kuptivace máme stále 10 bojovníčků.8 je jich krásných a 2 pomalejší. 2 embrya to dohnaly to od všerejška dohnala, protože včera byly pomajelší 4. ![]()
Zítra poslední telefonát kolik jich pujde na vyšetření PGD a kolik následně zamrazí.
@wlucinka - rýma na předoperační nevadí, já byla také nastydlá. A to předoperační musí být hlavně kvuli tomu, že se jde pod narkozu. ![]()
Ivet74 tak to je skvělé, moc gratuluji k bojovníčkům. Jak to pak bude u vás probíhat, když máte PGD? Já znám PGS, tak mě to zajímá, co znamená a jak probíhá PGD. ![]()
@lola84 Tak v tom případě je to to samé jako PGS by array CGH, to dělali nám a vyšetřují se tím všechny chromozomy ![]()
Helennn:
Tak predoperacni v pohodě
prý má. Vše v normě! ![]()
Ivet74:
Aha, děkuju
tam jde asi spíš jen o to, jak tu anestezii budu snášet ![]()
Jinak velká GRATULACE, embrijek máš krásnej počet!!! A kdy jdou ba to vyšetření? ![]()
A teď mě čeká - hydrolaparka a SPG…už aby byl čtvrtek! ![]()
@wlucinka embryjka co budou krásně růst dal, tak z nich zítra odeberou vzorek a všechna je zamrazí. Pak cca 30 dni trvá ta genetka embryjek no a pak se nechají jen ty geneticky zdrava a jedno se zavede, zbytek zamrazí. Je mi 39, takze se modlím, aby jich bylo dost v pořádku. Nezbývá než cekat. Tobe drzim palečky, jste na začátku cesty k miminku.
Ivet74:
Je na to dobře cestě!
budu sr modlit s tebou, ať to s nima ddobře dopadne!!! Určitě dej vědět…měsíc není tak dlouhá doba ![]()
Pokaždé jedu z gennetu s taaaaaak skvělou náladou
![]()
@wlucinka tak to je super, ze je vse o. k.neboj do ctvrtka ti to utece
ja také vse v poradku, mam si naparovat nohy a delat teple koupele na to nachlazeni.tak snad se toho brzy zbavim.no tak ted uz ti to bude utikat, pak poslou schvaleni na pojišťovnu a do 3 mesicu by mělo byt hotovo
me to také nejak utika a v patek na ten ultrazvuk, tak jsem zvedava jak na tom budu ![]()
@TerkaBaterka ahoj terko.tak u nas to PGD znamenalo odber krve, z toho pripravily sondy na urceni zdravych embrijek.na to jsme cekaly 2 mesice az to bude pripravene. potom jsem teprve zacala s HA, ted injekce…ale ptala jsem se a po odberu vajíček je zase do 6dni zavedou do me, kdyz budou v poradku. takze vy to zase mate opacny postup, nejdrive odber a pak testiky ![]()
@wlucinka Taky si to říkám
hlavně, že jsem se už dostala do Gennetu. Nevim, jestli koukala na věk a kdyby mi bylo přes 30, že by to řešila jinak.
Na PCO prý trpí spousta žen. Pak záleží v jaké podobě ho máš (nížší, střední, atd..).
Děkuju za podporu-jseš hodná
všichni to pěkně zvládneme a tobě držím všechny palce ve čtvrtek.
Určitě si ho kup s tím nic nezkazíš. Myslím, že už tady o něm také někdo psal, že ho pil při stimulaci.
Beru ho teprve od včera. Koupiz se dá skoro v každé lékárbě a já za něco dávala 430Kč.
Už asi máš po odběrech. viď?
snad to bylo v pohodě. Tobě brali krev i na genetiku? A kolik ampulek krve bylo? Jsem fakt posera na injekce a při každém odběru omdlévám
![]()
@helennn píše:
@wlucinka ahoj,tak injekci jsem včera zvladlaani jsem ten vpich necitila, jen to vstriknuti trochu bolelo. a to cekani az do 21hodin byla hruza, uz jsem byla nejaka ospala
no koukam, ze novoborsko je vcelku popularni
ty jedes ve čtvrtek do gennetu vid?
Gratuluji, že si to sama zvládla ![]()
@LKK dekuji
no dnes me to ceka znova.ale clovek aspoň vi co ho ceka
a jak jsi na tom ty?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.