Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
musím si zavolat, jsem pako.
No už sem se z toho vzpamatovala, tak si říkám,že zázraky se dějí.
Tak vidíš, u tebe je známá příčina, no u nás možná taky,ale ještě třeba nemáme výsledky z genetiky.Musela sem tam jít na znovu odběry, protože jim něco nenarostlo, tak
se nám to pozdrží.
a já si vždy říkala,že vždy je lepší když ta příčina je u chlapa než u ženský. nebo to je spíš tím,když ta příčina je známá. Každopádně ti přeju hodně štěstí.Určitě jsi si taky užila dost.Hůavně ať se ti narodí zdravé miminko ![]()
korinkovna děkuju
jinak když je problém v chlapovy tak je to horší protože pokud má špatné spermie tak s tím nic nesvedou max. můžou pomoc nepohyblivým spermiím ale kvalitu neovlivní. U ženský mají víc možností, ještě před pár lety bych zůstala totálně neplodná a přitom zdravá a teď čekám miminko i s tím co mám a to mám i jenom jeden vejcovod, takže hlavu vzhůru.
Pravda je že kdybych neměla takového manžela jako mám, tak bychom se mimíska nedočkali já to chtěla všechno vzdát, běhala jsem rok a půl po vyšetřeních, které jenom potvrzovali mojí diagnózu a že s tím mít děti nemůžu po každém vyšetření a výsledcích jsem brečela, naštěstí mě byl manžel velkou oporou pomohl mi to nevzdát a když jsem dostala žádanku do CAR tak jsem to obrečela můj manžel vlastně rozhodl za mě že půjdem do IVF a celou dobu jsem v něm měla velkou oporu a nikdy nezapochyboval že to nevyjde nebo že dělají něco špatně a ikdyž jsem nevěděla co mě čeká a brečela jsem skoro pokaždé když jsem od tamtud vycházela protože jsem nikdy miminko takhle mít nechtěla, ale teď jsem za to šťastná protože to je pořád příroda a je to naše vlastní, jenom té přírodě trochu pomohli ![]()
arien - to je krásný mít vedle sebe takového chlapa,který tě dokáže takhle podržet.Manžel je taky optimista,ale nevím zda to neříká jen kvůli mě a chce mě podržet.Ale narozdíl od vás jsme teprve na začátku. My do Gennetu začali chodit teprve v létě.
Přeju ti moc moc štěstí ![]()
Korinkovna:držím palečkyyyy --
A tu hystero..zvládneš,mě jí dělali taky,ale zároven s laparoskopií-
![]()
Mizím.dobrou noc.
Ahoj. Můžeš mi k tomu,prosím, napsat nějakou zkušenost? Proč ti jí dělali, v narkoze?
Už je ti líp?
Kamccaa píše:
Korinkovna:držím palečkyyyy --A tu hystero..zvládneš,mě jí dělali taky,ale zároven s laparoskopií-
Mizím.dobrou noc.![]()
NO dělali mi laparo aby koukli na vaječníky a zároven hysteroskopii a pak ještě profouknutí ..bylo to takové celkové .Ale aspon vím,že u mě ten problém neni.I dkyž stejně s ovulací problémy mám.
JÁ bych se nezdráhala a nechala si to udělat.Před ivf je to možná skoro nutností,ale někde to nechtěj.
MĚ OSOBKO KDYŽ JSME ŠLI NA první KONZULTACI.tak se nás dr ptala hned jestli mám lapaoskopii za sebou. ![]()
Já pro ní měla papír,o celém průběhu operace a vysledcích a jako řikala,že to je fajn,že to máme za sebou. ![]()
Jako asi bejt tebou,tak nečekám a jdu nato. ![]()
Asi váhat nebudu. Dítě chcem,tak proto musím hodně udělat,když to nejde jinak. Já i když sem si namlouvala,že iui nevěřím,tak sem v hlouby duše doufala. Počkáme jestli se nestane nějakej zázrak a nejpozději jedenáctého začnu běhat na předoperační. Teď sem zjistila,že praktická má dovolenou, fuj..no snad se to stihne ještě v dalším cyklu
ahojky holky…
Petr je doktor srandista, vždycky se s ním hrozně nasměju…
korinkovno - první den menstruace zavoláš do Gennetu a oni tě na HSP objednají… raději si nech udělat všechna vyšetření,která ti nabýdnout před IVF, ať nedopadneš jako my…po každém nezdařeném IVF, následovalo nějaké další nové vyšetření o kterém jsem před tím neměla ani potuchy
ale takovej už je hold život…držím palečky, ať to brzo dopadne ;o)
řiď se svojí hlavičkou a srdíčkem…na ostatní se neohlížej, jen ty sama víš, co je pro tebe nejlepčejší ![]()
tak v tom máš pravdu. spíš jen že občas,často
, potřebuju objasnit plno věcí..papapa a všem krásný víkend
Ahojík holky,
tak zítra nás čeká návštěva v Gennetu.Tak si na mě vzpomente. ![]()
Ahojík holky,
díky za držení palečků.
Takže stručně:odebrali nám dneska krev na pohlavní choroby a imunologii.Probrali jsme naše nanamnézy.Až dostanu ms,tak mám zavolat a bud 2 či 3DC mám přijet na krev na hormonální profil a manža na spermiogram.Tento cyklus už nemám brát Cilest,že to prý skresluje hormonální profil.Tak jsem zvědavá zda ms tento cyklus dorazí.
Když budou výsledky OK,tak začnu opět brát Clostilbegyt(mám z toho ohromnou radost,zase mi bude zle)budu jezdit do Gennetu na ultrazvuky a pak mi píchnou Pregnyl a vpraví mi spermijky do vnitř.Takže nás čeká zase jen kolotoč a čekání.Takže holky to je to IUI?Nebo jak je ta zkratka.
Já jsem jen o krok na před,ale jen o krůček. IUI je ta inseminace, zavedení spermijek.Nic to není, nebolí to.Mám jí za sebou.Clostil jsem brala, boleli mě po něm vaječníky,ale bylo vidět,že se něco děje.Vajíčka narosly.
Až budete vědět výsledky ze všech odběrů,pak se to rozjede rychleji.To mi věř. Čekání to je,ale bohužel nic jiného dělat nemůžem.
A u koho jsi byla?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.