GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jančakecalka
27.10.13 15:31

Ahoj holky, dříve jsem sem také chodila, ale to už je několik měsíců zpět.
CHtěla jsem se vás zeptat-nevíte některá něco o Mončině? Chodila sem taky, povedlo se jí díky Gennetu otěhotnět, touto dobou už měla být myslím maminkou. Psala jsem jí před časem soukromou zprávu, ale neozvala se a na profilu jsem koukala, že už dlouho na emiminu nebyla. Bojím se o ní, nevíte o ní někdo něco? Díky :hug:

• Citovat
  • Upravit
7048
28.10.13 21:34

@Jančakecalka Ahojky o Mončině nic nevím ale už by měla být mamina :) a co ty jsi se taká chystala na IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKK
1756
30.10.13 01:32

@wlucinka Ahoj :hug:
Omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala, ale nějak máme doma rekonstrukci bytu, tak není čas :)
Konec byl kolem 6TT :(

Tak to je mi líto, že jste se tam dozvěděli takové informace :hug:
A co je přesně to IVM?

Neboj, to už uteče a nevidět tu bude leden :hug: aspoň jste se někam posunuli.
Asi o ceně jste se ještě nebavili, viď?
Já jsem dnes 33DC a stále čekám na MS :roll: jsem zvědavá jak si dá na čas.
A co ty-už se MS dostavila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
30.10.13 14:43

Ahoj holky, čeká nás první návštěva v Gennetu, manžel měl špatný spermiogram a nedaří se nám otěhotnět. Je nám 29 let a tomu mimču se nechce. Bylo nám doporučeno IUI nebo IVF. Máte nějaké rady co a jak? četla jsem, že u IUI je 15-20% úspěšnost. Máte některá pozitivní zkušenost? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
30.10.13 16:36

@Petule 1985 pokud mas moznost iui zkusila bych nejdriv to.nam doporucili hned ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
30.10.13 16:36

@Petule 1985 pokud mas moznost iui zkusila bych nejdriv to.nam doporucili hned ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
30.10.13 16:38

@LKK Ahojky :andel:
O ceně jsme se moc nebavili, protože ještě nevíme přesně jestli to bude to IVF nebo IVM(nezrala vajíčka bez stimulace) postup je stejný, až na to že vajíčka se odebírají jinak…
Cenu jsme neresili a když počítáme se vším, co by jsme chtěli s 25-30000,– tak už jsme to raději dali na stranu…
Jinak mrcha taky zatím nikde :( čekám, že snad dojde do konce týdne, at už taky můžu začít brát HA!
Jinak další kamarádka je čerstvě těhu - po inseminaci…a to šla do CARu dyl nez já :potlesk: tak snad už se taky dočkáme!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
30.10.13 17:21

@Petule 1985 moje dvě kamarádky s IUI otěhotněli napoprvé…ale nevím, jaký byl SPG :think:
A vy máte ‚jen‘ ten špatný SPG? Nebo i jiný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
30.10.13 18:37

@wlucinka Strašně moc děkuji za reakci, manžel byl na doporučení na SPG a vyšlo mu 21% pohyblivých spermií a rovnou nám do zprávy napsali v Gennetu že doporučují IUI nebo IFV při určitých podmínkách. Teď pojedeme na první schůzku, tak nevím, zda mě čeká nějaké vyšetření už u nich, nebo je informativně. Mluvila jsem s doktorkou a ta mi řekla, že oplodnění přirozenou cestou je téměř nemožné. Já mám a gyndě ty základní vyšetření OK tak nevim, zda mám průchodné vaječníky atd. no :( Nevím, co od toho mám a nemám čekat, proto jsem strašně vděčná za každou radu a názor. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
30.10.13 19:11

@Petule 1985 Petul, ničeho se nedes :kytka:
Na 1.konzultaci se vás budou jen na něco vyptavat…mě pak poslali na laparku a zjistili právě stav spodku. Myslím si, že tě tam asi taky pošlou a poté se dohodnete na dalším postupu.
Hormonální profil ti dělali? Pokud ne, udělají ti ho mezi 2.-3.DC
Možná manželovi doporučí nějaké vitamíny, a pak ho pošlou na další SPG, jestli bylo nějaké zlepšení…
Myslím, že se spatnym SPG máte u IUI šanci! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
30.10.13 19:19

@wlucinka Jsi moc hodná, děkuji. Já jsem sbírala odvahu sem napsat a říkala jsem si, že mi asi nikdo neodpoví:( hormonální profil mi zatím nikdo nedělal. Já mám to klasické gyn. vyšetření od svého doktora a výsledky posledních stěrů. Laparku asi dělají mimo gennet vid, nejsem z LBC. Manžel už měsíc baští MACU, vitmin E a Selzink. Tu laparku dělají v narkoze? Ja se omlouvám, jestli to jsou blbé dotazy, ale v tomhle jsem (nevím jestli říct bohužel) nezasvěcená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
30.10.13 21:26

@Petule 1985 Na hormonální profil tě pozvou hned při první návštěvě a řeknou ti, ať příjdeš právě 2.-3.DC kdy ty hormony mají snad nejvyšší hodnoty…pošlou tě na to hlavně kvůli štítné žláze, která komplikuje těhu. :zed:
Jinak v GENNETU dělají laparoskopii a to konkrétně hydrolaparoskopii, kdy té uspí - výkon je tak na 30minut, pak si polezis tak 2 hodky na pokoji a pustí tě za doprovodu domů.. :roll: a odkud jsi? Když by ti při té hydrolaparoskopii něco zjistili - srůsty, endometriozu či něco jiného hned ti odstraní…(věřím, že tam nic mít nebudeš) :dance:
Kdy jdete na 1. Konzultaci? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKK
1756
31.10.13 00:42

@wlucinka My už taky pro jistotu máme nějaké finance stranou, aby to člověk nehonil naposlední chvilku a mohl se v klidu soustředit a začít hned.
Kolikátý DC jsi?
Kežby to šlo takhle rychle laždé z nás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKK
1756
31.10.13 00:44

@Petule 1985 Ahoj nová snažilko :)
První návštěvy se vůbec neboj, je to s píš jen o povídání a max. UTZ
Kdy Vás čeká první návštěva a k jakému dr. jdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
31.10.13 06:33

@wlucinka To jsem ráda, že mají vše při ruce a udělají přímo v Gennetu. Já jsem z České Lípy, ale tak problém jezdit do LBC nemám. Nejsem asi jediná, kdo by musel dojíždět.
@LKK ahoj :) první konzultace nás čeká 21.11.2013. Manžel se mi po výsledkách SPG sesypal a měl pocit, že jako chlap selhal a že mu uteču. Asi to každá znáte, doma jste ta silná a pozitivní, ale ve skrytu duše bych brečela i před ním, ale nemůžu. Manža je hroznej cíťa a vše hrozně prožívá se mnou, on byl ten iniciátor, kdo chtěl miminko už od prvního dne našeho chození :) Včera jsem volala na VZP s dotazem, co a jak se hradí a nehradí, abych věděla. Podle stránek gennetu stojí samotné IUI 2000kč + asi další platby za léky a celou tu stimulaci. Paní na VZP mi řekla, že oni nerozlišují IUI a IVF, berou to jako jedno. Tak jsem si říkala, že bych si to IUI platila sama a když by přišlo na IVF tak pojišťovna, jestli to takhle jde. Moc vám děkuji, že jste reagovaly, vážně dlouho jsem sbírala odvahu se zeptat, spíš jsem to dusila sama v sobě :( doma se o tom nechci až tolik bavit, aby hlavička neměla o čem přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.