Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@faldi to jsou přesně moje slova ![]()
Mohu se ještě optat s čím si přesně stimulovala? Mě to stále nejde do hlavy, že nemám nic k vyvolání ovulace žádnou látku s HCG. Jediné co mám je Menopur, Cetrotide a ten Diphereline. Žádný Pregnyl Ovitrelle nemám ![]()
Ahoj
měla jsem Menogon, Cetrotide a ten Diphereline a ten je na tu vyvolávačku ovulace. Neboj to máš dobrou kombinaci
Paní dr.nebo pan dr.by na nic nezapomněl
to uteče a zachvilku půjdeš na OPU. Budeš mít PGS? nebo je to tvoje 1.IVF
@faldi děkuju ![]()
Jsem z toho stále nějak v šoku protože o této kombinaci nikdo moc nic netuší. Každý je zvyklej mít na vyvolání HCG.
Toto je mé 1.IVF. Tak žádné PGS nemáme. Budeme mít picsi, prodlouženou kultivaci a snad i zmražení.
To nemusíš mít šok, to je normální kombinace
My taky měli PISCI, PK, a tu vitrifikaci, tj. lepší metoda mražení, to je skrs ten ket, ty embrya když jim udělají tu genetiku, která trvá 3 týdny, se zamražují. No my po PISCI máme 3 embrya otestovaná
jinak z 11 se jich oplodnilo 7
@LKK píše:
@faldi to jsou přesně moje slova
Mohu se ještě optat s čím si přesně stimulovala? Mě to stále nejde do hlavy, že nemám nic k vyvolání ovulace žádnou látku s HCG. Jediné co mám je Menopur, Cetrotide a ten Diphereline. Žádný Pregnyl Ovitrelle nemám
Ahoj. Tak jak ti psaly uz holky, ten Diphereline nahrazuje Pregnyl nebo Ovitrelle. Je to kvuli tomu, ze mas hodne vajicek a hrozi hyperstimulak. Je to v podstate to same, jen se pak z tela vyplavi o neco rychlejc a tim se snizuje riziko hyperstimulacniho syndromu. Taky jsem to takhle mela, takze se niceho neboj. Je to v poradku.
@faldi vitrifikaci jsme si také vybrali, tak doufám, že budeme mít co zmrazit.
Tak to je moc hezká „nadílka“
A kdy že se chystáš na KET?
@Laura30 děkuji také za reakci
a mohu se optat kolik si měla vajíček a kolik se jich oplodnilo? Já to mám zatím dle UTZ na cca 20 „kousků“.
Jen teda jsem vyčetla, že po aplikaci Diphereline nemusí dojít k ET
ale to je asi pitomost, že?
Neboj k ET dojde, to je ńáká blbost, máš to pojištěný, aby jsi neměla stimulák.
Taky si myslim, ze je to blbost. Neni duvod proc by nemelo dojit k et. Ja uz mam za sebou 2 IVF. Pri prvnim jsem mela 21 vajicek, ale tenkrat jsem mela Ovitrelle. A moc velka sranda to nebyla. U druheho IVF jsem jich sice mela jen 15, ale projistotu uz s Dipherelinem. A reknu ti, ze se to neda srovnavat. Bylo mi mnohem lip. Uz druhej den jsem byla schopna jit do prace. U prvniho jsem jeste tyden chodila v predklonu…
@faldi moc moc držím palce
v kolik hodin máš nástup? A jaký je ET/KET? Někdo říká, že to bolí.
@Laura30 to jsem ráda, že ses o svou zkušenost podělila
A k ET ti došlo v obou případech? A teď si ve fázi v čekání a nebo těšení? Doufám, že to druhé ![]()
Jinak s tím ET jsem si hned myslela, že je to blbost, ale raději jsem se optala ![]()
Jdu na ket, a mě to napoprvé nebolelo.No ráno budou volat, co zmrzlik
a pojedu kolem 12h.to upřesní.
Ahoj všem snažilkám. Po dlouhé době jsem k vám opět zavítala. Jen jsem vám chtěla všem poslat hodně energie a štěstí, aby jste měli svoje vytoužené mimísky u sebe. Někdy má člověk pocit, že to čekání a nezdary neberou konce. Ale věřte, že se to jednou určitě povede. Po více pokusech, nekonečného čekání, zklamání a neustálého boje jsem se konečně 27.4. 2014 stala mámou nádherných dvojčátek. Sice dají zabrat..ale nevyměnila bych je za nic na světě. Tak holky, držím všem pěstičky…v Gennetu jsou šikovní. Mějte se krásně.
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.