Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jaruška110 no prave. S malym to byl taky celkem boj a nebyt trpeliveho dr tak na nem skoncim. Takhle si to aspon uzijeme a pripravime se na to. Zase zkusenost pro muze
u porodu byl a ted bude take ![]()
@1985bara budu ti strašně moc držet palce at to jde co nejlíp
mě přítel řekl nejdřív že k porodu nepůjde ale začíná se sám od sebe bavit o tom že by tam semnou šel tak uvidíme ![]()
@Jaruška110 tak u nas se o tom ani nebavime. Pri malym jako trosku vahal.ale stacilo mu ukazat nejaky to video a hlavne rict o co vse by prisel a nevahal. Ted to bude kdyztak horsi v tom ze to bude na sale a on ma panicky strach z doktoru. Ale rika ze to da uz jen zase z duvodu ze uvidi to miminko jak prichazi. Zase na nej budu pysna jak nikdy ![]()
Ahojky má tu někdo zkušenosti s IUI v Lbc Gennetu komu vyšlo? A když nevyšlo a podstoupili jste Ivf a to vyšlo? Kolik to stojí a hradí se to najednou?
Ahoj, ja podstoupila asi tri IUI, ani jedno nevyslo, na clostyl jsem moc nereagovala. Do ivf jsme sli asi po roce v Gennetu. Celkem nas ta lecba vcetne vsech vysetreni stala kolem 30tis. Z toho ivf bylo asi 20tis vcetne leku. Ale tady zalezi co mas za problem( ja mam anovulacni cykly s pcos, manzel je ok) kolik potrebujes jednotek leku atd. Nam to vyslo na poprve (IVF), se zda, i kdyz jsem zatim jen 11tt+2, tak stale tam je nejake ale
takze tuktuk a nezakriknout to
@sple tak držím palečky…ja mám problém jen ze se mi netvoří vajíčka po clostiku ano ale už jsem vyčerpala normu. Přítel spermio na jednicku…a já mám ještě nepruchozi levý vajecnik…nedavno mi dělali profuk..takze jsme už objednaný na první návštěvu do gennetu koncem listopadu..mame doporučené IUI a pak ivf…v minulosti jsem IUI už podstoupila v praze v Iscare s bývalým partnerem ale ten měl moc špatný spermiogram a bez úspěchu…hlavne bych se potřebovala připravit na to ivf finančně je to náročné oba pracujeme ale je to dost peněz a nevím po jakych částkách se to dá platit a s jakým odstupem…a když nevyjde ani ivf tak jestli další a to jsou další peníze…tohle je smutné člověk chce mimi a musí platit a když to vidím v tv jak odhazuji miminka tak mám zlost a vždy to obulim.
@Natalka2005 no vicemene se ta castka plati najedou..postupne jen ty vysetreni pred…jakoze genetika, atd…leky se taky plati hned. A pokud nevyjde prvni ivf, tak se samozrejme plati i ta dalsi, bohuzel
ale nam treba zbyly jeste dva mrazacci, petidennni blastocysty, takze dalsi cyklus by byl jen KET a to je „jen“ nejakych 5tis.
@sple Určitě se na všechno poptam až tam půjdem akorát je smutné že za ivf tolik peněz a stejně se to nemusí povést… ![]()
@Natalka2005 Nj,bohuzel to tak je…clovek s tim nic neudela. Nektere veci se proste tak deji.
@Natalka2005 zdravím, mi měli ůspěšné 2IVF, první ivf se nepovedl vůbec,1ket ano ale v 7tt zamlklý potrat. 2 IVF uspěšné jsem ve 24tt. S toho jsme vždycky měli po 2 blast. 5denních.
Je to tu už psaný je to etapa na dlouné trati.Pro někoho ne pro někoho ano a chce se obrnit velkou trpělivostí, protože výsledek stojí za všechny peníze
![]()
Mám jít 3.10 na vyšetření krve na cukrovku byla už ste některá? jak to probíhá a co to obnáší? Díky za odpovědi ![]()
A jinak jak to všem jde, co mimískové? zlobí? ![]()
@Jaruška110 u nas to je takto : prijdes na 7h odeberou krev pokud mas na lacno hodnotu do 4,9 tak ti za cca 20min od krve prinesou mnamkovy sladky piti - nekdo to neda a zvraci nekdo pohoda - me to nic nedela..je to cista glukoza a je toho takovy ten vetsi plastovy kelimek. Za hodinu od vypiti dalsi odber a za dalsi hodinu znovu. Cca procedura na 2,5.doporucuji knizku nebo neco na zabaveni, ja si povidala s dalsi maminiu a uteklo to. Po celiu dobu bys mela byt v klidu v cekarne a nevzdalovat se…ted je to hodne zprisnene ty vysledky takze doporucuji opravdu trosku dietku den predem
Ja jdu na cukr zitra…tak snad to dopadne dobre a nebude mi blbe. A jinak se mame fajn…je nam fajn
no a 3.10 jdu do poradny. A to budu ve 28.tt…leti to jako blazen.
@1985bara no to sem na sebe zvědavá, ani ne to že to nevypiju to já piju normálně dost ale s tím že je to sladký
Sladký já nemůžu je mi po něm blbě v každé podobě. Bude to zajímavý. Ještě tu krev berou normal ze žíly nebo s prstu?
@Lucie343 Tak budu držet palce at je vše v pořádku. Mě už je taky jakštakš fajn ale nemůžu sladky a je mi blbě při změně počasí. Toho už se asi nezbavím
Utíká to jako blázen…
@Jaruška110 normal zila. Z prstu to neni platne i kdyz nekde to tak delaj…nekde to michaji i do cerneho caje ale zbytecne si to redis a je toho vic. Ja to dala na 5 loku
..jinak dala jsem jednu ruku 2× a po treti jsem ji rekla ze do stejny ruky ani nahodou ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.