GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7048
6.5.15 14:39

@La moinelle po 300menopuru prd ale já jsem stará :mrgreen: měla jsem daleko větší dávky 18vajíček a dobrý jen musíš prostě hooodně pít :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.5.15 14:41

@Missandei Díky za další info ;). Blbý, že Ti to nevyšlo. Ach jo. To musely být hrozný nervy. Tak ať Ti to vyjde příště :palec::mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.5.15 14:44

@hačilka No mě Dr. řekla, že taky žádný zázrak nečeká… :(. Nevím proč, AMH jsem měla omylem dělaný 2× - jedno něco pod 2, podruhý 2,5. No tak uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2791
6.5.15 15:00
@La moinelle píše:
@Missandei Díky za další info ;). Blbý, že Ti to nevyšlo. Ach jo. To musely být hrozný nervy. Tak ať Ti to vyjde příště :palec:! :mavam:

Děkuji ;) Nervy jsou to bohužel pro všechny nás. :zed: Těm co se to nepovede, i těm, co se povede a hned to štěstí končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7048
6.5.15 15:22

@La moinelle uvidíš lepší míň a kvalitnější :palec: já měla vajec a prd ted z minimálky dvě embroušové prý kvalitka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.5.15 15:27

@hačilka Tak tfuj, tfuj, tfuj, ať Ti to vyjde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
6.5.15 15:45

@netopyrek26 Je fakt, že je fajn, že se obě chytla, ale i tak je o na prd, já mám hodně nízký AMH, takže právě ta kvalita vajíček není nic moc :(

@MartinaVa Já měla teď první KET a bylo z toho biochemické těhotenství, před tím ET vyšlo, ale ZT v 9.tt.

@La moinelle Já na neschopence taky nebyla a v pohodě jsem to zvládala, v práci ale nic netahám a dost sedím. Manžel byl vždy se mnou, ale taky myslím, že to autem zvládneš :)

Já měla PISCI, PK, vitrifikaci. Lepidlo jsem nedávala…

Jinak holky, KET na červen povolen :dance: Teď už jen dostat co nejdřív MS, měsíc uteče jako voda a jdeme na toooo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.5.15 16:21

@1Anička1 Ahojky a díky za info ;). Asi to uděláme stejně, jako ty…PICSI, PK a zbytek (jestli bude) vitrifikaci…a budeme se modlit. Hodně štěstí v červnu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
6.5.15 16:25

@Missandei Tady to mas vysvetlene : IVM je metoda asistované reprodukce, při které se pacientce odebírají z vaječníků nezralé oocyty, které potom dozrávají v laboratorních podmínkách, nežli jsou oplodněny. Oplozování uměle dozrálých oocytů se provádí metodou ICSI nebo PICSI.
Rozdíl mezi IVF a IVM

Na rozdíl od IVF se při IVM stimulační léky neužívají anebo jen v minimálních dávkách a v krátkém období. Z ovárií se odebírají nezralá vajíčka, která pak v laboratoři během 24 až 48 hodin dozrávají a jsou užita k oplození.
Doporučení naší kliniky

IVM není metodou, která by měla plně nahradit IVF. Je potřeba na ni pohlížet jako na metodu, kterou je účelné a vhodné použít tehdy, když při klasické stimulaci gonadotropiny nelze vyprodukovat kvalitní zralé oocyty a tam, kde je vysoké riziko ovariálního hyperstimualčního syndromu (OHSS).

IVM je tedy vyhrazena zejména mladým ženám se syndromem polycystických vaječníků (PCOS), které mají vysoký počet antrálních folikulů nebo při předchozí léčbě měly závažný hyperstimulační syndrom a situaci nelze řešit snížením stimulačních dávek.

Metoda IVM může být i alternativou u žen, u kterých není možné ze zdravotních důvodů podávat stimulační preparáty k indukci ovulace.

IVM není vhodná pro ženy nad 35 let, a pro ty, které mají nižší počet antrálních folikulů, vyšší hladiny FSH a nižší hladiny AMH. Stejně tak není vhodná pro ženy s nadváhou, u kterých je obtížná vizualizace ovárií pomocí ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
6.5.15 16:33

Ahoj holky :mavam: nevěště hlavu :) já už jsem taky měla Gennet jako druhý domov. Podstoupila jsem 2× ivf, asi 3 kety, měla jsem už potraty za s sebou.No a podařilo se nám otěhotnět normálně :lol: krásně prospíváme, jsem 10+6 a příští týden už na scrining. Pěkně jsem si tělo vyčistila bylinama od těch hormonů a na velikonoce jsem z ničeho nic objevila // a to už jsem měla naplánováne moře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
6.5.15 17:07

@1Anička1 Jasne :palec: To uz urcite dame :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
6.5.15 17:11

@1Anička1 Prosim te co je AMH? asi blba otazka vid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
6.5.15 17:16

@faldi Tak to je pecka :) Gratuluju!

@netopyrek26 AMH je ovariální rezerva - tzn. kolik máš ještě vajíček ve vaječnících, dělá se test z krve 2.-5. DC myslím. To ti určitě taky dělali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
6.5.15 17:17

@1Anička1 Děkuji ti :) tobě přeji, ať se brzo zadaří :hug: sleduji vás, jak bojujete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
6.5.15 17:23

@faldi Děkuju :) Koncem června jdu do toho :) A ty se drž :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.