Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nikdo ti bohužel dopředu nezaručí, jak budeš nebo nebudeš na hormóny reagovat…tj. svým způsobem metoda pokus omyl. Samozřejmně, že né až takhle úplně ;o) to by nebyli doktoři ale Kouzelníci Pokustoni… Nicméně existuje několik druhů - výrobců hormónu a několik protokolů (Purogen, Gonal F aj.)
jsou injekční (klasické injekce, inj.pera) nebo nosní spreje, prášky…
Odběr vajuch nebolí…protože ho celý prospíš a ET musíš mít sice plnější močový měchýř,ale žádné přehánění bych už taky nedělala…ET nebolí,je to asi jako gyn.prohlídka…ale na sále…navíc celý zákrok můžeš sledovat na obrazovce ;o), pak si cca 30 minut poležíš na lůžku a pak hurá domů těhotnit…
Jinak já nikdy po odběru vajuch neschopenku neměla a ani mi jí nenabízeli…ale snažila jsem se nenamáhat bříško a odpočívat… Po ET se také doporučuje klidový režim…ale tak nějak normálně…to jestli budeš nebo nebudeš chodit do práce asi moc neovlivní to jestli se embroušové zavrtaj nebo ne…to už je jen na nich a na přírodě ;o)
jééé,kdyby to bylo tak krásně jednoduché jak se to čte
a vajucha se uložila a vyvíjela pokaždé ![]()
Když ona i ta vajucha mají svojí hlavu
, ale minimálně jednou je každá z nás přelstí
a pak z nich vyroste malý čertisko ![]()
Jen jestě rada pro začínající stimulantky, kdyby se hodně báli injekce do bříška (já vidím injekci a omdlévám) tak existuje znecitlivující krém, sice to není nic levného, ale fakt funguje ;o) já bez něj už nejdu ani na odběr krve ![]()
Jinak by mě ještě zajímalo..tim perem to nějak nebolí ne?
yweto a ten znecitlivující krém ..dáš odkaz? ![]()
Ahojda holky,jsem ráda,že jsem našla Liberecké stimulantky
Moc vás tu sice není,ale alespon něco pro srovnání s jinými CARy ![]()
ahoj Dagmariana , také chodíš do lbc? Už máš něco za sdebou, každé zkušenosti dychtivě vítáme ![]()
Je to krém co používají pediatři…sice jsem přežila injekci do břicha i bez něj, ale to jen kvůli škodolibosti sestřičky v nemocnici…
Krém se jmenuje Emla a už i v lékárnách občas tuší, co je to zač…jsou i náplasti s krémem (2 za cca 180kč) a 2 balení krému jedno je klasická tuba…
namažeš, přelepíš normální náplastí a za hodinu můžeš píchat a naprosto bez bolesti, druhá verze jsou menší tuby a k tomu nějaká speciální náplast… (cena cca 700Kč) ale jedno balení mi vydrželo na 2 simulace i se všema odběrama (a že si zmažu vždycky celý ruce
jsem prostě srabík největší ![]()
Odkaz jsem vložit nejde…tak hoďte do vyhledávače název… ;o)
ahoj holky
já taky furt stimuluju, přede mnou poslední pokus „hrazený“ pojišťovnou, tak radši zkusím ještě pár IUI a 1× KET. Jinak jsem dárce krve, takže mi nějak nepříjde si píchnout nějakou injekci do břicha.
valtřinka píše:
ahoj holkyjá taky furt stimuluju, přede mnou poslední pokus „hrazený“ pojišťovnou, tak radši zkusím ještě pár IUI a 1× KET. Jinak jsem dárce krve, takže mi nějak nepříjde si píchnout nějakou injekci do břicha.
no tak já má dárcovské spermie.. ale když jsem viděla, že za pokus 26000 a pak za léky taky asi tolik, tak to nevím, za jak dlouhou dobu to ušetřím.
valtřinka píše:
no tak já má dárcovské spermie.. ale když jsem viděla, že za pokus 26000 a pak za léky taky asi tolik, tak to nevím, za jak dlouhou dobu to ušetřím.
Co se týče těch léků tak každému předepíší co mu sedí víc k jeho diagnoze, záleží jak budeš reagovat a kolik jednotek si budeš píchat. Tohle je hrozně individuální a předem to nejde odhadnout dr. vždycky říkají raději víc, nám říkali taky ať si připravíme cca 6000,– a nakonec jsem platila 4100,– a nemusela ani nic přikupovat a jedna dávka mi dokonce zbyla.
Co se týče těch injekcí tak já měla injekční pero, kde jsou slabounký jehly, nabereš kožní řasu píchneš a není to skoro vůbec cítit, horší byly potom orgalutran a pregnyl které se píchají ke konci stimulace jsou to předplněné jehly a byly cítit ale nic co se nedá přežít ![]()
Po odběru vajíček mě nic nebolelo, pro mě byl nejhorší ten transfér, je to individuální a záleží i na doktorovi mě teda bolel a dva dny jsem po něm krvácela ale mě museli kleštěmi povytáhnout čípek přes který se nemohli dostat ![]()
Každá to snášíme a reagujeme jinak, ale vždy jsem si říkala zvládla to spousta žen předemnou tak já taky
tak držím palečky ať se všechno daří a mimísků se dočkáte ![]()
ARIEN no mě přijde,že to teda v gennetu sekaj tak-že každymu gonal a nic jinýho. ![]()
jen spíš rozvažují protokoly.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď