Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ivet74 píše:
@allmeyo - výsledky nevím, myjí na to 30dní a to bude 2.11. Ale někdy je to prý dříve. Do Gennetu ke své Dr. jdu ve středu příští týden. Včera mi telefonovala, že tedy nemám brát nic, ani prednyson, že pak stačí před KET, tak jsem ráda. Já vlastně vše vysadila hned jak mi řekli, že se zamražuje a teď neberu nic. Uvidíme jak to bude vypadat s výsledky ten příští týden. My už do žádneho pokusu už pak nepujdeme. Takže doufám, že aspoň jedno to dotáhne do konce. Asi bychom to nezaplatili. Když vezmu, že jsem v srpnu koupila Gonal za 4000 a teď stojí víc jak 10tis. Tak to fakt nevim.A také nevím, zda hradí PGD i v dalších pokusech. Takže já mám poslední možnost. Teď čekám, stejně jak Ty, před výsledky a nic se neděje.
![]()
No u mě to bylo dříve asi o dva dny. Já teda beru Prednison furt od toho 29.8 a včera mi říkala že mám teď 3 dny brát jen půlku a pak 3× obden taky půlku a pak vysadit a znovu ho nasadíme při stimulaci.
Už teď mám problémy kozy narvat do podprsenky sem říkala, že si snad už budu kupovat těhotenskou tam musej počítat s tím, že má ta ženská nalitý kozy tak ta mi snad bude
![]()
Já Gonal mít asi nebudu přítel se ptal jestli by nebylo třeba dobrý změnit injekce, ale že je to na ní že ona s tím má zkušenosti. Tak mu odpověděla, že čím se vlastně stimuluje je úplně jedno
Takže nevím no zkusím se jí třeba zeptat na tu injekci co si píchneš jednou a pak zase až za 7 dní. Někdo tady o tom někde psal tak se na to optám, ale je to doktorka tak já jí věřím co my řekne udělám ![]()
A proč poslední pokus?
@Vlaďka 27 Ahoj, tak to mi je tak strašně líto
Ach jo, člověk čeká, trpí, dělá vše jak má a stejně se to nepovede.
Příroda si to všechno udělá podle sebe.
Vladko, zkus myslet nato, že jsi aspoň v pořádku a tvé tělo dokáže reagovat dobře.
Mimískovi asi něco chybělo
Moc držím palečky, ať si co nejdřív v pohodě a nastoupíš do nového boje.
![]()
@allmeyo mo u nás už to, že jsme vůbec šli do IVF bylo velké rozhodnutí, ani jednomu se do toho nechtělo. Takže jsme to brali jako poslední možnost, kterou zkusíme a pak, pokud to nedopadne, budeme uživat života i tak. Navíc mi bude v létě 40 a pak už to pojišťovna nehradí. Je to všechno se vším. Ceny stoupají, hormony jsou na prd, je to dost omezujíci, ale děláme to pro mimi. Ale kdyby mi bylo aspoň o 5 let méně, tak bych možna do dalšího pokusu šla. Ale nikdy neříkám nikdy. Zatím je to tak, že pokud to te´d nevyjde, tak nebudeme už pokoušet osud a budeme to brát, že to tak má být. No uvidíme. je to těžké.
Teď čekáme na vysledky, zda ty 3 bobci co jsou v mrazáčku jsou ok, aspoň jeden by stačil ![]()
Tak vidíš jak názory lekařu se liší. Já chodím do gennetu v Praze k pani primařce Brandejské, stimulace je bez antikoncepce, vše proběhne v jednom cyklu a v dalším a nebo přesdalším je KET. Prednyson vysazen. Nasazen bude až před KET a hned po KET utrogestan… prostě asi každý lékař má jiné postupy. A je to i podle stavu pacienta. Já tedy své lékařce na 100% věřím. Je opravdu skvělá. ![]()
@Vlaďka 27 My jsme díky loňskému ZT, po kterém mi dělali revizi a výsledky se taky poslaly na hystologii, tak jsme zjistili, že to byla genetická vada a proto nám ted PGS nabídli, za což jsem neskutečně vděčná. Mám samozřejmě pořád strach, aby bylo vše v pořádku.. vždy když mě zabolí břicho, tak trnu.. ale říkám si, přece musí být mimi v pořádku, vždyt geneticky je, vyvíjelo se po rozmražení, uhnízdilo se u mě.. prostě musí!
Měla si nějaké komplikace, podezření? Nebo to pro tebe byl dnes stejný šok, jako tehdy pro mě? Moc bych ti přála, abyste mohli co nejdřív na další pokus a tentokrát to vyšlo na 1. ![]()
@allmeyo Ptala jsem se na Mokrou, protože když jsem jí volala kvůli tomu krvácení minulý týden, sestřička mi řekla, že má dr. Mokrá dovolenou, ale nevěděla jsem do kdy.. Tak vám zítra napíšu, jak jsem dopadla.. jedu tam ráno na půl 8.
@manitana Děkuju za útěchu, já jsem teď ve stádiu že se mi bojovat vůbec nechce. Jsem zlomená
. Pochopí jen ta co si tím prošla. Doufám že to brzy přebolí a začnu bojovat, nevím zda ale v tomto caru.
@TerkaBaterka Bohu žel jsem to věděla, minulí týden jdem byla 2× na utz a brali mi krev, hcg rostlo strašně pomalu. Bolelo mě neustále břicho, špinila jsem, tak jsem se rozjela k lékaři, poslal mě rovnou do nemocnice. Poležela jsem si tam pár dní a pustili mě domů, stav se neměnil. V pondělí jsem byla zase na utz a opět tam byl jen prázdný váček. Chtěli mi udělat revizi ale já jsem řekla že chci aby mě ještě viděl doktor v genetu, ten mi dnes potvrdil to co jsem věděla už týden.
Terka ty se neboj, bude vše v pořádku.
@Vlaďka 27 Tak mě to břicho občas taky zabolí a právě proto, že občas i zašpiním, jsem se rozhodla, že navštívím Gennet taky dřív, než jsem původně měla. Byla jsem pouze na jednom odběru krve a hcg a to bylo 14 dní po KETu. Tak vůbec nevím, co mám čekat. Strach teda mám velkej a nechci vůbec pomyslet, kdyby to mělo být špatné…
A ty ses rozhodla jít opakovaně na hcg, protože tě bolelo to břicho a měla jsi strach, co se děje?
@TerkaBaterka Mě břicho jenom nezabolelo, mě bolelo hodně. v noci jsem nemohla spát, budilo mě to. Neboj TY budeš v pořádku, poznala by si že je něco špatně, já to taky poznala.
Na 2 odběr hcg si mě pozvali, 1 odběr po 14 dnech měl totiž nízkou hladinu hcg, jen 150.
@Vlaďka 27 Děkuji za povzbuzení..
Přeju ti, abys byla co nejdřív zase štastná. Držím ti moc palce.
@Vlaďka 27 Vzpomínám si ale, že druhý odběr byl už mnohem vyšší, tak pak nechápu, co se pokazilo ![]()
@TerkaBaterka Vůbec nemáš zač, moc dobře vím jak je to potřeba
. Druhý odběr byl 2125, taky to nechápu, ale vážně jsem to poznala že to není dobré těhu. Mě to ještě chvilku potrvá než se z toho dostanu, ale vím že se vlastního miminka nevzdám.
@Vlaďka 27 Jestli ta číslovka za tvým jménem je věk, tak bych z toho strach neměla. Mně je 29 a na miminko jsem si taky počkala nějaký ten rok a snad se i dočkám a ani po tom prvním neúspěchu jsem nezapochybovala, že bych do toho znovu nešla.. s tím bych se asi nedokázala smířit. Psychicky jsem na tom byla paradoxně líp hned po revizi než pak s odstupem času a čím dýl jsme se nemohli snažit tím hůř. Potřebovala jsem vědět, že pro to něco aktivně dělám, než jen čekat a čekat.. Každý to ale snáší jinak a tak to chce pro každého jiný čas, aby se s tím vyrovnal a chtěl znovu jít do boje. Příště to vyjde ![]()
@TerkaBaterka Jo jo je to můj věk
, já už těch neúspěchů mám si myslím dost, buď se embryo vůbec nechytlo, to se stalo 3×. Pak se chytlo a potratila jsem, ted se embryjka chytla a dopadlo to takle. O miminko se snažíme 5let v genetu 2roky. Já určitě nepochybuju, chci bojovat do té doby dokud nebudu mít vlastní miminko. Ze začátku jsem chtěla taky hned další pokus, nechtěla jsem na nic čekat. Čím víc nezdarů ale je tím víc mě to sráží na kolena a potřebuju delší dobu na to než zase začnem bojova. Dřív jak příští rok najaře do dalšího nepůjem.
Terko jdu chrnět, ráno brzy vstávám. ![]()
Ahoj Holky, tak mi spadl obrovský kámen ze srdce. Miminko je v pořádku, odpovídá 6+4, ačkoliv nevím, jak se k tomuto stáří dostala, třeba mi to někdo z vás vysvětlí. Datum poslední MS byl 29.8., KET byl 13.9. a transferovali 5 denní blastu (nevím, zda to v tom hraje roli).
Bylo už vidět srdíčko a dle dr. je vše v pořádku. Důvod špinění, ale neví, žádnou modřinku ani hematom nenašla, tak mi doporučila být v klidu, odpočívat a šetřit se.. příští pátek tam pojedeme naposledy a pak mě předá už mému gynekologovi… mám pořád stejný strach, protože minule to takhle bohužel skončilo. Jela jsem tam na poslední KO a byli zjištěno ZT.. tak snad to ted tak nebude.
@Vlaďka 27 Mrzí mě, že sis toho už tolik prošla a pořád ses ještě nedočkala, ale věřím, že to přijde. Držím ti moc palce.
A ještě jednou děkuji za podporu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@allmeyo - výsledky nevím, myjí na to 30dní a to bude 2.11. Ale někdy je to prý dříve. Do Gennetu ke své Dr. jdu ve středu příští týden. Včera mi telefonovala, že tedy nemám brát nic, ani prednyson, že pak stačí před KET, tak jsem ráda. Já vlastně vše vysadila hned jak mi řekli, že se zamražuje a teď neberu nic. Uvidíme jak to bude vypadat s výsledky ten příští týden. My už do žádneho pokusu už pak nepujdeme. Takže doufám, že aspoň jedno to dotáhne do konce. Asi bychom to nezaplatili. Když vezmu, že jsem v srpnu koupila Gonal za 4000 a teď stojí víc jak 10tis. Tak to fakt nevim.
A také nevím, zda hradí PGD i v dalších pokusech. Takže já mám poslední možnost. Teď čekám, stejně jak Ty, před výsledky a nic se neděje.