Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@La moinelle My PISCI kvůli pouze 30% OK spermii a virtifikaci určitě mražení snad už nikdo nedává a embryoglue až teď když se dlouho nedaří
![]()
@La moinelle My meli u prvniho IVM PICSI, u druheho IVM ICSI, PK a mrazili jsme 3 embrya a ted u druheho KETU to embryoglue
@hačilka Děkuju. Manžel má běžné spermio v normě a DNA fragm. má asi 22%. A dost nás tlačili do ICSI…že se přirozeně oplodní tak polovina. Tak jsme to různě hledali a teď dokonce zvažujeme i to PICSI, co jsme našli na netu, tak 25% fragm. už prý dost snižuje šanci. Ale nevím do jaké míry je to (v našem případě) vyhazov peněz, to nám asi nikdo nepoví… Tak sonduju
. Držím Ti palce s tím embryoglue. My jsme si zatím řekli, že zkusíme bez…ale samozřejmě to furt řeším, jestli to raději nepojistit už teď. To je situace… ![]()
@La moinelle No to bych šla do PISCI škoda každého vajíčka co se neoplodní
něco si vygoogli ať si uděláš obrázek
ještě že jsou tyto diskuze taky jsem tu bádala
Při IVM se stimulije míň a vajíčka pak dozrávají v laborce
![]()
@hačilka já stimulovala už vším, estrofemem, náplastí estrahexal… a stále sliznice něco málo přes 6 mm, takže mi to vždy stopli, teď navíc už nemám ani tripelline… tak naposledy prášky, pak injekce, které si bohužel budu muset platit sama… do toho jeřáb ptačí, mateří kašičku, kontryhel, víno atd a stále nic… Naposledy jsem už ani to víno nepila, ani tu mateří kašičku… a je to KO… tak se snad někdy zadaří… alespoň abych mohla na KET… ![]()
@La moinelle Jak pise Hacilka pri IVM se mene stimuluje a odebiraji se nezrala vajicka a pak se nechavaji dozrat nez je oplodni
@hačilka @netopyrek26 Holky, děkuju za informace
a názory. No my to PICSI asi dáme. Embryglue nevím… A ještě se Vás zeptám, jak jste reagovaly na stimulaci. Já mám 300menopuru, mám čekat nějaké drama?
@MartinaVa No tys toho taky zkusila, chudino
. Držím Ti palce!
@La moinelle Ja tenkrat stimulovala nejdriv menogonem 250j myslim a pak menopurem taky 250j a byla jsem v pohode, zadne drama ![]()
@La moinelle Děkuji, naposledy jdu do prášků, pak poslední možnost injekce… už nějak na to nemám sílu - přes půl roku na hormonech a výsledek 0. Navíc je mi po těch hormonech dost zle… ![]()
@netopyrek26 Díky
!!!
@MartinaVa Chápu Tě. Já mám po decapeptylu bezva návaly. Už aby to bylo za mnou. Tak se drž ![]()
@La moinelle píše:
Ahoj holky, mám dotaz. Byly jste po OPU a embryotransferu na neschopence? Nebo jste šly mezitím do práce. Mám sedavé zaměstnání, tak nevím, jak se k tomu postavit. OPu bude asi v sobotu. Asi taky záleží, jak je člověku celkově, co? Já mám stimulovat 300j. menopuru (poprvé) a mám z toho celkem strach - z OHS.
A druhý dotaz. Vyzvedávál vás manžel po embryotransferu? Ten můj totiž (jestli to tak vyjde) bude zrovna na služebce. A já to mám domů 1,5hod autem. Odřídily byste to? Díky moc za odpovědia držím všem palce
Ahojky, já jsem do práce po ET šla. Po OPU jsem pracovala den z domova a pak už do džobu. Dělám také v kanclu. Taháme tu občas věci a to jsem řekla, že mám blbý záda. Řídit auto 1,5 hoď po ET asi není problém. ![]()
@La moinelle píše:
@hačilka @netopyrek26 Holky, díky za odpovědi. A když už jsem v těch dotazech
, jaké jste volili metody? ICSI, PISCI, vitrifikaci, embryoglue…? Jsem z toho celá rozpačitá.
Měla jsem embryoglue. A metodu PICSI. Otěhotněla jsem. Jen to nevyšlo (7.tt), to je věc druhá.
@netopyrek26 píše:
@La moinelle Jak pise Hacilka pri IVM se mene stimuluje a odebiraji se nezrala vajicka a pak se nechavaji dozrat nez je oplodni
A proč se dělá tato metoda? (asi mám blbej dotaz, ale vůbec těmhle věcem nerozumím)
@MartinaVa Holkya tak to ti asi změna CAR nepomůže
co skusit nějakou alternativu
homeopata nebo holky mají dobrá výsledky s číňany
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.