Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kamcca dr. mi vysvětloval, že Gonal je asi nejpoužívanější lék na stimulaci, ale rozhoduje při ní jaký je problém, Gonal se nejčastěji dává u žen, které nemají problémy s vaječníky, cyklem atd. že je asi nejvíc vyzkoušený, já měla Puregon protože mám problém s vaječníky a absolutně jsem nereagovala na clostilbegyt ani mi nepomhl drilling vaječníků tak možná proto. Neboj určitě vědí co dělají ![]()
tak já už byla 2× na OPU se stimulací gonalu do břicha.Pak jsem měla i cetrotide a pregnyl. Ty pera jak píšeš Arien jsou o něco dražší. Já měla obyčejný injekce. Poprvé jsem platila 1200,–, podruhé 6000,– Kč a teď bych asi platila 12000,– Kč
nebo já nevím a o to mi šlo, jestli někdo neví. Jinak se to dá vydržet, zas tolik to nebolí, když se to píchne do toho špíčku ![]()
Ahoj holky, občas jsem Vám sem už nakukovala a nedá mi to nenapsat…
Já mám taky za sebou IVF+ICSI v Libereckým Gennetu a mám srovnání s Pražským Iscarem před 4 lety a musím říct opravdu se nemáte čeho bát… ani klasické injekce s Gonalem, ani to pero s Puregonem, to jsem měla tentokrát NEBOLÍ, jde jen o zvyk…mě teda nejvíc bolelo břicho po odběru vajíček ale to má taky každej jinak, někoho to nebolí vůbec ale dá se to přežít a pokud se vám hormony nezblázní jako mě nyní, když mi 7 dní po ET vypukl hyperstimulační syndrom, tak je to pohoda a stojí to za to ![]()
A proč sem píšu… chci Vám dodat Energii a napsat, že u obou případů se zadařilo na poprvé a mám doma krásnou 3letou slečnu a ted v bříšku dvojčátka ![]()
Tak všem přeju pevné nervy a hodně sil do bojů o miminka
![]()
Ahoj,mám za sebou 1× IUI a 1× IVF.Stimulovala jsem PUREGONEM,při OPU 14 foliků,devět vajec,sedm se oplodnilo,v den ET ještě v půl osmé všech 7 hodinu na to jen 2,žádná nezbyla
ET s krvácením při čůrání,test // ,ale HCG jen 95,7 a zvyšovalo se pomalu
cca po týdnu 296,540,760, 1040,1080 podezření na mimoděložní,špinění a následný potrat v 6+3tt,následná revize.Jen nervy a nikdo mi nic konkrétního neřekl,jen že musim čekat.....tak jsem se dočkala.A k doktotum,Petr mě psal protokol a první ultrazvuk,Bydřovská OPU i ET i druhý ultrazvuk,potom se střídali
Ted čekám celou dobu na MS,beru PROVERU,aby vůbec dorazila a aby mi narostla sliznice,po té revizi mi ji uplně seškrábali
Nejsem moc v pohodě,od dubna jen na něco čekám ![]()
Holky a můžu se ještě zeptat jaký je rozdíl mezi krátkým a dlouhým protokelem a ještě nerozumím té zkratce ET ![]()
Moninda - tak to je krásné
. Kdyby to vyšlo pokaždé každé z nás,ale rozhodně jsi,alespoň mě dodala trochu energie a optimismu. ![]()
Dagmariana - ach jo, tebe si doktoři taky předávaj jak horkou bramboru
Tak doufám,že se vše brzi vyřeší..držím palce ![]()
Korinkovna ET je zkratka pro embryo transfér, krátký a dlouhý protokol je podle toho jakou máš menstruaci nebo jak reaguješ a nereaguješ popř. na léky před stimulací. Krátký protokol je že se stimulace zahájí hned 2. den cyklu a trvá třeba jenom 6-10 dní, no a dlouhý protokol je že se začíná asi kolem 20. dne cyklu pomalu s nějakým sprejem do nosu a postupně se přidávají na začátku cyklu injekce. Tohle je hrozně individuální a záleží na charakteru cyklu.
ARIEN ty jooo tak stim protokolem to bude zajímavy,já teda na clostil reagovala,ale jako ovule byla stejně až tak kolem 20 dc.
dřív ne.
A ted teda budu mít asi taky kratase ,dle toho co mi dr řekla od 2 dc píchat. ![]()
Mám normálka bobany,no oni asi když porostou pomalu tak se stimulace protáhne vid?
Kamcca záleží jak ti porostou folíky, samozřejmě když porostou pomalu tak si budeš píchat injekce dýl nebo ti zvýší dávku, tohle posuzují doktoří na první ultrazvukové kontrole na kterou se chodí cca 6 den cyklu.
Neboj vědí co dělají, jediné co může být nepříjemné je že max. budeš muset přikupovat léky, ale mají to dobře spočítané a víc jak 6000,– by jsi se dostat neměla.
ARIEN známá co chodí do gennetu,ted už má teda malého klučíka..Korinkovna ji zná taky ![]()
Tak měla za gonal dohromady platbu 13 tisíc.Rostli jí pomalu folikuly.
Další ta platila za gonal 5000 + 1700 navíc..
zkopčim co přesně mi napsala:
Kamco Gonal budes dokupovavat dle potreby-reakce. Tahle prvni davka je se spoluucasti pojistovny a pak co bude nad 2250jednotek si uz pak musis hradit za plnou cenu. Ja za Gonal dala kolem 13 tisic. Ale stimulovala jsem dlouho tak proto.
Kamccaa ono je to opravdu individuální já si píchala max. 225jednotek. Dali mi na výběr a spíš uvažovali že mi dají nižší dávky protože mi hrozil na 99% hyperstimulák, ale já nechtěla a rozhodla se pro max. dávku a hyperstimulační syndrom jsem nedostala, vaječníky jsou prostě líný tak nějak na ten odběr nereagovali, to bylo plus pro mě.
Všechno je opravdu hrozně individuální, neboj určitě to všechno dobře dopadne. ![]()
Kamccaa píše:
ARIEN známá co chodí do gennetu,ted už má teda malého klučíka..Korinkovna ji zná taky
Tak měla za gonal dohromady platbu 13 tisíc.Rostli jí pomalu folikuly.
Další ta platila za gonal 5000 + 1700 navíc..zkopčim co přesně mi napsala:
Kamco Gonal budes dokupovavat dle potreby-reakce. Tahle prvni davka je se spoluucasti pojistovny a pak co bude nad 2250jednotek si uz pak musis hradit za plnou cenu. Ja za Gonal dala kolem 13 tisic. Ale stimulovala jsem dlouho tak proto.
Takže ten dlouhý je ob cyklus???Starý začnu a nový ppojračuju??
Já třeba při iui reagovala na klostík docela dobře. Chjo…no máš pravdu. je to taková cesta pokus omyl ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď