Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@LKK jo, někomu jsme to řekli…
bylo to někdy takový naléhání, že se to nedalo.
Vím, že je to citlivé ale můžu vědět, jestli vám řekli proč jste o to první mimi v bříšku přišli? ![]()
@wlucinka To bohužel nikdo neví
Dneska už je líp, ale člověka to stále trápí a ještě když si uvědomím, že by zachvilku ten prcek byl mezi náma. Někdo říká, že příroda ví co dělá a než, aby byl prcek nemocný zařídí to hned takhle na začátku.
Prý se to stává hodně často a 1.potrat nic neznamená. Hodně holek co třeba neplánují těhotenství ani neví, že byly těhotné prostě si řekli, že se jim prodlužil cyklus. Ale pro nás snažilky vydržet netestovat je nereálné, tak se více hlídáme.
Proto se nedoporučuje testovat dřív než v den vynechané menstruace.
A ty si se někdy testovala s ovulačními testy?
@TerkaBaterka Ahoooooj, tak to jsou super zprávy. Těším se s Tebou
Budeme těhulkovat společně.
Já už jsem nahlášená u své doktorky, ale na odběr krve (29.10) a UTZ (12.11) jdu ještě do Liberce. Sice nevím, proč mi taky neřekla o té krvi, když jsem taky po PGS, ale možná u dvojčátek se to bere jinak ![]()
Jo, bud ráda, že Ti je jenom šoufl. Já zvracím celé dny i noci. Je to fakt hrůza a to mi je takhle už od 4.týdne. Někdy se bojím, aby to neublížilo miminkům.
Doufám, že to co nejdříve pomine. Jedině co mi pomáhá, je vidět to rostoucí bříško, už nezapnu ani kalhoty, ale váha ukazuje o tři kila míň. Nakonec jsem ráda, že jsem zůstala na PN. A co Ty, chodíš do práce?
@manitana Tak to tě docela lituju, mě stačí jen ty nevolnosti, které znepříjemňují jezení celkově, protože si skoro nic nedávám s takovou tou pravou chutí na jídlo. Tak to taky nechápu, proč ti dr. Mokrá neřekla o těch testech, resp. proč na ně musíš a já ne.. tak dává mi smysl, to co mi řekla, že prostě máme embryjko vyšetřené a tak je asi zbytečné podstupovat další.. ale asi to není nic proti ničemu je podstoupit.. budu držet palce, byt předpokládám, že je to jen formalita.. ![]()
Co se váhy týče, tak ta mi více méně stagnuje možná lehce hubnu a bříško bych řekla že mám, ale spíš své se špíčkem.. já nevím, jak to mám ted poznat, jestli je to už těhu nebo ne.. nejsem žádný špekounek, ale na břiše mám pneušku..
Já chodím normálně do práce a jsem za to na jednu stranu moc ráda, protože bych se doma asi ukousala nudou a pořád bych něco lustrovala na netu.. sice vstávání do práce je opruz, ale utíká to líp. Od té doby, co jsem těhotná se mi ale paradoxně blbě spí. Všechny těhule píšou jak jsou děsně unavený a spaly by celý den, já jsem přes den OK a večer lezu do postele s tím že nemůžu spát a budím se v noci a čučím na hodiny.. ale ráno se mi v těch 6 vstávat nechce..
Držím palce aby tě to zvracení brzy přešlo..
@TerkaBaterka a manitana Jééééééééééééééé holky já chci taky bleeeeeeeeeeeeeeeeeeejt
![]()
@hačilka
Tak to nechceš, ale chápu jak to myslíš. Co je u tebe nového?
@TerkaBaterka ajoj porád nic
ale ve čtvrtek už jedem do gennetu huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]()
@LKK Ahojky ![]()
Dlouho jsem nepísla, promiň ![]()
Mrzí mě, že ti to nevyšlo, ale jak píšeš - ona příroda ví, co dělá! A to byl ranný potrat? Kolem MS, nebo až déle?
A já mám za sebou 1. Konzultaci po laparce… ![]()
Dostali jsme tolik informací, že jsme je všechny ani nepobrali
s mým velice špatně fungujícím vaječníkem mi řekl, že podstoupit IUI nemůžeme - hrozí mi mimoděložní těhu v celkem vysokém procentu! ![]()
Takže možnosti pro nás jsou IVF nebo IVM…
Vzhledem k tomu, že mám pcos, tak mi IVF moc nedoporučuje, protože mi hrozi hyperstimulák, takže spíš zvolíme IVM.
Poslal mi rovnou žádosti na pojišťovnu a dal mi na dva měsíce HA, aby se endometrioza nerozjížděla…takže stimulace vychází na leden ![]()
Přítel SPG - počet, pohyblivost v pohodě! Morfologii má v normě - 50% ale morfologicky špatne, takže metodou pcsi(vyďobání těch zdravých)…
A co je u tebe nového? Už se blíží mrcha? Mě dr dle UTZ říkal, že se mi s největší pravděpodobností opozdí(dle nízké sliznice)! A já už potřebuji, aby dorazila, protože od 1DC začnu brát HA! ![]()
Holky, má tu některá zkušenost s IVM? Četla jsem, že je tam velice malé procento, že dojde k ET ![]()
Doufám, že mi některá vyvrátite toto tvrzení - četla jsem to na jedné diskuzi…
nevíme, co si vybrat jestli IVF nebo IVM ![]()
@odie tak co???!!! ![]()
Jak dopadla laparka? Jaký byl průběh a co spermijko?
Už jsem nedočkavá ![]()
Určitě máš dobré zprávy ![]()
@wlucinka to same jsem cetla taky. trpim endometriozou a mam doporuceny ivf…zrovna zitra me ceka odber vajicek…teda pokud tam jsou
@petisekm ahojky ![]()
A kde jsi to četla? Také na diskusích tady? My právě pořád váháme - chcem i mrazácky, ale bojíme se, že z IVM žádné ke zmrazení nebudou ![]()
A ty máš i PCO?
A zkoušela jsi volat, kolik jich máš? Určitě to bude v pohodě ![]()
@wlucinka jj četla jsem to zde…trpela jsem anovulacnim cyklem…v unoru jsem byla mimodelozne tehotna tak mi vzali vejcovod…pak mi delali pruchodnost a dostala jsem zanet delohy…v gennetu pani doktorka zjistila, ze trpim endometriozou…doporucila mi IVF, ze to bude pro me nejlepsi. Zítra se uvidí, zda se mi tvoří vajíčka a mám tam něco…bojím se
@petisekm to je mi líto, že bylo mimodelozni těhu ![]()
A ty chodíš di Lbc do gennetu? Nebo kam?
A máš ve zprávě kolik máš AMH, když ti doporučili IVF?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.