GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2791
6.5.15 22:55
@netopyrek26 píše:
@Missandei Tady to mas vysvetlene : IVM je metoda asistované reprodukce, při které se pacientce odebírají z vaječníků nezralé oocyty, které potom dozrávají v laboratorních podmínkách, nežli jsou oplodněny. Oplozování uměle dozrálých oocytů se provádí metodou ICSI nebo PICSI.
Rozdíl mezi IVF a IVM

Na rozdíl od IVF se při IVM stimulační léky neužívají anebo jen v minimálních dávkách a v krátkém období. Z ovárií se odebírají nezralá vajíčka, která pak v laboratoři během 24 až 48 hodin dozrávají a jsou užita k oplození.
Doporučení naší kliniky

IVM není metodou, která by měla plně nahradit IVF. Je potřeba na ni pohlížet jako na metodu, kterou je účelné a vhodné použít tehdy, když při klasické stimulaci gonadotropiny nelze vyprodukovat kvalitní zralé oocyty a tam, kde je vysoké riziko ovariálního hyperstimualčního syndromu (OHSS).

IVM je tedy vyhrazena zejména mladým ženám se syndromem polycystických vaječníků (PCOS), které mají vysoký počet antrálních folikulů nebo při předchozí léčbě měly závažný hyperstimulační syndrom a situaci nelze řešit snížením stimulačních dávek.

Metoda IVM může být i alternativou u žen, u kterých není možné ze zdravotních důvodů podávat stimulační preparáty k indukci ovulace.

IVM není vhodná pro ženy nad 35 let, a pro ty, které mají nižší počet antrálních folikulů, vyšší hladiny FSH a nižší hladiny AMH. Stejně tak není vhodná pro ženy s nadváhou, u kterých je obtížná vizualizace ovárií pomocí ultrazvuku.

Aha :think: Vyčerpávající. Děkuji. Ještě složitější, než samo IVF. Aby jsi to neměla moc jednoduchý, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
7.5.15 06:36

@Missandei Nevím,asi psychika, dřív jsme přišli o miminko a pak se vůbec nedařilo. Tak jsme zkoušeli ivf, nic. Mám jeden neprůchozí vejcovod, jinak žádný problém. Jsem ještě nosnice :mrgreen: Přítel v pořádku. Tak snad vše dopadne dobře, a v listopadu porodím naše miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
7.5.15 06:36

@1985bara To víš, nepochlubila ;) nic ti neuteklo, neboj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
7.5.15 07:40

@Missandei Nene vubec to neni slozity, hele ja si pichala tri dny injekce (Menopur 250j ),kazdy den jednu, pak jsem sla na UTZ kde mi dr. pridal jeste dve, potom nasledovala injekce Ovitrelle a slo se na OPU, poprve jsem mela 7 vajicek oplodnily se jen tri a vydrzelo jen jedno(4denni morula), podruhe jsem mela 9 vcajicek 6 se jich oplodnilo a zustaly 4(blastocysty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
8.5.15 13:06

Holky…vy, které jste někdy ted podstupovaly KET…potřebuji info prosím…po kolika Gennet zamrazuje vajíčka na další KET a pokud po dvou či více kusech a vy se rozhodnete vložit jen jedno, zamrazí zpětně to druhé nebo zničí??? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
8.5.15 13:27

@dagmariana Ahoj po kolika zamrazuji ti nereknu ale nam loni zamrazovali tri embrya a od te doby jsem byla dvakrat na KETU a vzdy sem davala jen jedno, asi jsem ti moc nepomohla vid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
8.5.15 13:32

@netopyrek26 @netopyrek26 ..no moc ne :P Páč nevim, jestli jsi je měla zamražené po jednom nebo je rozmrazili a zase zamrazili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10554
8.5.15 13:45

@dagmariana ja je mam po jednom, zbyli mi tri, mam pocit ze nevyuzita vyhodi,,,chcete do toho skocit znovu juu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
8.5.15 14:16

@1985bara …no to už ne…13 let čekání mi stačilo a je mi skoro 42let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10554
8.5.15 14:57

@dagmariana ja myslela kdyz prisla na radu otazka ketu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
16.5.15 22:30

@hačilka Tak co? Jak to s tebou vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7048
17.5.15 10:39

@1Anička1 Ahoj vypadalo to dobře dvě vajička dvě moc pěkná embryjka a nic :,( v pátek negativní krev a to ještě nemám MS přes utrouš jsem ji vždy dostala v termínu a teď nic sice byl test negativní ale to že jsem to nedostala mě udržovalo v naději bohužel krev to rozsekla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
17.5.15 15:43

@hačilka To mě mrzí :-( Není to fér tohle… Co teď dál? Půjdeš na další minimálku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7048
17.5.15 21:07

@1Anička1 Děkuju jsi hodná :hug: :hug: pořeším endokrinologii asi mi zas vyletěl prolaktin, tečou mi prsa :zed: :zed: dokud to nebude 100% v pořádku nejdu na nic, takhle jsem ztratili dvě pěkná embryjka :zed: :zed: a mám uý jen na poslední pokus tak uvidíme jak to bude :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
18.5.15 17:53

@hačilka Tohle je děsně nespravedlivý, máš už toho za sebou tolik, že by sis trošku štěstíčka zasloužila za to, jak bojuješ…:( Tak držím palce alespoň, abys měla co nejdřív testy v pořádku a mohla jít do toho dalšího pokusu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.