GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3308
3.10.13 12:46

@filija Já jsem původně začínala s léky clostilbegyt a utrogestan.. clostík na ovulaci na podporu tvorby folikulů a utrogestan na zpravidelnění cyklu.. bohužel u mě to moc nepomohlo, mám totiž diagnostikován problém s ovulací.. pak jsme přešli k IUI za pomocí opět stejných léků se nám na 1.pokus podařilo otěhotnět, ale skončilo to v 9TT zamlklým těhu.. od té doby jsme zkoušeli další pokusy IUI, ale špatně jsem reagovala na stimulaci pomocí jiných léků než clostíku, který se smí jen 6× za život.. a tak jsme se rozhodli pro IVF, které zatím vypadá že vyšlo, ale jsem teprve na začátku a snad bude dál pokračovat v pořádku :)
Toť mé zkušenosti :)
Co ty máš už za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
helennn
3.10.13 12:57

@hačilka dekuji za vzorne vysvetleni mého pgd ;) moc pekne jsi to napsala. jinak mi to ani moc neprijde, ze bych uz tento mesic mohla mit mimi v brisku.no mozna az zítra po tom ultrazvuku, budu vice v ocekavani.to asi budu muset ještě v pondělí na další uz vid? ted jen mrknou zda reaguju na léčbu? a budou uz videt kolik se mi toho tvori? dekuji :D

• Citovat
  • Upravit
aaaaaaaaaaaaaaaaa
3.10.13 13:40

Helennn V pátek to vypadalo na prd :dance: jsem se strestla že bude málo no a přes víkend to vyskákalo krásný bobulky tam byly :srdce: hačilka

• Citovat
  • Upravit
274
3.10.13 16:51

Ahoj holky :mavam:
Tak mám za sebou tu hydrolaparku - trochu se zkomplikovala tím, že jsem začala hodně spontánně krvácet - takže jsem musela ještě jednou na sál, kde mě šili :,( bolelo to, jak čert!
Dostali jsme výsledky hned - mám endometriozu a PCO na jednom vaječníku :poblion: a přítel SPG - perfektní, takže alespoň jedna dobrá zpráva!
Dr. mi řekl, že vidí možnosti IVF, IVM a snad i IUI(jestli jsem správně rozumnela).

Holky či je to to IVM? Nebo jsem mu špatně rozumnela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
helennn
3.10.13 17:12

@hačilka ahoj a myslis, ze nejak na léčbu reaguju, kdyz mam normalne menstruaci od nedele? ja myslela, ze když si zacnu pichat, tak prestane :nevim: tak jsem i zvedava zítra na kontrolu, snad uz mi to skonci, mam ji tak 6 dni :roll:

• Citovat
  • Upravit
helennn
3.10.13 17:14

@wlucinka ahoj.no tak to je super, ze uz to mas za sebou :palec: no verim, ze to siti muselo bolet 8o to je zvlastni, ze jsi tak zacala krvácet. jinak ivm nevim co je. holky budou urcite zkusenejsi :D

• Citovat
  • Upravit
helennn
3.10.13 17:24

A ještě jsem se chtěla optat, berou při kontrolním uz i krev?

• Citovat
  • Upravit
LKK
1756
3.10.13 19:23

@wlucinka Ahoj, tak to je dobře, že to máš za sebou :hug: už jsem se nemohla dočkat zprávy od tebe :)
Ježiš, tak to zní hrozně to šití :hug: a to tě už nešili pod narkózou? A jseš v klidu doma?
Aspoň, že to už máš za sebou. Ale trošku mě to děsí - jen tak asi na to nepůjdu :)
Na netu jsem našla co je IVM
In-vitro maturace (IVM)
IVM je metoda asistované reprodukce, při které se pacientce odebírají z vaječníků nezralé oocyty, které potom dozrávají v laboratorních podmínkách, nežli jsou oplodněny. Oplozování uměle dozrálých oocytů se provádí metodou ICSI nebo PICSI.

A budete zkoušet možnost IUI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
3.10.13 19:50
@filija píše:
Ahoj holky, mám dotaz, zkousely jste nejaké metody vedouci k miminku krome ivf?
budu moc rada, když mi dáte ruzné typy a nápady?

Ahoj mám kamarádku která se už 6 let pokouší otěhotnět někdo jí doporučil léčitele, že k němu chodí lidi i ohledně otěhotnění nechtěla o tom ani slyšet, že není zvědavá na někoho kdo okolo ní bude chodit s nějakou vyrgulí :)
Ale nakonec ho zkusila nevím jak dlouho tam chodila, ale otěhotněla bohužel mimoděložně :( Pak zkusila IVF… ET nedopadl a KET taky ne :nevim:
Po novém roce chce opět zkusit toho léčitele měl by to být nějaký PITRA z Jablonce.Tak co ho třeba zkusit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
3.10.13 19:53

Helennn:

Nevím, co se stalo že jsem tak krvácela :think: prý se nu ten řez(ta malá dírka) nechtěla zhojit…
Ale to šití - to byl masakr!!! :pocitac: @LKK. Chtěla jsem napsat dřív, ale nemohla jsem po tom šití ani sedět :cert: oni mu vlastně šili čípek :,(
To IVM - ahaaa, o tom jsem nikdy neslyšela! Ale tak on mi to řekl spíš jako možnost!
Ale určitě si necháme poradit a pomoct! Pokud nám řekne, že po IUI nějakou šanci máme, tak do toho půjdem - vaječníky mám průchozí akorát ten jeden má tu tekutinu…
Ulevilo se mi, že vím :hug: ale tekli mi trošku slzicky…pořád jsem doufala, že bude vše ok!
Děkuju, že jste na me myslely :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKK
1756
3.10.13 22:11

Chudáku-tě lituju, že si tak trpěla :hug: jen z toho čtení mám husí kůži.
Já to také slyšela teprve až od tebe :)
Určitě šanci máte na IUI, když máš i ten jeden vaječník v pořádku. Ale ten druhý se bude léčit, ne? Co ti doporučili?
Nedivím se, taky bych uronila slzičku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7048
3.10.13 22:36
@helennn píše:
A ještě jsem se chtěla optat, berou při kontrolním uz i krev?

krev se nebere jen utz je to jen chvilka a jede se domu :) hlavně se nestresuj když tam nic nebude vidět ja tam měla prd a pak 18 vajíček :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
4.10.13 09:27

@LKK. Jé, dneska už tu ranku skoro necítím :kytka: Říkal, že s tím něco budou dělat…ale vůbec nevim co :lol: řeknou mi vše na příští návštěvě…jdu tam 14.,21. a 24.10. takže cesta za mimiskem pokračuje :srdce: :srdce: :srdce:
Jsem šťastná za trn SPG!!! Přišel sr chudinka styděl :oops: ale za chviličku byl zpět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKK
1756
6.10.13 21:10

@wlucinka Ahoj, jak se daří? Snad už nic nebolí :)
Určitě máte pěkně nastartováno za mimískem :srdce: už se těším až se nám ta cesta taky rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
6.10.13 21:28

@LKK. Jak dlouhé máš cykly? Už aby mrcha začla, co? Aby jste už mohli začít :cert:
Mě už nic nebolí, ale zvolila mě angina :,( tak snad mi nebudou brát krev - jaterní testy po atb a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.