Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Pampelisko, moc děkuji za podporu. Ted už se cítím o něco lip, ale bylo období kdy mi bylo fakt soufl v kuse několik dni. Naštěstí nejsem asi zvraceci tip, takže jsem v práci
jen jednou ![]()
Do práce porad chodim a asi i dal budu. Jen na tři dny jsem si dala oddych po tom, co jsem začala asi v 5.TT krvácet. Pak se z toho stalo spineni a pak to samo ustalo. Na kontrole u dr. Mokré v 8.TT bylo vše v pořádku, srdíčko bílo stejně jako o par dni dyl u mého dr, u kterého jsem se mela hlásit. Ted jdu na ko az za dva týdny ke svému dr a to bych mela dostat prukazku a pak hned 19.11. pojedeme do Gennetu na screening. Jsem ted trochu nervózní aby bylo vše v pořádku a miminko prospívalo.
Držím ti moc palce, aby ses konečné dockala toho KETu!!! To se ti to tedy pěkně protáhlo, ale kdo si počká ten se dočká a já věřím, že teď je ten správný čas, kdy se to má povest. ![]()
@TerkaBaterka Terko, ale utíká to hrozně, viď, pamatuju si, že KET jsi měla 13. září a už je skoro o 2 měsíce později. Určitě je tvoje miminko v pořádku, ale já vím, nejradši bysme chodily na UTZ každý týden, co?
To jsi mě uklidnila, že taky chodíš do práce, většinou holky hned zůstávají doma, ale to já nechci, já bych doma jen přemýšlela a brouzdala na netu a v práci to aspoň líp utíká. A můžu se tě zeptat, jaký teď bereš léky?? Já jsem na to hrozná, mám nějaký psychický blok a nejradši bych nebrala nic, ale nejde to, já vím a pro mimi to musím vydržet, ale už teď si připadám jak feťák nebo stará bába, když ty léky pořád všude nosím s sebou ![]()
Máš pravdu, letí to jako blázen.
Já brala do 8.tt estrofem 1-1-1, medrol 4mg, utrogestan 2-2-2 a euthyrox na šítku. Pak mi dr. Mokrá vše zrušila, ale můj dr doporučil v utroši pokračovat do 10.-12.tt, tak ten beru ale ted už jen 2-0-2. A hned po KETu jsem si píchala clexan, každý den po dobu 30 dní. Prý by to mohlo pomoct v zahnízdění. Já do toho šla, protože co bych pro to neudělala, aby se podařilo.
@TerkaBaterka Ahojky no tak konečně ms tak už taky začínám
fuj medrol a estrofem zbytek těch dobrot asi až po Ketu viď?
Ivet 74 tak co ty uuuuuž? Jinak holky to je hnus u nás v kerkonoších leje a šedívka všude bnleeeeeeee
ještě terko kdy ti dělali první ultrazvuk?
@hačilka Tak super, že mrcha už dorazila
Ted už to bude šup šup a budeš mít mrně u sebe. Po pozitivních odběrech krve objednávají v Gennetu až za 3 týdny, takže v nějakém 8tt. Já jsem ale kvůli krvácení a špinění jela za Mokrou o týden dřív, takže jsem mrně viděla už v 7tt. ![]()
U nás je taky pěkně hnusně! Šedivo, skoro tma a skoro pořád prší. Ráno jsme jeli do krámu, udělala jsem oběd, upekla brownies, včera jsem se činila, to jsem zvládla kromě vyluxování a vytření celého bytu, utření prachu, umýt komplet celou kuchyň. TO jsem moc ráda. Dnes budu ještě žehlit!! Mám tam zase mraky manželovo košilí!
@TerkaBaterka Dík za info
tak to asi foto k jéžišku pro stařečky bude dýl ale to neva
já prve dožehlila naštěstí muž nosí montérky to je dřív
Pampeliška 7 a ty taky chodíš do gennetu? to budem tak na stejně já začala s chemii před Ketem dneska ![]()
@hačilka ahoj holky, jo taky chodím do Liberce k dr. Petrovi, jsem s ním spokojená. Tak to budem tak nějak o týden, já ty dobroty
(krásnej výraz) baštím od minulý neděle a teď ve středu jdu na ultrazvuk a pak už mi snad řekne, kdy by mohl být KET. Je to můj první, tak jsem sondovala u Terky co a jak
a doufám, že náš výsledek bude stejnej jako ten Terky!! ![]()
@Pampeliška7 píše:
@hačilka ahoj holky, jo taky chodím do Liberce k dr. Petrovi, jsem s ním spokojená. Tak to budem tak nějak o týden, já ty dobroty(krásnej výraz) baštím od minulý neděle a teď ve středu jdu na ultrazvuk a pak už mi snad řekne, kdy by mohl být KET. Je to můj první, tak jsem sondovala u Terky co a jak
a doufám, že náš výsledek bude stejnej jako ten Terky!!
No to je skvělé budu mít čerstvé informace
jinak gratulace jiný výsledek než u Terky se rozhodně neočekává ![]()
@hačilka píše:
@Jančakecalka Ahojky o Mončině nic nevím ale už by měla být maminaa co ty jsi se taká chystala na IVF?
Jo, jo, už je nejspíš maminka, Péta Z mi psala do sz. Já se o ní bála, dost jsem jí fandila, aby měla už konečně mímo, taky dost poradila.
Já byla během roku na 5 IUI, ale ani jedna se nezdařila
V červnu jsem byla i na hydrolaparce a sama Mokrá se divila, proč ještě nejsem těhotná, když to mám uvnitř jako z učebnice a to i přes prodělaný císař před 4 lety.Na IVF nemáme peníze, takže náš sen o druhém miminku se nám rozplynul po poslední,5té iui v září a na další už nejdu, myslim, že cenu to nemá. Asi je chyba někde v ovulavi ![]()
Naše první dcerka se nám povedla před 5 lety touto dobou na první pokus iui-teda povedli se dvouvaječná dvojčátka, ale jedno nám ve 20 tt umřelo ![]()
Každopádně, ted nevíme, jestli spíš nejít do adopce, na ivf nemáme, navíc, dcerka je nemocná, takže já do práce nechodím. ![]()
@Jančakecalka ahojky je to boj a ty peníze to je děs taky nevím zda by jsme šli do dalšího IVF teď to šlo protože mi mudr. napsala hormony v srpnu než to vzp potentovala s doplatky
Tak přeji hodně štěstí v rozhodování a holčičce mooooooooooooooooc zdravíčka ![]()
@hačilka píše:
@Jančakecalka ahojky je to boj a ty peníze to je děs taky nevím zda by jsme šli do dalšího IVF teď to šlo protože mi mudr. napsala hormony v srpnu než to vzp potentovala s doplatkyTak přeji hodně štěstí v rozhodování a holčičce mooooooooooooooooc zdravíčka
Děkuju
ona to vážně moc potřebuje, je to moje malá chudinečka
za svůj krátký život má pořád nějaká omezení a moc si toho ještě neužila.
Já mám taky vzp
zvedlo se to o hodně? Nevíš? Mám z toho všeho smíšený pocity ted.
@Jančakecalka hele nevím přesně ale menupur byl celý hrazený pojišťovnou a teď psaly holky v diskuzy o doplatcích že na ty 3 balení doplácely cca 9 tisíc hnus
koukni tam uvidíš
@hačilka píše:
@Jančakecalka hele nevím přesně ale menupur byl celý hrazený pojišťovnou a teď psaly holky v diskuzy o doplatcích že na ty 3 balení doplácely cca 9 tisíc hnuskoukni tam uvidíš
No, tak jestli je to tolik, tak do toho vážně nejdeme teda, to by nás nejspíš zrujnovalo ![]()
Jo, jo, kouknu, dík ![]()
@Jančakecalka ja ted mela puregon a doplacela jsem necely 4000
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky, možná si na mě ještě některá vzpomenete, čtu vás a hlavně sleduju jak báječně jsi na tom ty, TerkaBaterka, moc a moc gratuluju a věřím, že i dál bude vše tak jak má!! Musí, zasloužíš si to, ostatně jako všechny holky tady. A jak se cítíš?? Chodíš pořád do práce? Já musela KET nakonec odložit o víc jak 2 měsíce, měla jsem 2× za sebou antibiotika
ale teď už jsem začala s tou přípravou, Medrol a Estrofem, jak jsem se toho bála, tak mi to díkybohu zatím nic nedělá, ve středu mě čeká ultrazvuk a když bude sliznice v pořádku, tak mi snad už konečně naplánují KET. Chci potom chodit do práce, doma bych se zbláznila, práci mám pohodovou a chodím tam ráda, tak snad nebude problém…