Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ivet74 píše:
Ahoj holky, tak jsem byla dnes v Gennetu. Byla jsem na UTZ (10DC)jak to vypadá se sliznici a tak celkově zda je tělo připraveno na KET. Naprosto jsem nečekala, že už budou výsledky z genetiky embrya (PGD).No a ze 3 bojovníčků prošel genetikou jeden.
Takže jsem šťastná jak blecha a Mudr. tomu dává 65 až 70% úspěšnost.
Nakonec jsme se s pani doktorkou domluvily, že KET necháme až na další cyklus. To je někdy v polovině listopadu.
Je prý lepší, když se tělo ještě vyčistí od hormonu a navíc jsem neměla moc vysokou sliznici (5,9mm). Takže mám to podpořit pitím kontryhelu a ještě jsem vyčetla, že je dobré červené víno. A také chodím na tu akumpukturu, kterou mě jen schvaluje, že má více pacientek, co jim akupunkura pomohla.
No takže holky, čekám do další MS a pak se to rozjede.Tak snad bude hezký dáreček pod stromeček v podobě tlukoucího srdíčka.
JInak strašně chvalila tuto novou metodu vyšetření embrya při IVF, prý je tak mnohem vyšší uspěšnost donošení miminka. Protože při ET se zavadí bez tohoto vyšetření a pak pokud má embryo genetickou vadu, tak se neudrží. Dělá se to prý čím dál více, předchází se tak zklamání a revizi. U mě, jelikož už je mi 39 je to samozřejmost, že je PGD nutné.
Teď jen ještě, aby se zvládlo rozmražení a mimis se pěkně zavrtal a vydržel.
Ahoj no tak paráda jeden bojovníček na tebe čeká to je super
a výsledky teda koukám o dost dřív než říkali ![]()
@wlucinka furt nějaké lítání a práce. Zkusím se polepšit ![]()
Já teď 2cykly to měla po 32dnech, ale tím, že to mám nepravidelné, tak nikdy nevim ![]()
Jinak já jsem dnes 20DC a ovulační testy jako vždy negativní (po celou dobu druhá čárka slabé intenzity). Je to už na hlavu ![]()
Na pondělí budu držet palečky
a určitě se ozvi jak pokračujete. Myslíš, že budou i výsledky z genetiky?
Já už jsem nastartovaná, že 1DC volám do Gennetu na krev a zkusím objednat i přítele na SPG, abychom nemuseli furt dojíždět.
Už sis dávala Nosifol? Jak ti případně chutná? ![]()
U nás žádné novinky nejsou-kéžby byly ![]()
@wlucinka. Ahoj, jsem moc ráda že se to všechno už rozjelo. Přítel jde na spermio toho 23.10. když já jdu na tu laparku, stejně po narkóze nemůžu řidit, takže pojede se mnou.
Celý se to rozjelo rychle, což je moc dobře. Paní doktorka byla milá a vstřícná. Takže já byla moc spokojená.
![]()
@LKK Nosifol jsem ještě nechutnala, ale věřím ze bude dobrý a hlavně, že mi pomůže - těším se na něj…
To jak máš OVU testy stále slabe negativní, nemůže to znamenat PCO? Snad ti dopadne vyšetření dobře a budou ho moct vyloučit ![]()
Celou cestu domů z laparky jsem prospala…určitě sama nejezdi! Je dobře, že tam s tebou jede manžel! Jinak nám řekli ten SPG ještě ten den, tak se taky zkuste zeptat, až budete odcházet… ![]()
Já jdu na konzultaci ohledně genetiky 24.10. Takže příští týden jedu jak v pondělí, tak ve čtvrtek ![]()
Jsem napnutá jak kšandy…
Joo, jinak mi z hormonalniho profilu zjistili problém se štítnou zlazou
takže další věc! Dali mi prášky a dr říkala, že se nejspíš nevyhnou brání do konce života…ale musím říct, že jsem něco takového očekávala, když mi napsali žádanku k endokryolozce ![]()
@wlucinka Mě Nosifol docela i chutná ![]()
Určitě se k tomu PCO taky přikláním dle UTZ má nato i podezření
ale asi to rozsekne i hormonální profil.
Tak to se pak hned ozvi jak si dopadla ![]()
Taky se léčím 2roky se štitnou žlázou a každý den beru Letrox 75. Jaké hodnoty ti vyšli?
Já už to mám do konce života z důvodu, že mi ji vlatní tělo jakoby zlikvidovalo ![]()
@LKK aha
tak to co mám já asi nebude taková hrůza - beru Letrox 50, ale nevím co mi chybí…já výsledky z hormonalniho profilu budu vědět tohle pondělí! Dr mě na tu endokriologii poslal, protože ty výsledky už viděl(ten den, kdy mi dělali tu laparku) a asi se mi ta štítná žláza nějak nelíbila a proto mě co nejdřív poslal na endokriologii, aby se to co nejdřív hodilo do klidu…ale prý až přestanu chodit do GENNETU, budu si muset na to najít dr v místě bydliště!
Jak tobě na to přišli?
Jak to, že ti ji tělo zničilo? ![]()
Pokud ti zjistí PCO, tak asi půjdeš taky na tu laparku - kvůli drillingu…pak je i větší šance na otěhu ![]()
@wlucinka Aha, tak to jo.
U mě nato přišli úúplně náhodou spíše mohu děkovat sestře. Její doktorce se nezdálo, že má na krku výrazný rys, tak ji udělala rozbor krve a přišli nato. Tím, že je to dědičné musela jsem jít na vyšetření i já a tak mi to potvrdili.
Bohužel už nato přišli pozdě a moje tělo se bránilo proti štítné žláze a tím ji zlikvidovalo. Na UTZ byla úplně „vyžraná“.
No jo no-člověk dokud k tomu nepříjde ani neví co to je ![]()
Mám své tělo nějaké divné
Ono se říká, že štítná žláza ti může přerušit i ovulaci, ale já se sní už léčím 2 roky a ovulace stejně nikde
Už se opravdu moc těším na ty krevní testy 2DC
Snad mě nebude čekat to co tebe potom zákroku. Ty už to máš „dole“ zahojený? Tě lituju-muselo to být šílené ![]()
@LKK jo! To je pravda - ptala se mě na rodinu…ale já neznám nikoho kdo by s ní měl problém ![]()
Ovlivňuje to i OVU? ![]()
Těšíš se, viď? Já se vůbec nedivím…konečně se bude něco dít, konečně se něco dozvíš!!!
určitě pro tebe budou mít samé dobre zprávy!!! ![]()
Zákrok jako takový v pohodě, to co se stalo mě se nestává každé - spíš jsem byla taková výjimka…
Ale teď už je mi super, děkuju za optani ![]()
Já si myslím, že tě na tu laparku pošlou…ty jsi o tom s dr nemluvila? Tak třeba to u tebe nebude potřeba ![]()
@wlucinka Opravdu kdybych nešla na krev, tak o tom nevím. Žádné příznaky co by mě znepokojovaly. Hlavně se ptají na nějaké váhové rozdíly-ty nebyly. A pak se ptají jako příznak vypadávání vlasů, únava, atd. ale tohle trápí možná většinu lidí a s každým prdem chodit k doktorovi, tak tam jsem pečená vařená
Škoda, že nevíš ty hodnoty jaké si měla. Možná podle těch prášku budeme mít stejnou vadu.
Když si o tom přečteš hodně se dozvíš ![]()
Jj, už se těším. Hlavně kolem mě jsou navíc samé těhulky, tak ta touha se ještě více zesiluje ![]()
Neboj, pro každou znás čekají v Gennetu jednou skvělé zprávy ![]()
Mluvila jsem o tom s doktorkou. ale s tím, že jsem tento rok už jednou otěhotněla, tak mě do toho tolik nežene. Ale doporučovala mi to, ale já se spíš tomu ještě vyhýbám
Uvidím jak dopadnou ty krevní testy a asi od toho se hodně odrazím.
A neřešili jste v Gennetu už IUI?
@manitana AHojky, tak jsme dnes byli v Gennetu.. vše v pořádku. Odpovídáme 7+4 až 7+6
Byla to poslední návštěva u dr. Mokré. Ptala jsem se na ten screening a bylo mi řečeno, že není potřeba provádět ten odběr krve, protože máme genetiku embrya, pouze jsme se objednali na utz ve 12 týdnu. Máš to taky tak teda? A jak se máš? Mě je třeba zrovna ted nějak šoufl.. jinak je to jak kdy.. někdy líp, někdy hůř, ale nezvracím, alespoň zatím ![]()
@LKK endokrioložka se mě taky ptala, jestli nemám váhové výkyvy, ale já jsem stále stejná - štíhlá, tak akorát…hodně sportujem! ![]()
Hodnoty budu vědět v pondělí, určitě pisnu…pokud máme stejné prášky, mohli by to být podobné! Ale já ji mám - viděla jí tam, tak to asi nebude v takové míře ![]()
Kolem mě taky…a třeba byť po měsíci snažení
tak už bych s nima nakupovala a šílela
Řekla jsi to lidem kolem sebe, že chodíš do gennetu? Ví to třeba v práci?
Já čím víc se blíží nějaké vyšetření, tím víc ba to myslím… ![]()
@TerkaBaterka - tak to jsou super zprávy.
Je vidět, že opravdu je vyšetření PGD/PGS vhodné, protože se právě předchází pozdějším potratům. ![]()
Jinak holky já čekám na další MS a pak bude KET. ![]()
@wlucinka To určitě písni, jak si dopadla ![]()
My jsme to nikomu neřekli, abychom předcházeli nějakým otázkám.
Vy jste to někomu říkali?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.