Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ivet74 píše:
@petisekm - neházej flintu do žita. Zkoušela jsi testík? Je ale možná ještě brzy. Vydrž, třeba to bude ok a špinění je jak se mimi vrtá do sliznice.
Petíšekm vydrž holka to bude dobrý
Ivet 74 no to jsem se upsala
do 20 KET doufám
to bude vědět naše průkopnice
TerkaBaterka hele kolikátý den cyklu jsi byla na KETU?
Hačilka ![]()
Ahoj holky, Hačilko, já byla dnes na ultrazvuku, vše v pořádku a na KET jdu příští úterý, to budu 17 DC. Přidali mi od zítra Utrogestan na zavádění, mám ho poprvé, tak nevím co mám čekat…?? Vytéká to hodně? Mám 2-2-2, tak jsem zvědavá, jak to budu aplikovat v práci ![]()
@Pampeliška7 píše:
Ahoj holky, Hačilko, já byla dnes na ultrazvuku, vše v pořádku a na KET jdu příští úterý, to budu 17 DC. Přidali mi od zítra Utrogestan na zavádění, mám ho poprvé, tak nevím co mám čekat…?? Vytéká to hodně? Mám 2-2-2, tak jsem zvědavá, jak to budu aplikovat v práci
Ajoj no utruš je v poho neteče chce to intimku ale dá se to taky máš 5 denní embrijko? Ať se dařííííííí
Hačilka
Jo jo, Hačilko, mám 5denní po PGS, tak mu hodně věřím, Terka mi jde příkladem
dnes jsme s manželem definitivně podepsali, že transfer jen jednoho embryjka, máme jich v mrazáku celkem 5, tak snad některý to dotáhne ke zdárnému konci ![]()
@Pampeliška7 píše:
Jo jo, Hačilko, mám 5denní po PGS, tak mu hodně věřím, Terka mi jde příklademdnes jsme s manželem definitivně podepsali, že transfer jen jednoho embryjka, máme jich v mrazáku celkem 5, tak snad některý to dotáhne ke zdárnému konci
Určitě to první
tady je velká šance na to spoléhám máme jen jeden další pokus
Petíšekm tak jak se vede?
@LKK babský rady jsem zkusila snad všechny a NIC ![]()
Ale dnes to už vypadá nadějně - špinim! Co u tebe? Tobě jde o ten hormonální profil a mě o to, abych konečně začla brát HA…to je jak naschvál, co?
![]()
Volala jsem včera do gennetu a pojišťovna ještě nebyla…snad už příští týden
to jedu na krev kvůli štítné žláze - juknou se na to, jak pomohli prášky…Tak jsem zvědavá! ![]()
Ahoj Hačilko a Pampeliško, na KETu jsem byla 16DC
Utroš jsem taky brala 2-2-2, určitě je intimka nutná.. zvládnout se to dá. Já už utroš zavádím asi 2 měsíce, ale ted už o dva míň.
Dnes jsem dle MS 10+0 a na kontrolu jdu příští pátek. Moc se modlím, aby bylo vše v pořádku. Nemám pocit, že by mi rostlo bříško, protože jsem před těhu měla na břiše špek, tak ted si nejsem jistá, jestli se něco mění nebo ne. Za to prsa, ty se teda zvětšily! Jsou nalité a občas dost bolí, celé nebo bradavky! A jsou žilnaté. Nevolnosti se celkem zlepšily, ikdyž to není pořád ono.. spíš než ranní trpím těmi večerními. Strašně už bych chtěla na tu kontrolu, abych věděla, že je mimi v pořádku.
Holky moc vám držím palce a věřím, že to zvládnete a brzy mi ukážete // ![]()
@TerkaBaterka - břiško někomu roste pomaleji. Vše je ok, neboj. ![]()
Píšeš, že jsi šla na KET 16DC. Jak staré embryo Ti zaváděli? Prý se zavadí nějak od ovulace + stáří embrya.
Já jdu za týden v pátek na UTZ, to budu 10DC, tak jsme zvědavá kdy bude KET. ![]()
AHoj Ivet, zaváděli mi 5-denní hatchující blastu po PGS. Na kontrole jsem byla 9 DC, to byl pátek a dr. mi řekla že sliznice je kolem 6mm, měla jsem strach jestli je to dost, tak to mi říkala, že je v pořádku, že doroste a že je lepší spíš nižší než extrémně narostlá. No a řekla mi at přijdu za týden, takže v pátek 13.9. mi dělali KET. Určitě to dobře dopadne. Četla jsem, že také máte PGS a navíc máš ještě mrazáčky, což je super. Budu držet palce.
@TerkaBaterka Ahoj Terko, děkuju za tvoje palečky, věřím že nám přinesou štěstí
já byla na UTZ 11. den cyklu a ve zprávě mám napsaný, že sliznice byla 7-8 mm a na KET jdu v úterý 12.11., to budu už 17 DC. Snad to není pozdě, mám totiž cykly kratší, tak 26 dní. Ale to asi nehraje roli, když je celej ten cyklus řízenej hormony. Ještě se tě chci prosímtě zeptat, jak je to v den KETu s utrošem, jasný zavedu ráno a pak nevím jestli před KETem nebo až po?? Když mám jít kolem poledne..? Jak jsi to dělala ty? A neboj se, tvoje miminko je určitě v pořádku a teď po tý kontrole si už pořádně oddychneš, viď, to už budeš vlastně na konci 1.trimestru a už si to začneš jen užívat
moc ti to přeju!! ![]()
Pampeliško, já byla i 18.den na KETU…takže neboj…
A i v den KETU ráno jsem zavedla utrogestan…
@TerkaBaterka neboj…prcek bude v pořádku
![]()
@TerkaBaterka píše:
AHoj Ivet, zaváděli mi 5-denní hatchující blastu po PGS. Na kontrole jsem byla 9 DC, to byl pátek a dr. mi řekla že sliznice je kolem 6mm, měla jsem strach jestli je to dost, tak to mi říkala, že je v pořádku, že doroste a že je lepší spíš nižší než extrémně narostlá. No a řekla mi at přijdu za týden, takže v pátek 13.9. mi dělali KET. Určitě to dobře dopadne. Četla jsem, že také máte PGS a navíc máš ještě mrazáčky, což je super. Budu držet palce.
Ahojky to je super tak já v pondělí UTZ a další pondělí nebo úterý KET
bříško vyroste neboj u prvního je malé
při dalších
bude růst víc
Hačilka zase v prááci ble
Ahoj holky, ráda bych se zeptala, po jaké době jste šly na nějaký výkon IVF nebo IUI od první schůzky v Gennetu. Musím říct, že momentálně v ničem nevidím smysl, mám depky jako blázen a už bych nejradši šla hned na první konzultaci, abch věděla co a jak. Ta bezmoc je šílená.
![]()
@Petule 1985 Ahoj Petule, nám na 1.konzultaci naplánovali plno věcí, mě hned další cyklus hormonální profil a hydrolaparku, manželovi další kontrolní spermio a taky genetiku pro oba. Hned jsem měla pocit, že se něco děje. Oni nejdřív udělají všechna možná vyšetření, aby věděli kde je problém než že by se hned hnali do IUI nebo IVF. Neboj, všechno bude dobrý, ty depky padnou někdy na všechny z nás, ale musíme vydržet
Kdy máte 1. konzultaci?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@Petule 1985 - je to IVF, kdy Tě nastimulují, pujdeš na OPU - odběr vajíček. Ty oplodní a ty co vydrží do 5 dne kultivace, tak jdou právě na genetiku, kde zkoumají zda jsou zdravá. Pokud ano tak v následujícím cyklu to zdravé prověřené zavedou.
Často se totiž stává, že žena nemá problém otěhotnět, ale následně potrácí, právě proto, že embrya jsou geneticky nějak poškozená. Mě to bylo doporučeno díky věku (39).
My oba byli také na genetice a jsme z tétpo stránky v pořádku, přesto, ze 3 embryi, co šli na PGD je vhodné jen jedno. Kdyby mi zavedli embryo, které vydrželo do 5dne prodloužené kultivace a bylo by to zrovna to co bylo geneticky nevhodné, což oni nevidí, protože se zdá, že je ok, když vydrželo prodlouženou kultivaci, tak bych pravděpodobně potratila.
Ale jak jsme říkala, psala. U mě je to již věkem.
Uvidíš, oni vědí co dělají a bude to dobré.