Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@TerkaBaterka Jo jo Mokrá, na sál jsem šla až 9.15, bylo to rychle zamnou v 9.45 jsem byla zase pokoji.
@TerkaBaterka
Ahoj na první screening v prvním trimestru tě hned objednají v Gennetu (aspoň já jsem to tak měla )
@žiraf Vážně? Tak to jsem netušila… tak to se na to určitě zeptám.. byla bych za to i ráda. ![]()
@allmeyo Ahojky, no co jsem tak četla, tak ti nejprve mezi 10.-11.tt odeberou krev a pak kolem 12.tt přijdeš na utz, kde měří délky kostí a nějaké projasnění šíje apod. a spolu s těmi odběry zjištují genetické vady.
http://www.maminkam.cz/…-1-trimestru
Docela dobře je to popsané zde.
Tím, že máme udělané PGS, tak bych předpokládala, že toto bude jen formalita.. ale nevím, chci se na to dr příští týden zeptat.
@TerkaBaterka píše:
@allmeyo Ahojky, no co jsem tak četla, tak ti nejprve mezi 10.-11.tt odeberou krev a pak kolem 12.tt přijdeš na utz, kde měří délky kostí a nějaké projasnění šíje apod. a spolu s těmi odběry zjištují genetické vady.
Tím, že máme udělané PGS, tak bych předpokládala, že toto bude jen formalita.. ale nevím, chci se na to dr příští týden zeptat.
správně
já myslím, že i tak Vám to radši udělají automaticky ![]()
@TerkaBaterka píše:
Aha tak to jsem zase o něco chytřejší ![]()
Ahoj holky po přebděné noci, krvácení a hrozného stresu a strachu nám dneska potvrdili dvě krásné
. Naštěstí se jednalo o hematom a budu muset zůstat doma.
@TerkaBaterka
už jsem objednaná i na ten screening. Určitě Ti to vypíše Mokrá při dalším UTZ.
Mě napsala zprávu a od pondělí se mám hlásit u své doktorky. Ale to vyšetření si nechám udělat v Gennetu. Sama říkala, že mají lepší přístroje.
@manitana Ježiš tak hlavně že je vše v pořádku a gratuluju ke dvojčátkům.
A kde pracuješ? Nebudeš mít problém ze dne na den zůstat doma? Hlavně bud v klidu a odpočívej ![]()
O Mokrá ti to nabídla sama o sobě ten screening? Mě včera řekla, at příští pátek přijdeme, že chce mít jistotu, že mě předá v pořádku mému dr., ale o ničem jiném nemluvila. Budu určitě ráda, když mi to udělají v gennetu.
A nevíš, kolik to stojí?
@TerkaBaterka
Ahoj jak napsala @manitana když mi řekla paní doktorka Mokrá že mě předává k mému gynekologovi tak mi řekla ať si zajdu dolu ke sestřičkám na objednání screeningu. Tam dostaneš žádost dáš svému gynekologovy on ti napíše žádanku a tím pádem nic neplatíš jinak to snad stojí 1200,– Kč když nebudeš mít doporučení od svého gynekologa. ![]()
@TerkaBaterka
Děkuji…no, s tím zaměstnavatelem to bude parádička, ale potom co poza moje záda vyhlásil, že jsme rouhači boha a že budeme potrestáni, tak mi je to docela jedno.
A prý ženy, které podstupují umělé budou mít rakovinu, jako trest, že se vzepřeli bohu. ![]()
Udělám vše tak, aby bylo všechno v pořádku. Sice jsem chtěla chodit do práce, ale potom včerejšku, radši riskovat nebudu.
Jinak s tím screeningen Ti všechno řekla @žiraf
@žiraf Děkuji za gratulace…teď začíná další etapa…a co Ty, jak se cítíš?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.