Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@filija Já jsem původně začínala s léky clostilbegyt a utrogestan.. clostík na ovulaci na podporu tvorby folikulů a utrogestan na zpravidelnění cyklu.. bohužel u mě to moc nepomohlo, mám totiž diagnostikován problém s ovulací.. pak jsme přešli k IUI za pomocí opět stejných léků se nám na 1.pokus podařilo otěhotnět, ale skončilo to v 9TT zamlklým těhu.. od té doby jsme zkoušeli další pokusy IUI, ale špatně jsem reagovala na stimulaci pomocí jiných léků než clostíku, který se smí jen 6× za život.. a tak jsme se rozhodli pro IVF, které zatím vypadá že vyšlo, ale jsem teprve na začátku a snad bude dál pokračovat v pořádku ![]()
Toť mé zkušenosti ![]()
Co ty máš už za sebou?
@hačilka dekuji za vzorne vysvetleni mého pgd
moc pekne jsi to napsala. jinak mi to ani moc neprijde, ze bych uz tento mesic mohla mit mimi v brisku.no mozna az zítra po tom ultrazvuku, budu vice v ocekavani.to asi budu muset ještě v pondělí na další uz vid? ted jen mrknou zda reaguju na léčbu? a budou uz videt kolik se mi toho tvori? dekuji ![]()
Helennn V pátek to vypadalo na prd
jsem se strestla že bude málo no a přes víkend to vyskákalo krásný bobulky tam byly
hačilka
Ahoj holky ![]()
Tak mám za sebou tu hydrolaparku - trochu se zkomplikovala tím, že jsem začala hodně spontánně krvácet - takže jsem musela ještě jednou na sál, kde mě šili
bolelo to, jak čert!
Dostali jsme výsledky hned - mám endometriozu a PCO na jednom vaječníku
a přítel SPG - perfektní, takže alespoň jedna dobrá zpráva!
Dr. mi řekl, že vidí možnosti IVF, IVM a snad i IUI(jestli jsem správně rozumnela).
Holky či je to to IVM? Nebo jsem mu špatně rozumnela?
@hačilka ahoj a myslis, ze nejak na léčbu reaguju, kdyz mam normalne menstruaci od nedele? ja myslela, ze když si zacnu pichat, tak prestane
tak jsem i zvedava zítra na kontrolu, snad uz mi to skonci, mam ji tak 6 dni ![]()
@wlucinka ahoj.no tak to je super, ze uz to mas za sebou
no verim, ze to siti muselo bolet
to je zvlastni, ze jsi tak zacala krvácet. jinak ivm nevim co je. holky budou urcite zkusenejsi ![]()
A ještě jsem se chtěla optat, berou při kontrolním uz i krev?
@wlucinka Ahoj, tak to je dobře, že to máš za sebou
už jsem se nemohla dočkat zprávy od tebe ![]()
Ježiš, tak to zní hrozně to šití
a to tě už nešili pod narkózou? A jseš v klidu doma?
Aspoň, že to už máš za sebou. Ale trošku mě to děsí - jen tak asi na to nepůjdu ![]()
Na netu jsem našla co je IVM
In-vitro maturace (IVM)
IVM je metoda asistované reprodukce, při které se pacientce odebírají z vaječníků nezralé oocyty, které potom dozrávají v laboratorních podmínkách, nežli jsou oplodněny. Oplozování uměle dozrálých oocytů se provádí metodou ICSI nebo PICSI.
A budete zkoušet možnost IUI?
@filija píše:
Ahoj holky, mám dotaz, zkousely jste nejaké metody vedouci k miminku krome ivf?
budu moc rada, když mi dáte ruzné typy a nápady?
Ahoj mám kamarádku která se už 6 let pokouší otěhotnět někdo jí doporučil léčitele, že k němu chodí lidi i ohledně otěhotnění nechtěla o tom ani slyšet, že není zvědavá na někoho kdo okolo ní bude chodit s nějakou vyrgulí ![]()
Ale nakonec ho zkusila nevím jak dlouho tam chodila, ale otěhotněla bohužel mimoděložně
Pak zkusila IVF… ET nedopadl a KET taky ne ![]()
Po novém roce chce opět zkusit toho léčitele měl by to být nějaký PITRA z Jablonce.Tak co ho třeba zkusit ![]()
Helennn:
Nevím, co se stalo že jsem tak krvácela
prý se nu ten řez(ta malá dírka) nechtěla zhojit…
Ale to šití - to byl masakr!!!
@LKK. Chtěla jsem napsat dřív, ale nemohla jsem po tom šití ani sedět
oni mu vlastně šili čípek ![]()
To IVM - ahaaa, o tom jsem nikdy neslyšela! Ale tak on mi to řekl spíš jako možnost!
Ale určitě si necháme poradit a pomoct! Pokud nám řekne, že po IUI nějakou šanci máme, tak do toho půjdem - vaječníky mám průchozí akorát ten jeden má tu tekutinu…
Ulevilo se mi, že vím
ale tekli mi trošku slzicky…pořád jsem doufala, že bude vše ok!
Děkuju, že jste na me myslely ![]()
Chudáku-tě lituju, že si tak trpěla
jen z toho čtení mám husí kůži.
Já to také slyšela teprve až od tebe ![]()
Určitě šanci máte na IUI, když máš i ten jeden vaječník v pořádku. Ale ten druhý se bude léčit, ne? Co ti doporučili?
Nedivím se, taky bych uronila slzičku ![]()
@helennn píše:
A ještě jsem se chtěla optat, berou při kontrolním uz i krev?
krev se nebere jen utz je to jen chvilka a jede se domu
hlavně se nestresuj když tam nic nebude vidět ja tam měla prd a pak 18 vajíček ![]()
@LKK. Jé, dneska už tu ranku skoro necítím
Říkal, že s tím něco budou dělat…ale vůbec nevim co
řeknou mi vše na příští návštěvě…jdu tam 14.,21. a 24.10. takže cesta za mimiskem pokračuje
![]()
Jsem šťastná za trn SPG!!! Přišel sr chudinka styděl
ale za chviličku byl zpět…
@wlucinka Ahoj, jak se daří? Snad už nic nebolí ![]()
Určitě máte pěkně nastartováno za mimískem
už se těším až se nám ta cesta taky rozjede.
@LKK. Jak dlouhé máš cykly? Už aby mrcha začla, co? Aby jste už mohli začít ![]()
Mě už nic nebolí, ale zvolila mě angina
tak snad mi nebudou brát krev - jaterní testy po atb a tak…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.